Доставка їжі — який формат краще вибрати?

Їжа — одна з базових потреб людини. Але якщо наші предки готові були більшу частину життя присвячувати її видобутку та приготуванню, то сучасна людина такої розкоші собі дозволити не може. У низці повсякденних справ далеко не завжди вдається виділити час на повноцінну організацію свого сніданку, обіду та вечері.

На щастя є спеціалізовані служби, які готові подбати про будь-якого мешканця мегаполісу та запропонувати різні варіанти харчування. Зайняті городяни найчастіше вибирають доставку, оскільки похід у ресторан чи кафе сам собою займає час, а найчастіше мета його заощадити. Розглянемо, які служби сьогодні найпопулярніші, їхні переваги та недоліки.

Доставка продуктів

Найбільш економний спосіб забезпечити себе їжею без прогулянок магазинами. Ви можете замовити продукти онлайн на Turbo.ua або одній з інших популярних служб. Загалом, це той самий похід у супермаркет, тільки без вашої участі — ви складаєте список необхідного й через деякий час кур’єр із покупками буде біля вашого порога. Колосальна економія часу та сил (вам не доведеться носити пакети) не єдина перевага доставки продуктів. Додатковими бонусами ви отримуєте можливість:

  • • готувати будь-які страви з будь-якого набору інгредієнтів відповідно до своїх побажань;

  • • доповнити список покупок побутовими дрібницями (здебільшого служби привозять також мийні засоби та інше);

  • • економити на внутрішніх акціях, бонусах, програмах лояльності.

доставка

Є служби, які привозять усе необхідне впродовж усього 15 хвилин — погодьтеся, у вас навряд чи вдалося б зібрати продуктовий кошик і доставити його додому за такий час, навіть якщо супермаркет розташовується у вашому будинку. Також у багатьох сервісах можна заздалегідь забронювати доставку на потрібний час. Наприклад, якщо ви знаєте, що повернетеся додому о 19:00, можете ще по дорозі на роботу замовити приїзд кур’єра на 19:05.

Доставка піци, суші, бургерів

Другий за популярністю та економічною вигодою спосіб — замовлення страв швидкого харчування. Їх пропонують як сторонні сервіси, так і самі ресторани та кафе. Така доставка також не займе багато часу — 30–40 хвилин та ароматний гамбургер чи інша їжа швидкого приготування вже на вашому столі. Вартує це порівняно недорого, причому ви отримуєте відразу готову до вживання страву, тобто готувати вам нічого не доведеться — максимум сервірувати стіл.

Проте якість та корисність такої їжі під великим питанням. Звичайно, час від часу побалувати себе фаст-фудом можна. Але регулярні перекушування подібними виробами не найкраще позначаються на фігурі та здоров’я загалом. Так що це швидше вимушений чи екстрений вибір, коли інші варіанти недоступні. Ну й не забуватимемо про підлітків, які часто просто люблять таку їжу.

доставка

Доставка напівфабрикатів та наборів для приготування за рецептом

До наступної категорії можна віднести послуги, які пропонують різні види напівфабрикатів (зазвичай заморожених) та набори інгредієнтів із рецептами. Перший варіант економніший, другий — гурманський. Заморожені напівфабрикати розв’язують завдання поїсти, доклавши небагато зусиль. Набори — експериментувати на кухні, відчути себе справжнім шефом.

Доставка страв із ресторанів

Готові страви з доставкою — це не обов’язково фастфуд. Сьогодні кожен другий ресторан пропонує не лише меню страв із собою, а і страви з доставкою. Причому завдяки часам локдауну подібною послугою перестали нехтувати навіть ресторани високої кухні та авторські заклади. Переваги для споживачів такого сервісу очевидні:

  • • широкий вибір страв та кухонь народів світу;

  • • можливість організувати вдома або в офісі званий обід чи вечерю;

  • • дегустація продукції відомих кухарів;

  • • мінімальні витрати сил та часу на смачну їжу.

Однак і свої мінуси для такого варіанту є. Попри широкий вибір ресторанів у різних цінових діапазонах, хороша вечеря або обід однаково обійдеться істотно дорожче за попередні варіанти. Часові інтервали доставки тут також більші, тому що меню складніше. Є імовірність, що страву доставлять вам не в тому вигляді чи форматі, у якому ви отримуєте її в ресторані. Що б хто не говорив, але презентація також грає величезну роль у сприйнятті їжі, у тому числі і смаковому.

доставка

Доставка спортивного, дієтичного харчування

Також є служби, які пропонують одразу забезпечити вас сніданками, обідами та вечерями на тиждень для досягнення певних цілей. Наприклад, є меню для:

  • • схуднення;

  • • утримання ваги;

  • • набору маси.

Це дуже зручно для тих, хто займається спортом, стежить за своєю фігурою чи готується до важливої події. Але обійдеться така послуга не дешево, а список можливих страв хоч і варіативний, але складається з 2–3 страв, які не завжди будуть вам до смаку. Подібна їжа зазвичай доставляється в готовому охолодженому вигляді, для вживання вам потрібно буде її розігріти або змішати інгредієнти. 

®

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.