Основним чинником зростання стане підвищення добробуту у країнах, що розвиваються, тоді як найбільший попит на м’ясо, рибу та молочну продукцію збережеться у державах із високими доходами. У найбідніших регіонах рівень споживання залишиться низьким. Загалом очікується 13-відсоткове зростання споживання, переважно у країнах із середнім рівнем доходу, пише PigUA.info.
Експерти прогнозують активізацію міжнародної торгівлі: через 10 років близько 22% усіх калорій у світі припадатиме на імпортовані продукти. Це пов’язано з концентрацією виробництва у віддалених від споживачів регіонах та зростанням потреби у глобальній координації.
Збільшення обсягів виробництва досягатиметься за рахунок підвищення продуктивності тварин та урожайності сільгоспугідь, впровадження сучасних технологій, інвестицій, а також активнішого використання добрив і кормових добавок. У країнах Африки та Південної Азії очікується розширення площ угідь через обмежений доступ до інновацій.
Викиди парникових газів від сільського господарства зростуть на 6%, що менше за темпи зростання виробництва, отже, обсяги викидів на одиницю продукції скоротяться. Використання доступних низьковуглецевих технологій, за оцінками, здатне підвищити продуктивність на 15% і водночас зменшити викиди на 7%.
Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!