Блоги

НАКИПІЛО до "втрати пульсу"

Транспортна епопея 2011 року вже давно вщухла, але не на Басах — одному з районів м. Суми. На Баси ходить виключно 2 автобуси, якими їздять практично тільки пенсіонери, вагітні, лікарі та викладачі, а влітку в автобуси ще додаються овочі, фрукти, ягоди та засмаглі дачники із чималими торбинами. Компанія пасажирів ніби списана із КаВееНівської сценки на розминці. Невдоволення такими КВН-автобусами давно «висіло» в повітрі Басів, та із збільшенням кількості студентів в Медичному інституті невдоволення переросло у вже конкретні дії. Медики люди гуманні та терплячі, тож якщо студенти пишуть меру, значить накипіло до «втрати пульсу». Відкрите звернення студентів Медичного інституту СумДУ до міського голови м. Сум Мінаєва Геннадія Михайловича:

Відкрите звернення

 

Переконливо просимо Вас звернути увагу на ситуацію, що склалася з транспортним забезпеченням одного з районів нашого міста – району Баси. Кількість автобусів маршрутів 59 та 59А вкрай недостатня.

Звертаємо Вашу увагу, на те, що в районі Басів розташовані: Медичний інститут СумДУ, КУ СОР «Обласний клінічний перинатальний центр» Сумський обласний Пренатальний центр, великий гаражний кооператив, дитячий садок № 13, велике садівницьке об’єднання «Олдиш-86», житлові будинки.

Починаючи з моменту впровадження нової транспортної схеми, жителі міста, які щодня користуються транспортом у цьому напрямку, відчувають себе людьми «другого сорту», до яких місту немає діла.

Щодня ми, студенти, наші викладачі та співробітники інституту, вагітні жінки, лікарі, пенсіонери, школярі, жителі Басів, дачники, користуємося вкрай перевантаженими автобусами, які не завжди прибувають згідно розкладу. Крім того, в нашому інституті навчається більше 600 іноземних студентів з багатьох країн світу, перед якими не на словах, а на справах постає наше рідне місто. Починаючи практично з кінцевої зупинки, вітчизняні та іноземні студенти «штурмують» автобус, намагаючись не запізнитись на заняття, що вважається пропуском, та в обов’язковому порядку відробляється студентами платно. А заняття в Медичному інституті проводяться на різних базах районів міста, а саме в:

  • Сумському обласному клінічному шкірно-венерологічному диспансері (вул.Привокзальна, 31),
  • Сумській обласній дитячій клінічній лікарні (вул. Ковпака),
  • Сумському обласному лікарсько-фізкультурному диспансері (вул. Свердлова, 44),
  • Сумському обласному клінічному онкологічному диспансері (вул. Привокзальна, 31),
  • Сумському обласному кардіологічному диспансері (вул. Ковпака, 30),
  • Сумському обласному клінічному госпіталі для інвалідів ВВВ (вул. Ковпака, 2),
  • Сумському обласному клінічному психоневрологічному диспансері (вул. Ковпака, 18),
  • Сумській обласній клінічній інфекційній лікарні ім. З. Й. Красовицького (вул 20 років Перемоги, 15),
  • Сумському обласному спеціалізованому клінічному диспансері радіаційного захисту населення (вул. Свердлова, 14),
  • Сумському обласному клінічному протитуберкульозному диспансері (вул. Перекопська 15),
  • Сумський обласний перинатальний центр (вул. Санаторна, 3),
  • Сумській обласній дитячій клінічній лікарні (вул. Ковпака, 22),
  • Сумській обласній клінічній лікарні (вул. Дзержинського, 48)
  • Сумській міській поліклініці №3,
  • лінійна поліклініка ст. Суми Південної залізниці (вул. Привокзальна, 3а),
  • Сумській міській клінічній лікарні № 4 (вул. Металургів),
  • Сумській міській клінічній лікарні № 5 (вул. Марка Вовчка, 2),
  • Сумській міській клінічній лікарні № 1 (вул. 20 років Перемоги, 15),
  • Сумській міській клінічній лікарні № 4 (вул. Металургів, 38),
  • Сумській міській клінічній лікарні № 5 (вул. Марка Вовчка 2),
  • Сумській міській дитячій клінічній лікарні св. Зінаїди (вул. Дзержинського, 28),
  • Сумський міський пологовий будинок № 1 (вул. Дзержинського, 20),
  • Сумській міській дитячій поліклініці № 2,
  • Сумській центральній районній лікарні (вул. Марка Вовчка 2),

Існуюча кількість автобусів не в змозі забезпечити цивілізоване перевезення всіх бажаючих.

У зв’язку з цим, просимо додатково ввести маршрутні таксі за маршрутами 59 та 59 А. На нашу думку, це дозволить людям користуватися транспортом без впливу шкідливих стресових факторів, зумовлених непродуманим транспортним питанням за маршрутами 59 та 59А.

На попередні звернення до Вас в 2011-2012 роках від імені профспілок та студентського самоврядування результату не дали, тому ми вимушені писати відкритого листа.

У випадку не вирішення даного питання ми залишаємо за собою право проведення пікетів та санкціонованих акцій.

 

З повагою

 Студенти медичного інституту СумДУ.

Фото
  • реалії буднів...
  • Їде маршрутка
Як велика собача будка
Дуже борзо всіх підрізає
Бо шансон в салоні лабає
Владімирський централ
Владімирський централ
Владімирський централ
Владімирський центра-тра-тра-тра-тра...тра-трал

Комментарии

Валерія

такий собі "крик душі" !!!  

Медик

Хватит это терпеть! Мы не скот, а люди!!

Гость

Геннадий Михайлович, поехали с нами на 59-ом!

Гость

а в приемную написать не судьба?

или легких путей не ищим?

Гость

Наївна молодь. Покращення вже сьогодні відбулось ще вчора, перед виборами. Хапуги рахують.

Гость

Да ничено не стоит Васильеву, ректору СумДУ, позвонить Куцу, Донцовои и Журбе, для которых преподаватели его вуза пишут кандидатские и решить эту проблему. 

P.S. Ув. члены ученого совета, сообщите общественности о дате и времени защиты этих перспективных вченых. Защита ведь процесс открытый, многие захотят полюбоваться и повосхищаться Big smile

profitmaker

а разве только на Басах невдоволени...а вся улица Горького, на которой по смежным и примыкающим улицам проживает уйма народу...им на Барановку не нужно добираться? у многих там дачи, похоронены близкие...а крюк по нежилой зоне Героев Сталинграда, на которой никто не выходит и не заходит...а Вы что разве не в курсе, что маршруты почему-то разрабатывались в Харькове...пусть бы уже разрабатывали в самом Нью Йорке...на седьмой авеню...Минаев или кто там еще, с чьего позволения это все происходило...а Руты? они приспособлены вообще для перевозки пассажиров в городской черте? где поручни в хвосте и в зоне возле водителя(наибольшее скопление пассажиров), почему проходы узкие? сие "транспортное средство" предназначено исключительно для перевозки сидячих, но не стоячих пассажиров!!!!!!!!!!!! об этом кто-либо из наших "руководителей" задумывался? а остановку возле Макдональдса пригородную за километр переносят на Первомайку, чтобы люди с тяжелыми сумками шли к рынку версту-ничего пусть быдло круги наматывает, ему полезно!!!!!(кто-то местечко облюбовал возле Макдональдса, ждите в скором времени на его месте ресторан или еще какой-нить очередной кабак) и все это по-Вашему для людей? и я скажу больше, где Вы видели в этой стране, чтобы что-то властями делалось для людей????????????????

Гость

Гену в автобус!

Ксения Сорокина

а в приемную написать не судьба? или легких путей не ищим?

 

Ответ на Ваш вопрос. Переписку с мэром  СумГУ ведет УЖЕ 1 ГОД!!!!!!!!!!!! Секретарь приемной наотрез отказывается записывать студентов к Геннадию  Михайловичу на прием!!!

profitmaker

как даже такому симпатичному студенческому декану? Wink

Ольховик Віталій

Ксения, вы не одна ведете переписку по этому поводу с мэром. Я в фейсбуке тоже пытался обрисовать градоначальнику ситуацию с транспортом на Басах. Кроме бессмыленных отписок по этому поводу ничего не увидел. Мэр использует соцсети не для обратной связи с горожанами, а в большинстве своем для выкладывания фотографий контактных скульптур и своих домашних питомцев...

Гость

Но ведь Геннадий ездит на лимузине, который он купил за наши деньги. Нет он не ездит его пьяное ожиревшее тело возят каждый день на работу и обратно. Ему похер все Ваши проблемы. Ложил он на Ваш институт и транспорт, его ограничение распила (бюджета развития) только беспокоит.

Гость

Все это, конечно, "хорошо"... Но лично мне плевать кто на каких машинах ездит. Нужно что-то делать с теми, у кого нет машины. Басы-Центр и Басы - Веретеновка - это и в правду не очень продуманные маршруты!!! И это мягко сказано "не очень продуманные". Кроме того, что студентам нужно ездить, ну да ладно, мы можем и пешком с Боровой, правда? А что нам?? И ничего что на переезд времени дают ооочень мало. А как же те люди, которые живут на Басах, которые ездят в перинатальный центр, которые там работают??? Это уже и не такая маленькая часть населения города. и всем нужно туда добираться как-то... Лично мне кажется, что на смене маршрутов "нужные люди " отмыли себе деньги и конечно же не захотят их отдавать и что-то менять!!! К сожалению...

Гость

Гена, Гена! А ведь недавно квохтал "Студенты, на них нужно ориентироваться".

М

Ксения, так Миша же на сцене кричал что он занимался введение автобуса № 55, и в ближайшее время сделает автобус вам... Не получаеться?)

Той хто пройшов крізь вогонь

дивно...

ректор сумду від пр, директор мєда від пр, студ декан від пр, авторка статті бігає під пр...

а питання по маршрутам вирішити не можуть...

це все політична гра... 

не хвилютеся перед місцевими виборами пустять ще автобусів, та й напишуть за підтримки пр))) 

Student

А ,  взагалі  дочого  тут  пр ???  Студ декан ніколи  не була  і  не  буде  в пр і  на  даному етапі  вона  саме займається  вирішенням наших з вами проблем   ,  проблем  жителів  мікрорайону  Баси . А те  що ви  бачити  в  цьому  політ  гру  це  тількі  ваші  думки . Хочу  побажати   їй  наснаги  в  цій  важкій  справі  .

Блинчик!

Слышал я как минаев кричал что "Заполненые маршрутки - правкация!" и не, ни разу тут нет никого, все - фективыне пользователи данкора, все дураки, а я умный (на КВНе смешно).... Г. Минаем, а может 1-го раза хватит, ну отдали "Вам" "дань" за маршруты, но может сейчас подумаете о людях?!
П.С. Я голосовал на выборах за Вас, потому что Вы смешной (на КВН такой смешно, такое задвигаете!) А в реалиях такую хрень двигаете, видел новоси где Вы говорили что это все кливета, но я, как гражданин Украины и Сум знаю проблему с маршруткаи (автобусами) в отличии от тех кто не ездил на них последние несколько лет, кто ездит на W и тп... Давайте с нами покатайтесь ВЕСЬ ДЕНЬ?????? Вот, извените, но хрен Вы будете с нами ездить, да потому что Вам нас...ь на всех людей!!!!
С уважением к Королю!!!

Блинчик!

П.С. сорри за ошибки, писал быстро, резко и т.п. Smile

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.