Малійські повстанці заявили про знищення російських найманців-«вагнерівців»

Об'єднання озброєних груп на півночі Малі, населеній переважно туарегами, заявили про знищення десятків солдатів ЗС Малі та російських найманців з ПВК "Вагнер" внаслідок сутички біля кордону з Алжиром.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на AP.

“У соціальних мережах аматорські відеозаписи демонструють мертві тіла кількох білих чоловіків і малійських солдатів, розкиданих на землі поряд зі знищеними автомобілями”, - йдеться у повідомленні.

Заява повстанців з’явилася після того, як у п’ятницю ввечері малійська армія оприлюднила інформацію про те, що внаслідок атаки повстанців двоє солдатів були вбиті та 10 поранені, також було виведено з ладу дві броньовані машини та два пікапи. ЗС Малі заявили, що їхніми силами було знищено приблизно 20 повстанців і кілька машин.

Речник коаліції повстанців Мохамед Ельмаулуд Рамадан повідомив про дводенні сутички на околиці села Тінзаватен та те, що повстанці «розгромили всю колону малійської армії та російських найманців». Він зазначив, що «ворог зазнав величезних втрат у кількості життів і техніки, включаючи десятки вбитих і поранених». Також повідомив, що деякі «малійські солдати та найманці з групи Вагнера здалися бійцям туарегів».

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Швеція припинить надавати допомогу Малі через підтримку рф
05.01.2024 18:11

Швеція припинить надавати допомогу Малі через підтримку рф

Уряд Швеції вирішив призупинити допомогу Малі. Причиною стала позиція африканської країни щодо РФ....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.