Слава Хоруженку. Данкору підтягнутися

Рейтинг сумських сайтів

За даними http://www.siteprice.ru найдорожчим (і найпопулярнішим ) сумським сайтом є 

sumynews.tv

(Розрахункова вартість сайту = 15572.7$)

Далі йде 

rama.com.ua

 пана Положія (Розрахункова вартість = 12684$)

На третьму місці

shans.com.ua

(Розрахункова вартість сайту = 11331.25$)

Четверте місце знову у Положія

vsisumy.com

(Розрахункова вартість сайту = 8365.5$)

І лише на п'ятому місці

dancor.sumy.ua

(Розрахункова вартість сайту = 6700$)

Сайт сумських прихвостнів донецьких регіоналів поки що смачно пукає:

sumyinfo.com

(Розрахункова вартість сайту = 262.9$)

Белый

Місце блазня на цьому форумі вже давно і міцно зайняв Славік і то він останнім часом виправляється. У вас, мабуть, з'явилося нестримне бажання приєднатися, судячи з посилання на скрипт, який з більшою точністю може вирахувати вартість бабусиних вовняних шкарпеток... Хоча я припускаю, що це повідомлення викликане не провокативними бажаннями, а просто незнанням галузі.

Що ж до порушеної теми, то набільш  вартісними порталами є сайти Шансу і Данкору, а вже потім, із величезним відривом, ідуть усі інші. На жаль Данкор поступово втрачає свої позиції лідера, а Шанс навпаки постійно нарощує. Минулий рік був переломним у цьому плані, коли Шанс обійшов Данкор за місцевими відвідувачами, тобто з Сумської області. Непорозуміння від регіоналів справді на останньому місці, і це навіть такий недолугий робот в змозі правильно визначити. Стосовно Суминьюзу, то його місце між двома панорамовськими сайтами, які, в свою чергу, йдуть після Данкору та Шансу.

artyukh

Я можу  отримати інформацію за якими критеріями  сайти Шансу і Данкору є найбільш вартісними?

Белый

Стисло наведу найбільш очевидні, насправді ці пункти розгалужуються й далі, тому їх набагато більше, але це тема не для "політики".

1. Абсолютна відвідуваність на тиждень, місяць, рік.
2. Географічна приналежність відвідувачів.
3. Джерела відвідуваності (пошукові системи, ядро постійних відвідувачів, підлив трафіку шляхом обміну, або купівлі тощо).
4. Аналіз запитів переходів на сайт.
5. Зацікавленість аудиторії (співвідношення хітів та хостів, кількість переглядів сторінок на одного відвідувача).
6. Рейтингові показники пошукових  та аналітичних систем.
7. Час існування домену.

Белый

До речі, навіть можу сказати, чому саме цей скрипт помиляється. У ньому критерій вартості домену у загальній сукупній вартості сайту  невиправдано завищений. Тобто розробники не змогли побудувати збалансовану формулу визначення вартості, яка б правильно враховувала вагу кожного з критеріїв. Втім, суто механічним шляхом це завдання вирішити дуже складно.

telepin

Калькулятор галимый. Даже показатели Яндекса и Гугля не соответствуют в нем действительности. Кстати таких калькуляторов в сети море.

В деталях можно с Белым спорить, но в целом он подход обрисовал верный. Что касается Данкора, то перенос сайта на новый движок сказался негативно. В частности, очень много страниц выпало из индекса Яндекса. Сейчас постепенно ситуация выправляется, сайт переиндексируется и мы становимся более видимы для Яндекса. Динамика посещаемости у нас положительная, по некоторым показателям мы уже восстановили лидерские позиции, по другим - наверстываем упущенное.

Если совсем упрощенно, то показателем авторитетности сайта для Яндекса является ТИЦ (тематический индекс цитируемости). У шанса - 375, у нас 300 (был 550-600), у рамы - 180, сумыневс - 30, сумыинфо - 20.

Аналогичный показатель у Гугля - PR (пейджранк): у нас - 5, у шанса, рамы и сумыневс - по 4.

view counter

Сейчас на форуме

Лариса Брежнєва

Зарегистрированных 1
Гостей 1848
Администраторов 0

Статистика

Всего тем на форумах 178059
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 65008
Последний зарегистрированный пользователь annaovsienkoo

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.