Вітаю!
Хочу поділитись з вами своєю невеличкою історією. Одразу попереджаю, що я не знаю напевне, чи правильні наші батьківські вчинки, але досвід, що ми отримали - досить не з найгірших 
Отож, мій син у 2017 році закінчив 9-й клас. Після чого, ми зробили, так би мовити, невеличке засідання по вирішенню питання - куди ми далі будемо рухатись у навчанні.
Наші старійшини (мої батьки) наполягли на продовження школи (10-й та 11-й клас), щоб надалі перейти до Університету, на факультет прикладної математики або ж кібернетики.
Ми ж чоловіком запропонували варіант навчання у коледжі, за спецальністью програмування.
Але ось рішення самого сина нас тоді досить здивувало і не на жарт збентежило... Він забракував обидва варіанти (вірніше, пропозицій було набагато більше, це ми вже звели усе до основних) і проявив бажання надалі йти тільки на IT курси, пояснюючи це, ніби як, більш високою практичністю...
Ніхто з нас, звісно що, на таке не погодився, адже курси можна відвідувати і паралельно до навчання. Але ні, син ніби як навмисне знайшов напрямок зі стаціонарною формою навчання...
)) Професія - розробка програмного забезпечення у закладі "Академія Шаг"... Курс тривалістю 2,5 роки.
Зізнаюся відверто - ніхто з нас тоді не погодився, адже нікому взагалі не була відома ні та академія, ні спеціалісти, які її завершували і мають що про це усе розповісти. Тому, у результаті, усе дішло до величезного сімейного скандалу...
Розмову вирішили перенести ще на 1 місяць, щоб охолонути та зібратися з думками. Через місяць рішення сина не змінилось, а ще й навпаки, закріпилось рядом доказів на прикладі людей, які здобули чи ще здобували на той час там освіту і могли сказати своє враження. Я не полінилась та зустрілась із кожним
) Їх, правда, було не дуже багато - один хлопець та дівчина, що ще не завершили заклад, та ще двоє хлопців, які вже були влаштовані на роботу за спеціальністю.
Враження від знайомства у мене залишились двоякі. Я усе рівно до кінця ні у що це не вірила і першим ділом стала підозрювати, що син просто підмовив якихось своїх знайомих товаришів
) Тим не менш, виявити я цього у результаті все одно не змогла, але враження від того сильно не покращились.
Ще близько тижня я залишалась у роздумах і далі у своїй голові прокручувала можливі варіанти розвитку. Але, врешті решт, прийшла до висновку - якщо ми відправимо дитину насильно навчатись туди, куди він йти не хоче - результату з того доброго ні у якому разі не вийде. Я добре пам'ятаю, так само, я це було колись зі мною. І я все одно пішла навчатись на економіста, хоча батьки хотіли віддати мене на юридичний факультет. І я ні тоді, ні зараз, відверто ні про що не жалкую
А у іншому випадку могла б...
Отож, з величезною кількістю умов та застережень, але віддали малого туди, куди він обрав. Я страшенно переживала увесь цей час, що фінал буде досить плачевним, а гроші та час беззворотньо втраченими. Немає сенсу переказувати про величезну кількість наших подальших сварок, які були спричинені цим станом.
Результат - мій син вже як півроку зараз працює на канадську стоматологічну компанію і заробляє більше, ніж ми з чоловіком обидвоє!!
)))
Це, правда, не перша його робота, щось починалось і за копійки. Але це можна віднести до етапу практики після завершення навчального процесу.
Отож, я так само спостерігаю і за іншими людьми - чи то за своїми знайомими, чи то за чиїмись. І бачу просто безліч варіантів можливого розвитку подій. Я знаю про випадки, коли навіть червоні дипломи, сувора дисципліна та величезні витрачені ресурси усе рівно приводили до непередбачуваного фіналу, коли виявлялося, що усе це було нікому непотрібним. І на прикладі свого сина я бачу зовсім зворотній результат...
Звісно, я не знаю, чи вчинили ми вірно, але наразі фінансово це себе досить навіть оправдовує. Все одно, це лише тільки початок і у майбутньому, можливо, усе ще має змогу змінитись. Але, у будь-якому випадку, навіть зі сторони оплати це рішення поки що повністю себе оправдовує. І хоча я вважаю, що не маю права на такі поради, але мені б хотілося, щоб інші теж могли взяти до уваги і такий досвід, коли іноді ми усе ж таки маємо йти назустріч своїм дітям і рахуватися так само з їх думкою, не нав'язуючи нашого власного та дещо для них застарілого бачення світу (чого ми за собою, як правило, помітити майже не в змозі).
Отож, я бажаю усім щирості, розуміння та взаємоповаги, і нехай це допомогає усім нам бути завжди уважними та щасливими. Бережіть себе та своїх рідних!
Всего тем на форумах 205446
Все сообщения 272258
Всего зарегистрированных пользователей 65927
Последний зарегистрированный пользователь OlaOlaR