У кожній територіальній громаді Сумщини має бути створена служба у справах дітей

Під час брифінгу начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Юрій КАЛІНОВСЬКИЙ наголосив на персональній відповідальності голови громади за створення такої структури

«Здорова дитина і щаслива сім’я – це спільний інтерес держави і громади, – зазначив Юрій КАЛІНОВСЬКИЙ. – У зв’язку з ліквідацією районних державних адміністрацій, у кожній громаді має бути створена Служба у справах дітей для захисту прав дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей з інвалідністю тощо. На кожну громаду має бути не менше ніж один працівник Служби у справах дітей».

Начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації наголосив, що голова територіальної громади несе персональну відповідальність за збереження життя і здоров’я кожної дитини, що проживає у громаді. І делегує ці функції працівникам Служби у справах дітей, що обов’язково має бути у складі виконавчого комітету ОТГ. Також, згідно із законодавством, є відповідальність і за ненадання працівниками органів місцевого самоврядування допомоги дитині, яка перебуває у складних життєвих обставинах.

«Наразі в 21 територіальній громаді області служби у справах дітей приступили до роботи з дітьми. Щодо 7 ОТГ сьогодні тривають судові процеси, які ми ініціювали. Адже наше завдання, щоб кожна дитина була захищена у власній домівці, – підкреслив посадовець. – Тому я наголошую: в разі не створення такої служби в громаді, ми звертатимемося до суду».

Довідково. На Сумщині проживає 170 тис. дітей. Із них 5 тисяч дітей мешкає в багатодітних сім’ях, 9 тис. – в малозабезпечених сім’ях, 4 тис. дітей мають інвалідність, 2058 дітей – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 904 – діти, які опинилися у складних життєвих обставинах.

view counter

Статистика

Всего тем на форумах 180012
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 65051
Последний зарегистрированный пользователь beredis

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.