Ці зміни покликані усунути неузгодженості в документі, йдеться в повідомленні Уряду.
Прийнятий закон стосується безпечності та якості харчових продуктів, зокрема обмежує вміст трансжирів, спираючись на кращі світові практики. Закон є важливим кроком для захисту здоров'я населення.
У законі передбачено:
Встановлення граничного вмісту трансжирних кислот у продуктах: не більше 2 грамів на 100 грамів всіх жирів.
Заборону використання пальмової олії в традиційних молочних продуктах.
Заборону на гідрогенізовану пальмову олію та інші гідрогенізовані рослинні жири в дитячому харчуванні.
Заборону на гідрогенізовану пальмову олію в кондитерських виробах, таких як шоколад і морозиво.
Обов'язок постачальників надавати інформацію про вміст трансжирних кислот у продуктах.
Чітке маркування харчових продуктів, що містять пальмову олію.
Ці зміни допоможуть покращити якість харчування в Україні, особливо для дітей.
Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!