Пропонуємо вам простий рецепт хліба в хлібопічці для випікання житнього і білого борошняного виробу.
Житній хліб смачний і поживний, часто є рекомендованим дієтологами через свою низьку калорійність і швидку засвоюваність. Якщо ви віддаєте перевагу такому хлібу, то ось список інгредієнтів, які вам знадобляться:
• 1 чайна ложка сухих дріжджів.
• 200 гр просіяного, житнього борошна.
• 200 гр просіяного, пшеничного борошна вищого сорту.
• 1 чайна ложка солі.
• 1 столова ложка соняшникової олії.
• 1 столова ложка цукру.
• 250 теплої води (не окропу).
У ємність для випікання з-під хлібопічки висипаємо інгредієнти в такому порядку: спочатку тепла вода, цукор, сіль, обидва види борошна, олія, дріжджі. Після закидання кожного продукту, перемішуйте суміш. Готове тісто в контейнері встановлюємо в хлібопічку і вибираємо режим "Французький хліб", якщо у вас немає такого режиму, то виберіть основний, який використовуєте для випікання. За обсягом встановіть 750 гр, а ступінь прожарювання скоринки - середня. Натисніть кнопку "Старт", приблизно через 3 години хліб буде готовий.
Під час випікання не відчиняйте кришку хлібопічки, інакше корочка опаде. Для того, щоб хліб вийшов ще більш пишнішим, воду можна замінити на сироватку, а якщо любите присмак висівок, то додайте 1 столову ложку. Виникло питання, навіщо в житній хліб додавати пшеничне борошно? Без нього у вас не вийде пористий м'якуш, житнє тісто має властивість сильно розтікатися, тому зазвичай житнє борошно додають в рівних пропорціях з пшеничним. В результаті у вас вийде запашний, м'який, житній хліб з хрусткою скоринкою.
Хліб за класичним рецептом з пшеничного борошна вищого ґатунку, для якого не потрібно багато часу виходить м'яким, пахучим і шалено смачним. Щоб його спекти таким, то вам знадобляться такі інгредієнти:
• Трохи молока будь-якої жирності - 125 мл.
• Тепла вода - 275 мл.
• Соняшникова олія - 2 столові ложки.
• Сіль - 2 ст. ложки.
• Цукор - 1.5 ст.ложки.
• Сухі дріжджі - 4 чайні ложки.
• Пшеничне борошно - 650 гр.
Засипати продукти в контейнер бажано в такому порядку: вода, молоко, масло, сіль, цукор, борошно і дріжджі. Засипаючи новий продукт, перемішуйте отриману суміш. Якщо на хлібопічці є функція "Швидкий хліб", то виберіть саме цей режим. Залежно від потужності побутового приладу, час випікання близько 1 години 20 хв. Ця функція розрахована на хліб масою в 1 кг і з середньою ступінню прожарювання скоринки, якщо такого режиму немає, то ось вам дані для його підбору на вашій хлібопічці.
Натиснувши старт, хлібопічка сама почне замішувати тісто і випікати його. Приблизно через півтори години, вона відключиться і хліб можна діставати. Це дуже простий рецепт борошняного виробу, для которого вам не знадобляться якісь навички, але смак самого хліба буде в кілька разів краще, ніж у магазинного.
Кефір робить хліб ще більш ніжним і з приємним післясмаком. Для його приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
• 550 гр. пшеничного, просіяного борошна вищого сорту.
• 1.5 чайної ложки сухих дріжджів.
• 1.5 ст.ложки олії соняшникової.
• 20 гр - масла вершкового.
• Яйце - 1 шт.
• Сільі - 1.5 ч. Ложки.
• Цукор - 1.5 столові ложки.
• Кефір будь-який - 300 гр.
Розігрійте кефір з яйцем до 37 градусів і влийте в ківш від хлібопічки, туди ж додайте розтоплене вершкове масло разом з соняшниковою олією. Тепер можна додати й інші інгредієнти. Для випікання виберіть основний режим. Наведений рецепт розрахований на буханку хліба в 900 гр, тому якщо виникли проблеми з режимом, то орієнтуйтеся на таку вагу і корочку середнього прожарювання.
®
Всего тем на форумах 180041
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 65051
Последний зарегистрированный пользователь beredis