Unum: болгарський суперкар визнано найпотужнішим та найшвидшим у світі

Болгарський автовиробник Alieno презентував суперкар Unum. Цей автомобіль має потужність у 5200 кінських сил. Передбачається, що швидкість максимальної модифікації зможе досягати 584 км/год.

Вважається, що перші автомобілі для покупців зійдуть з конвеєра через півтора-два роки. Вартість однієї такої автівки сягатиме від 1,8 до 4 з половиною мільйона євро. Якщо ви при погляді на Unum вже думаєте придати собі авто краще за нинішнє - вам у цьому допоможе сайт казино з віртуальними ігровими автоматами та величезними виграшами.

Unum - автомобіль з екранів фантастики

Концепт-кар Unum виглядає так, наче він зайшов з екрану комп’ютерної гри чи фантастичного фільму.

У дизайні переважають різкі лінії, корпус авто має багато динамічних граней. Форма автомобіля схожа на клин. Подібний силует був використаний у моделі Lamborghini Veneno. 

Двері авто підіймаються вгору на зразок крил. У задній частині корпусу встановлений кіль та антикрило для підвищення зчеплення з дорогою. Корпус авто виконується повністю з карбону.

Салон двомісний, підвищеного комфорту. Управління здійснюється за допомогою численних дисплеїв - у салоні їх одразу шість. Один з екранів розташований прямо на кермі водія.

Та значно цікавішими, ніж дизайн, є технічні характеристики автомобіля: 

  • • Від 12 електричних моторів у базовій модифікації.

  • • Потужність - 2610 кінських сил у базовій комплектації. Також передбачені інші модифікації, які матимуть потужність у 3481, 4531 та 5221 кінські сили. До цього, найпотужнішим вважався  Rimac Nevera з 194 кінськими силами. 

  • • Найпотужніша модифікація матиме 24 електромотори, встановлені комплекстами по 6 на кожне колесо. Також вона буде обладнана ракетними прискорювачами на стисненому повітрі. Сумарний крутний момент досягатиме 8800 Н на метр.

  • • Максимальна швидкість автомобілю - від 488 км/год у базовому варіанті до 584 км/год у максимальному.

  • • Батарея Alieni Unum розроблена на унікальній графеновій технології. Її ємність - 180 кВт на годину. 

  • • Запас ходу такої батареї - до 1000 кілометрів. А зарядка відбуватиметься за 4 хвилин.

Як ми бачимо, цей автомобіль дійсно вражає. Unum став серійною версією концепт-кара, який Alieno вже представляла. Це відбулося у 2020, коли всім зацікавленим був презентований Alieno Arcanum. Незважаючи на сумніви у спроможності, болгарська компанія таки дійшла до серійного виробництва.

Alieno: що відомо про автовиробника

Гонитва за тим, хто створить найшвидшу та найпотужнішу автівку - відома розвага серед автовиробників. Зазвичай, подібним займаються іміджеві бренди великих концернів. Тому бачити на вершині цього списку маловідомий болгарський бренд - неочікувано. 

Компанія була заснована у Болгарії в 2020-му році. Її CEO та засновником є Ахмед Мерчев. Завод з виробництва автомобілів розташований у болгарському місті Туховішта.

У 2021-му році компанія почала прикликати інвестиції. А уже в 2022-му почався прийом оплати за гіперкар Alieno Unum, який буде поставлено покупцям через 1,5-2 роки після цього.

На сайті компанії вказується, що її місія - розробка виключно електричних гіперкарів. Це мають бути машини з гоночними характеристиками, вау-ефектом, роботизовані та оснащені штучним інтелектом. Вказується, що такий результат досягається на основі патентованих технології виробника. 

Бренд був названий Alieno від італійського слова, яке означає “прибулець”. Саме “зелений чоловічок” зображений і на логотипі компанії - правда, у цьому варіанті він має сіру шкіру та сині очі. 

®

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.