Сумчанин під Вугледаром знайшов тіло зниклого без вісти українського військового

Сумчанин Олексій Бобриков, який нині знаходиться “на нулі” під Вугледаром, продовжує пошукову роботу, якою займався на Сумщині.

Про це він розповів у фейсбуці.

Всім добрий день, як я вже казав, ось продовження розкопок на нулі під Вугледаром. Так вийшло, що наша рота поміняла іншу на Донбасі і через втрату була відправлена на доукомплектування. Ми зайняли рубіж оборони, а через деякий час я дізнався, що в цьому місці під час сильного бою орки зайняли одну з наших траншей, і попередня рота не дорахувалась чотирьох хлопців, їх записали в зниклих безвісти. Це було 2 листопада 2022 року.

Протягом місяця ми спостерігали за орками, обстрілювали їх. Так вийшло, що наша ротація затягнулася на невизначений термін, і одного дня наші міномети накрили траншею орків, вони кинулися тікати, через деякий час наші бійці розмінували прохід до цієї траншеї і зайшли в неї. Орків там не було, і наші хлопці знову почали чергувати тут. Настала темрява, і орки, не знаючи, що траншея зайнята, відправили на чергування одну людину. Він підійшов на кілька метрів, наші солдати запропонували здатися орку, той за автомат схопився і був застрелений. Час перебування нашої роти тривав, і ми не розуміли, наскільки довго ми будемо в цьому місці тримати оборону. Я почав від хлопців дізнаватися те, що в траншеї трупний запах, в одному місці хлопці бачили черевик. Зібравши інформацію про місце бою, я прийшов до свого командира і запитав, чи можу днем пошукати наших зниклих безвісти солдатів, а вночі я відчергую свій час на посту. Мені командир сказав іди, лише акуратно.

Мені пощастило, три дні які я шукав солдатів, були більш менш спокійними, і міни не прилітали в траншею, де я проводив пошук. Вибрав я дні, коли було морозно, досвіду у мене достатньо з пошуку солдатів, я розумів, що поки морозно і сухо, буде менше запах, я буду не сильно брудний, тому що я знаходився на нулі там в полі митись ніде і випрати одяг теж. Перед цим були сильні морози і земля промерзла до 40 см. Взяв із собою наколінники, сокиру і дві лопати велику і маленьку, я почав працювати, вже за годину побачив руку і черевик солдата ЗСУ. На руці був годинник, який досі йшов і показував час. Через деякий час я побачив каску і бронежилет, на спині було чотири вм'ятини від куль, а в касці я побачив два отвори в потилицю. На руці у хлопця був турнікет, він був поранений під час бою, а це означає, що пораненого бійця орки добили в спину і голову. Я зрозумів, що в траншеї мають бути решта наших солдат ЗСУ, і в полоні їх точно немає, раз пораненого добивали, через деякий час я докопав цього бійця і побачив чотири ноги, витягнув одного, сфоткав для архіву, солдат був у наколінниках, рукавицях, касці, броніку та у формі з прапором України. Оглянувши солдата, я знайшов його військовий квиток, по рації передав інформацію, що мені потрібні ноші і група евакуації. Мені принесли мішок для солдата, я його вклав і замотав. Прийшла група евакуації троє людей, забравши свій кулемет, свій бронежилет, я з хлопцями поклав убитого бійця на ноші, і ми винесли його з поля бою. Я одразу вирушив до командира і віддав йому документи солдата, за кілька годин ми знайшли родичів, розповіли про солдата. Бійця відвезли до моргу, привласнили номер, повідомили рідним, зараз проведуть експертизу і можна буде забрати і поховати героя. Звали його Анатолій. Так закінчився перший день розкопок на нулі пошукового загону “Повернення”. Вночі я відчергував як годиться, трохи відпочив, а вранці вирушив докопувати другого солдата. Продовження буде завтра, дякую всім, хто прочитав до кінця історію, яка сталася зі мною на війні з орками”, - написав сумчанин.

view counter

Сейчас на форуме

Євген Кудлай
Лариса Брежнєва

Зарегистрированных 2
Гостей 936
Администраторов 0

Статистика

Всего тем на форумах 181202
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 65088
Последний зарегистрированный пользователь beredis

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.