Сегодня получил в ленте новостей вопрос из онлайн-приемной мэра. Заинтересовал ответ, но! При попытке перейти по ссылке - такого вопроса там уже нет!
А тема вопроса интересная
Восполняем пробел онлайн-приемной:
Шановний, Генедію Михайловичу!
У зв"язку з тим, що начальник управління ЖП КГ та Б Куц Я.В. на протязі останніх 2,5 місяців, на мою думку, системно ігнорує та порушує вимоги чинного законодавства, а саме:ч.2 ст.19 Конституції України, статей 29;31 та 32 КЗППУ, окремих статей та положень Законів України "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про звернення громодян", "Про ветеренарну медецину", "Про захист тварин від жорстого поводження" та інших нормативних актів, я був змушений звернутися до прокурора м. Суми зі скаргою на дії та бездіяльність посадовихосіб органу місцевого самоврядування, текст скарги для ознайомлення та вирішення надається далі.
Прокурору міста Суми
Прокуратура м. Суми, вул. Кірова,79
м. Суми, 40000Копія:
Міському голові
Мінаєву Г.М.
Сумська міська рада, майдан Незалежності, 2
м. Суми, 40000гр. Захарова В.М.
вул. Інтернаціоналістів, буд. 57-б кв. 27
м. Суми, 40034Скарга на дії та бездіяльність посадових осіб органу
місцевого самоврядуванняРозпорядженням Міського голови м. Суми Мінаєва Г.М. за № 290-К від 31.08.2012 (на цей час я з ним не ознайомлений) з 01.09.2012 (з суботи, котра не була робочим днем) я був переведений з посади заступника начальника управління – начальника відділу по комунальному господарству та благоустрою Управління житлової політики, комунального господарства та благоустрою Сумської міської ради на посаду заступника начальника планово – економічного відділу даного управління на підставі абз. 3 ст. 32 Кодексу законів про працю в Україні, котра передбачає продовження роботи за тією спеціальністю та кваліфікацією.
В порушення ст. 29 та ст. 31 Кодексу законів про працю в Україні 03.09.2012 мені була надана для ознайомлення Посадова інструкція заступника начальника планово – економічного відділу зазначеного вище управління. Посадова інструкція розроблена з грубими порушеннями чинного законодавства, а саме:
- абз. 3 ст. 32 Кодексу законів про працю в Україні, Посадова інструкція повинна містити обов’язки передбачені за попередньою спеціальністю та кваліфікацією, в наданій мені Посадовій інструкції зазначені обов’язки щодо виконання роботи на котру відсутня в мене відповідна спеціальність, кваліфікація та котру я на попередній роботі ні коли не виконував;
- ст. 31 Кодексу законів про працю в Україні, Посадова інструкція не повинна містити обов’язки, котрі вимагають від мене виконанання роботи за іншою спеціальністю та кваліфікацією;
- другий абзац п. 1.1 (кваліфікаційні вимоги - загальний стаж роботи в житлово-комунальній сфері не менше 2 років) не дозволяє мені проходження служби на даній посаді так як мій стаж роботи в даній сфері становить 1 рік, зазначене обмежує мої конституційні права, грубо порушує Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування»;
- п. 2.1.1 порушує норми та вимоги Законів України «Про ветеринарну медицину», «Про захист тварин від жорстокого поводження», так як обов’язки з контролю та організації регулювання чисельності безпритульних тварин за законом покладені на органи ветеринарної медицини та відповідного рівня фахівців;
- п.2.1.2 не відповідає вимогам п. 7.2 Наказу № 154 Держкомітету України з питань ЖКГ від 12.02.2004, так як виконані роботи повинні прийматися комісійно та згідно до Закону України «Про ветеринарну медицину» фахівцями відповідного рівня підготовки, я не є фахівцем в галузі ветеринарної медицини;
- виконання п. 2.1.3 не визначено методологічно та не забезпечено технічно (полігон ТПВ розташований на відстані 30 км від м. Суми, що унеможливлює здійснення системного контролю за його експлуатацією), контроль за станом навколишнього середовища на подібних об’єктах здійснюється екологічними і санітарними службами та відповідного кваліфікаційного рівня фахівцями, котрим я не є;
- виконання п. 2.1.4 та 2.1.5 не визначено методологічно та не забезпечено технічно, крім того я не є фахівцем в галузі санітарної-гігієни та епідеміології, таким чином я не маю змоги роботи об’єктивну оцінки щодо надання комунальними підприємствами належного рівня послуг на збирання, вивезення ТПВ, рідких побутових, великогабаритних та будівельних відходів та належному санітарному стану майданчиків;
- посадова інструкція погоджена посадовою особою, котра на момент підписання знаходилася у відпустці.
Зазначене вище у не вможливлює належне виконання мною п.4 зазначеної Посадової інструкції, крім того п. 3 обмежує мої права щодо організації та керівництва підлеглими відділу.
В цілому посадові обов’язки, зазначеної вище Посадової інструкції, не мають нічого спільного з виконанням роботи пов’язаної з планово-економічними питаннями та порушують вимоги передбачені: Наказом № 11 від 13.09.2011 Національної агенції України з питань державної служби; Наказом № 406 від 29.12.2009 Головного управління державної служби України; Довідником типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад державних службовців (випуск 76) та інших нормативних актів. Про що, мною 03.09.2012 начальнику Управління житлової політики, комунального господарства та благоустрою Сумської міської ради була направлена службова записка, вмотивованої та законодавчо аргументованої відповіді на протязі двох місяців я так і не отримав, що є грубим порушенням ст. 19 та ст. 20 Закону України «Про звернення громадян».
Про те, 07.11.2012, близько 13.00, я отримав нарочно листа № 834/12.01-07 від 07.11.2012 за підписом начальника управління стосовно повторного надання мені на розгляд Посадової інструкції заступника начальника планово – економічного відділу без змін і доповнень та будь яких пояснень і аргументів щодо зауважень викладених мною в Службовій записці, що є грубим порушенням ст. 19 Закону України «Про звернення громадян». Не зважаючи на те, що станом на 07.11.2012 у мене були відсутні, оформленні належним чином, посадові обов’язки та в порушення ст. 29 Кодексу законів про працю в Україні, п. 7.2 Наказу № 154 Держкомітету України з питань ЖКГ від 12.02.2004, за письмовою вказівкою Куца Я.В., мені на узгодження (підписання) були надані три акти виконаних робіт КП «Сумижилкомсервіс» СМР стосовно відлову, евтаназії та захоронення тварин в період з 05 по 07 листопада 2012 року.
Таким чином керівник фактично зобов’язав мене здійснити дії, котрі за Законом України «Про ветеринарну медицину» покладено на відповідні ветеринарні служби, крім того я не бачив фактичного виконання зазначених вище робіт та не мав змоги надати їм фахову оцінку (в мене відсутні професійні знання в галузі ветеринарної медицини). Зазначеними діями керівник намагався забов’язати мене порушити ч. 2 ст. 19 Конституції України, відповідних положень Закону України «Про ветеринарну медицину», «Службу в органах місцевого самоврядування» та п. 7.2 Наказу № 154 Держкомітету України з питань ЖКГ від 12.02.2004.
08.11.2012 Куцом Я.В. були направлені мені на розгляд листи: за № 1034 від 06.11.2012 від ТОВ «Грінко-Суми» та від голови ГОКГ «Гарант». Кінцевий термін розгляду яких свідомо визначений з грубим порушенням ст. 20 Закону України «Про звернення громадян», а саме 08.11.2012. Куц Я.В. усвідомлював те, що за один робочий день технічно та якісно не можливо остаточно визначитись зі складом комісії, провести комісійне обстеження двох об’єктів в різних частинах міста та скласти відповідний акт з висновками.
Таким чином, можливо вважати, що керівник діяв керуючись вирішенням власних інтересів щодо моєї дискредитації, шляхом подальшого звільнення за невиконання в строк дорученої роботи.
Крім того зазначаю, що з липня поточного року та по цей час, з боку керівника управління Куц Я.В. та з листопада поточного року спільно з начальником планово-економічного відділу Соседкою С.М., на мене системно здійснюється психологічний та моральний тиск, що завдає значу шкоду моєму здоров’ю, з метою мого звільнення з роботи, а саме:
- в червні-липні поточного року керівником управління Куц Я.В. була зфальшована дата на документі, звернені депутата Сумської міської ради Фірсової А.В. щодо термінів надання відповіді, з метою моєї дискредитації в розрізі виконавчої дисципліни, за даним фактом мною була направлена службова записка до Сумського виконавчого комітету щодо проведення відповідного службового розслідування, котре в порушення вимог ст. 9 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та Постанови Кабінету Міністрів України за № 950 від 13.06.2000 так і не було проведено;
- в липні поточного року Куц Я.В, порушив вимоги ст. 2 та ч. 8 ст. 10 Закону України «Про відпустки», шляхом не обґрунтованого не погоджена частина моєї щорічної тарифної відпустки, пов’язаного з виконанням моїх батьківських обов’язків по відношенню до неповнолітньої дитини;
- на початку жовтня поточного року Куц Я.В, порушив вимоги ст. 2 Закону України «Про відпустки», свідомо своєчасно не надав мені з 08.10.2012 частини моєї щорічної тарифної відпустки для проходження реабілітації після стаціонарного лікування хвороби серця та нагляду лікарів, що призвело до погіршення стану здоров’я та подальшого лікування.
- на протязі червня-листопада поточного року Куц Я.В. безпідставно в грубій формі періодично пропонував мені звільнитися з роботи.
В наслідок дій (системне штучне створення стресових ситуацій) службових осіб: Куца Я.В. та Соседки С.М. я отримав хворобу серця (до середини 2012 року у мене не було відхилень в серцевій діяльності).
Зазначе вище, дії та бездіяльність посадових осіб: Куца Я.В. та Соседки С.М., обмежують мої конституційні права: щодо служби в органах місцевого самоврядування; щодо права на відпочинок (відпустку); на життя (дії з боку посадових осіб різко погіршили моє здоров’я).
В цілому, на мою думку, як фахівця в галузі державного управління та місцевого самоврядування, дії посадових осіб місцевого самоврядування Куца Я.В. та Соседки С.М. спрямовані на руйнацію системи управління та належного контролю в житлово-комунальному-господарстві міста Суми, а саме за поданням Куц Я.В. та Соседки С.М. був ліквідований відділ комунального господарства та благоустрою в Управлінні житлової політики, комунального господарства та благоустрою СМР. Передача самоврядних повноважень посадових осіб відділу комунального господарства та благоустрою щодо контролю фізичних обсягів та якості робіт до самоврядних повноважень посадових осіб планово-економічного відділу є повним нонсенсом щодо систем управління. Вважаю, що зазначені дії, а саме ліквідація розмежування та скорочення рівнів контролю за економічними, фізичними та якісними показниками створюють сприятливі умови щодо корупційних дій. По суті, на сьогоднішній день склалася ситуація, коли одна посадова особа керує процесами планування робіт, закупівлями товарів, робіт і послуг, контролю за цінами і розцінками, якістю та фактами виконання робіт, зазначене порушує вимог чинного законодавства та відповідних нормативних актів, котрі вказані вище.
На підставі Вище викладених фактів, керуючись вимогами Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та на підставі статей 1;4;12 та 19 Закону України «Про прокуратуру» прошу Вас вжити заходи прокурорського реагування.Додатки:
1. Копія листа за № 834/12.01-07 від 07.11.12 щодо надання Посадової інструкції – на 4 аркушах;
2. Копії листів КП «Сумижилкомсервіс» СМР щодо погодження актів виконаних робіт – на 5 аркушах;
3. Копії листів ТОВ «Грінко-Суми» та ГОКГ «Гарант» - на 2 аркушах;
4. Копія заяви щодо відпустки від 13.07.2012 – на 1 аркуші;
5. Копія наказу № 56-в від 22.10.2012, щодо відпустки.«10» листопада 2012
Ответ должен был быть по ссылке http://www.meria.sumy.ua/index.php?newsid=34536
Всего тем на форумах 205201
Все сообщения 272258
Всего зарегистрированных пользователей 65916
Последний зарегистрированный пользователь OlaOlaR
Славик
Ну, забодали уже претензиями к власти и лично к уважаемому Геннадию Андр. М-ву (мэру, кто не знает) и его товарищам по работе.
Лучше спокойно перешли бы на другую работу и, засучив рукава, начали по-настоящему работать на благо громады, решая те задачи, которые выдвинул перед нами госп.Минаев. А то уже погрязли в "письмах прокурору", как будто бы прокурор - лицо более авторитетное, чем госп.М-ев.
Предлагаем отозвать свои писульки и взяться за ум.
Гость
а шо. Сосєдку ще не посадили?!!!