У Сумській обласній дитячій клінічній лікарні відкрилася виставка малюнків

Така ідея прийшла керівнику СОДКЛ Ігорю Змислі після того, як дитина, що лікувалася в лікарні, намалювала свого лікаря.

Ініціативу головлікаря підтримали й інші відділення, тож у медзакладі розпочали своєрідний флешмоб. А прийшовся він якраз напередодні Дня медичного працівника.

У СОДКЛ вважають, що для маленьких пацієнтів лікарні дуже важлива підтримка близьких, довіра лікарям та емоційне розвантаження. Бо процес лікування – це завжди стрес для дитини. Серед багатьох видів відповідних терапій однією з найдієвіших психологи вважають арт-терапію. Малюючи свого лікаря, дитина встановлює з ним психологічний зв’язок, закріплює довіру. Усе це сприяє швидшому одужанню.

«Ця ідея у нас виникла спонтанно. Один із наших маленьких пацієнтів намалював свого лікаря. Вийшло дуже цікаво. Ми запропонували долучатися до малювання інших діток, їм це сподобалася. А ми отримали від цих портретів справжнє задоволення. Вийшла ціла портретна експозиція – якраз напередодні Дня медика. Отож – для нас, лікарів, це справжній подарунок до професійного свята. І нам дуже важливо побачити, які ми в очах наших пацієнтів», – говорить директор лікарні Ігор Змисля.

view counter

Статистика

Всего тем на форумах 177599
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 65003
Последний зарегистрированный пользователь pavelgichko

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.