- Я не буду називати прізвищ, але хочу донести кілька тез, - розпочав він. - Перше: обласна військова адміністрація разом із районними військовими адміністраціями — це колектив у понад 1200 осіб, які в умовах воєнного стану щоденно приймають десятки управлінських рішень. Часто ці рішення приймаються в умовах, коли недостатньо інформації, немає часу для вибору. Результатом цих рішень є ключовий результат: Сумщина під час тимчасової окупації втратила найменшу кількість життів цивільних осіб порівняно з іншими регіонами, які були в подібних обставинах. Для нас кожне життя критично важливе, але візьміть статистику, порівняйте. Це просто так сталося чи це результат управлінських рішень? Евакуація, забезпечення гуманітарними вантажами, інші десятки і сотні управлінських рішень...
Друга теза: ми останні пів року постійно під перевірками різних контролюючих органів. Починаючи з липня Держаудитслужба, Нацполіція, СБУ, НАБУ, постійно приходять запити на документи і таке ін. Ми були свідомі того і зараз свідомі, що потрібно контролювати діяльність військових адміністрацій. Нам надали повноваження, на нас відповідальність, ми приймаємо рішення, нас потрібно контролювати. І це нормально, і це правильно, і це по-європейськи. Але є одне але. Вчора ввечері, сьогодні зранку, читаючи новини, коментарі щодо вручення підозр кільком посадовим особам, що я бачу? В заголовках і що я бачу по тексту? “Керівництво ОВА” або “обласна військова адмінстрація” і т.ін в назвах і по тексту. Зрозуміло, хтось женеться за рейтингами, хайп, така новина і все ін. Але задайте собі просте питання: якщо ви зараз як журналісти навішаєте ярликів на всіх 1200 осіб, які працюють в системі військових адміністрацій із середньою зарплатою приблизно 12 тис. грн, на що ви хочете розраховувати? Щоб люди, які мають приймати рішення, чи взагалі вони будуть здатні приймати рішення в поточних умовах — загроза і т.ін. Чи будуть вони приймати рішення ,якщо зараз буде масове цькування без розбору. Я до чого веду: ми за транспарентність, ми звикли, ми взяли на себе відповідальність. Ця робота м'яко кажучи непроста, але в кожного своя місія. Не порівнюю з окопами, але в березні-квітні було непросто. Почитайте тодішні коментарі: “Влада обласна покинула”. Запитайте у керівників бригади, в СБУ, хто де був, чим займався і не ототожнюйте: “керівники — влада — обласна влада”. Ви розумієте, що цим ви демотивуєте, якщо ви навішуєте ярлики, ототожнюєте, по-перше, людей приймати рішення, по-друге, ви знижуєте імідж Сумської області. Зокрема, серед міжнародних партнерів. Нам зараз надходить десятки дзвінків: “Що у вас?” Ми вибудовували місяцями комунікацію, у нас на виході кілька проєктів, залучення інвестицій і т.ін. Зараз багато лайків, багато коментів. А хто прийде на Сумщину. Коли вся ця інформаційна хвиля вляжеться?
І третє: я вірю і сподіваюсь, що слідство буде чесним і неупередженим. Якщо винуваті колеги, вони повинні понести відповідальність. Якщо не винуваті. Повинні бути судом прийняті відповідні рішення. Але ключовий момент, що кожен посадовець діє відповідно до своїх обов’язків. Є розподіл обов'язків між заступниками, є посадові інструкції, і ті сотні, тисячі управлінських рішень приймаються, затверджуються конкретними особами або персонально, або певними колективами. Все під протоколи, скрізь є підписи. Тому не можна огульно навішувати ярлики на всіх. Як щодо ситуації лютого-березня, коли “всі покинули” і т.ін, так і щодо поточної ситуації. Закликаю вас бути об'єктивними, чесними і мати повагу до тих людей, які приймають рішення і несуть за них відповідальність.
Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!
Всего тем на форумах 179510
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 65024
Последний зарегистрированный пользователь beredis