За даними Держстату, відповідні зміни відбулися від січня до червня у відпускних цінах виробників, пише ТСН.
Найбільше зростання вартості дали ціни виробників цукру – 10,4% та олії – 12,7%
Значно менше, але в динаміці на зростання, є ціни:
ковбасних виробів варених, сосисок та сардельок
напівкопчених ковбас
соків
твердого сиру
борошна
гречки
хліба
пряників та інших солодких хлібобулочних виробів
Зросли у вартості також макарони і вершкове масло.
Раніше стало відомо, що в Україні було ухвалено рішення на найближчі три роки "заморозити" прожитковий мінімум і мінімальну зарплату. Водночас тільки 2025 року, згідно з макроекономічним прогнозом, який закладений у бюджетній декларації, очікується інфляція на рівні 10%.
Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!