Інший Франко (Ігор Висневський, 2021)

З моменту створення скаутського руху у США минуло менше чотирьох років коли українці заснували свою подібну організацію для молоді. Співзасновником «Пласту» став Петро Франко (В'ячеслав Довженко) – син геніального Івана Франка. 12+ 897

Згодом він був одним з перших та кращим українським льотчиком. У старшому віці – успішним науковцем та викладачем. Дивлячись на перелік його досягнень не віриться, що все це під силу одній і тій самій людині. Кровожерній радянській системі такі таланти здавалися радше небезпечними, ніж цінними.

Про біографічну історичну драму «Інший Франко» заговорили у 2019 році, тоді ж почали знімати. Локаціями слугували не лише павільйони з декораціями. Багато знімали у Львові – у Стрийському парку та музеї «Дім Франка». Спеціально для зйомок було зроблено макет такого самого літака, на якому літав Франко-молодший. Працював над сценарієм фільму Тарас Боровок (автор тієї самої пісні про Байрактар, яка лунала звідусіль навесні 2022), з багатьох питань він консультувався з онуками героя фільму.

В ролях: В’ячеслав Довженко, Надія Левченко, Ахтем Сеітаблаєв, Ірина Кудашова.


 
Где и когда

Планета Кіно

С 08.02.2024 по 14.02.2024.  Время: 17.30

Jazz-fusion band "Aramis"
Jazz-fusion band "Aramis"
Концерты
С 28.04.2024
view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.