Дивовижна знахідка ІІІ століття може стати брендом Сумської округи

Неймовірна прикраса ІІІ-V століття Верижиця, знайдена під Сумами відомим фотографом, краєзнавцем та колекціонером Сергієм Гуцаном, може стати брендом майбутньої Сумської округи.

«Неочікуваний зигзаг долі… в цьому мабуть і є смак життя… Робиш щось одне, а те, зроблене, запускає невідомий і незнаний тобі механізм комунікацій і послідовностей… Якщо простою мовою- колись Доля посміхнулася мені на всі 32 чи навіть 33… і я знайшов під Сумами ЇЇ- Верижицю… з того далекого 3 сторііччя по Різдву Христовому вона мене чекала і вірила, що я з‘явлюся за нею! І ми зустрілися! Радість зустрічі була неймовірна! Я її прижимав ЇЇ до грудей і не вірив своєму щастю… А потім прийшов до тями і зрозумів, що така краса не може належати одному… ну, це як «Джоконда» в якомусь офісі… І прийшов час Верижиці( нагрудний ланцюг з емалями 3-5 ст) перебиратися до Сумського обласного краєзнавчого музею. Переїхала, обжилася, навіть на реставрації побувала і… знову Посмішка Долі- ЇЇ побачили сумчани, які не байдужі до історико-туристичного позиціювання міста Сум та округу і запропонували їй стати візуальним брендом Сумського округу… не знаю як вона це сприймає( я про Верижицю), а в мене так і дух захопило… це щось неймовірне відбувається! » — написав Сергій Гуцан на своїй сторінці у Фейсбуці.

Уже завтра, 13 грудня, в рамках форуму «Сумщина туристична. Точки зросту дестинацій» відбудеться пілотна презентація «Верижиці» як потенційного символу майбутньої Сумської округи.

view counter

Статистика

Всего тем на форумах 181716
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 65093
Последний зарегистрированный пользователь beredis

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.