Дві українські монети визнали найкращими у світі

Українські монети перемогли у двох престижних номінаціях.

За підсумками міжнародного конкурсу українські монети увійшли до списку десяти найкращих монет світу. Дві монети НБУ здобули перемогу в номінаціях "Найкраща монета про сучасну подію" та "Найхудожніша монета року", повідомляє Мета.

За підсумками міжнародного монетного конкурсу "Монета року" монета номіналом у 10 гривень "25 років Конституції України" та монета номіналом у 5 гривень "До 30-річчя незалежності України" увійшли до списку найкращих монет світу.

Національний банк України показав, як виглядають ці монети та розповів їхню історію:

Срібна монета номіналом у 10 гривень "25 років Конституції України" перемогла у номінації "Найкраща монета про сучасну подію". Вона присвячена 25-річчю ухвалення Конституції України, що є головним джерелом національного права та одним із якорів української ідентичності.

Монета з нейзильберу номіналом у 5 гривень "До 30-річчя незалежності України" стала найхудожнішою монетою року. Вона присвячена ухваленню Верховною Радою України 24 серпня 1991 року історичного документа — Акту проголошення незалежності України.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Українську монету визнано найкращою у світі
21.02.2023 10:51

Українську монету визнано найкращою у світі

Монета номіналом 5 гривень “До 30-річчя незалежності України” перемогла на міжнародному конкурсі “Монета року” від нумізматичного видання World Coin New....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.