Ґрета Тунберг приєдналася до українського екомітингу біля ООН

У німецькому місту Бонн під представництвом ООН відбулася українська акція. Її підтримала шведська екоактивістка Ґрета Тунберг.

Громадська діячка висловила свою солідарність з Україною після трагедії, спричиненої знищенням Каховської греблі Росією. Про це повідомляє "Дім" з посиланням на DW.

"Ми підтримуємо вас, ми стоїмо на вашому боці. Ми бачимо, що відбувається. Весь світ спостерігає за Україною та Росією, за тим, що відбувається в цей час. Ми не будемо просто спостерігати, ми не будемо мовчати. Будьте міцними. Ми стоїмо з вами в солідарності, — заявила Ґрета.

20-річна активістка підкреслила, що злочини, скоєні Росією в Україні, "повинні бути засуджені", і міжнародне співтовариство не повинно дозволяти цьому продовжуватися. Ґрета закликала до реакції та застосування санкцій проти винних сторін та захисту прав людей та природи.

Внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС в ніч на 6 червня сталося неконтрольоване скидання води з водосховища. Це спричинило масштабну повінь на Херсонщині та загрожує екокатастрофою — під загрозою зникнення опинилися десятки видів тварин.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.