Блоги

Північнокорейські снаряди знищують артилерійські розрахунки росіян

Північна Корея дуже специфічно ставиться до застосування Міжнародної Системи мір - як наслідок, північнокорейські артилерійські снаряди не відповідають заявленому калібру.

Росіяни стали масово скаржитися на те, що артилерійські снаряди, що купуються в дружній їм Північній Кореї (КНДР), розриваються в стовбурах російських гаубиць, стверджуючи, що постачання браковане. Були випадки скарг на загибель та поранення російських артилеристів з цієї причини.

Дійсно, снаряди браковані. Крім браку, викликаного застосуванням неякісних та нестандартизованих порохів, є ще один нюанс – причина низької якості боєприпасів не в недбалому їх зберіганні чи виготовленні, а у недбалому відношенні північнокорейських інженерів до стандартизації. Також позначилося неякісне опрацювання умов договору чиновниками з російського міноборони, завдяки чому ці снаряди опинилися на фронті.

Північнокорейські снаряди не підходять до російських гармат і закуповувати потрібно було крім снарядів стволи до артилерії.

Ось, наприклад, радянський калібр 152 міліметри. Стовол до нього має діаметр напрямного каналу 152,4 мм.

Корейські одиниці виміру, звані чекгван-беоп (척관法; 尺 貫 法) або чекгин-беоп (척 近法; 尺 斤 法) з імператорських часів були традиційною системою вимірювання (довжина – в корейських футах, 1 кор. фут = 303 мм) багато в чому використовується мешканцями Корейського півострова досі. Офіційно Північна та Південна Кореї нині використовують метричну систему (довжина – у міліметрах). З 2007 року Південна Корея запровадила кримінальну відповідальність за використання корейських одиниць у комерційних цілях, але неформальне використання продовжується, особливо пхен як міра житлової та комерційної площі. Північна Корея продовжує використовувати традиційні одиниці, хоча їх стандарти виводяться з метричних одиниць.

Читати далі тут

view counter

По тематике

Сергей Ковалев
Україні треба виробляти всепогодні дрони

Саме час вимагає масового виробництва всепогодних розвідувальних дронів....

Сергей Ковалев 11.12.2023 13:29
Alona Yatsyna
Типи новин та їх тематика: про війну та її наслідки і кримінальна хроніка – найбільш поширені теми у онлайн медіа Сумщини

Черговий моніторинг сумських онлайн медіа, який був проведений ІМІ у листопаді 2023 року, досліджував регіональний вимір новин (місцеві, новини інших...

Alona Yatsyna 05.12.2023 19:01
Новини Сумщини очима містян
Фізичний примус: запекла боротьба принципів і обставин

Психічне ставлення людини до вчиненого кримінально караного діяння, вирішує її долю під час судового процесу. Саме сукупність емоційних, пізнавальних та...

Свирид Голохвастов
Як добре, що ми - то ми, а вони - то вони.

Хлопці, перестаньте писати про президентів. Ви думаєте, скажуть « бач який, про президента пише, а ще недавно був ніхто !»... 2

Андрій Українець
Падання на коліна- найгірший варіант із можливих

Фішкою Зеленського є мир за будь-яку ціну. Чи справді це єдиний вихід для України?...

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.