Первый замгубернатора Сумщины уволился

Первый заместитель главы Сумской облгосадминистрации Александр Марченко с сегодняшнего дня уже не чиновник.

Свою позицию он объяснил на своей странице в Фейсбуке.

«Шановні колеги, дорогі друзі!

Вчора був мій останній день роботи в Сумській обласній державній адміністрації, де на надзвичайно відповідальній посаді першого заступника голови я працював з 2015 року.

Вбачаю державну службу, досвіду якої раніше не мав, надзвичайно важливою життєвою школою для себе з огляду на мій професійний, особистісний та світоглядний розвиток, адже наразі почуваю себе дещо іншою людиною, ніж три роки тому, - більш розсудливою, виваженою, мудрою, але й ще більш переконаною і принциповою.

Я задоволений, що мав змогу бути корисним для Сумщини, з якою пов’язалося моє життя, та працювати на благо її людей.

Я дуже задоволений, що у цей складний час отримав можливість своєю працею зробити особистий вклад у становлення нашої держави, за долю якої я щиро вболіваю.

Задоволений також тим, що працював у команді голови Сумської обласної державної адміністрації, мого давнього друга, товариша з навчання і дотепер - керівника Миколи Клочка. Дорогий друже, мені було за честь працювати з тобою, дякую за ці можливості, за те, що дослухався до моєї думки, підтримував мої ініціативи, з розумінням ставився до моїх рішень.

Дякую також за розуміння і підтримку Вам, мої колеги з Сумської обласної державної адміністрації, районних адміністрацій, партнери з Сумської обласної ради, районних рад, міських, сільських, селищних рад, об’єднаних територіальних громад, керівники підприємств і громадських організацій, всім, з ким довелося спільно працювати. Шкода, що за роботою дуже не вистачало часу на побудову більш тісних людських і дружніх стосунків, адже впевнений, що половину з Вас я знаю наполовину менше, ніж мав би знати, а іншу половину люблю наполовину менше, ніж Ви того заслуговуєте.

Спростовую також плітки й чутки, що моє рішення про зміну сфери діяльності пов’язане з нібито негараздами в команді голови облдержадміністрації, будь-яким тиском на мене, розчаруванням від ситуації в державі тощо.

Навпаки, моє рішення є плановим, послідовним та обумовлене виключно особистими (сімейними) факторами і життєвими планами.

З іншого боку, мені сьогодні нелегко залишати професійну сферу, яка виявилася для мене однією з найцікавіших, та, переконаний, стала найбільш суспільно корисною з огляду на все, чим я займався у своєму житті раніше. Адже завдячуючи ініціативній лідерській позиції Сумської облдержадміністрації, нам більшою мірою вдавалося вирішувати в межах повноважень наявні регіональні проблеми, впроваджувати державні реформи, започатковувати й реалізовувати програми й проекти.

Звичайно, мені, як і будь-якій іншій людині, дуже хотілося б, щоб реформи в державі просувалися набагато ефективніше, щоб припинилася війна, щоб люди якомога швидше відчули зміни на краще, щоб, нарешті, корупція належно каралася.

Але сьогодні я остаточно переконаний, що відповідальність за ситуацію в державі лежить на всьому нашому суспільстві, яке, як правило, заслуговує своїх керманичів. На жаль, серед людей поширена зневіра, політична інертність, відсутня активна громадянська позиція. Наше суспільство не лише «нагорі», а й «донизу» пронизане корупцією, яка для багатьох «зручна». За таких умов не слід очікувати швидких реформ. Для «швидких реформ» кожному потрібно почати з себе.

Однак, вірю, що зміни невідворотні, адже наша держава останнім часом вже змінилася, й набагато більше, ніж за попередні десятки років. І варто рухатися вперед, незважаючи на щурячу метушню й собачий лемент тих, хто сьогодні тяжіє до неконструктивної критики й популізму.

Бажаю процвітання та, незалежно від того, де працюватиму надалі, готовий і буду завжди допомагати Україні та її перлині Сумщині – краю, що чарує та надихає.

Щиро Ваш Олександр Марченко», - написал он.

view counter

Статистика

Всего тем на форумах 180872
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 65082
Последний зарегистрированный пользователь beredis

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.