Що можна спекти вегетаріанцю: 7 ідей та рецептів

Вегетаріанство на сьогодні — не просто система харчування, а стиль життя зі своєю філософією, цінностями та особливим баченням цього світу.

Раніше «класичний» споживач, який тільки задумувався про перехід на продукти рослинного походження, боявся обмеженого раціону, несмачних веганських страв та дорожнечі продуктів, що замінюють інгредієнти тваринного походження. Натомість зараз не існує жодних обмежень у вегетаріанському меню, а навпаки — цей тип харчування дозволяє готувати, випікати, смажити та маринувати страви так, що на смак вони інколи перевершують звичайну їжу.

Сьогодні на вашому вегетаріанському шляху стане на 10 страв більше, а рецепти вегетаріанських страв допоможуть урізноманітнити цю доволі екологічну, здорову й збалансовану систему харчування.

Ідеї вегетаріанської випічки

Для вегетаріанців можна спекти безліч смачних страв, що будуть без мʼяса, молока, риби, яєць. Спираючись на тип харчування (лактовеган, класичний веган, ово-вегетаріанець) можна комбінувати, змінювати або ж залишати деякі з дозволених продуктів.

  1. Овочевий кіш. Готується дуже просто з пісочного веганського або листкового тіста, а заливка — рослинні вершки, броколі, шпинат, кабачки, гриби. 

  2. Банановий хліб. Для тіста на хліб потрібні банани, борошно, цукор, рослинна олія, дрібка солі, ваніль за бажанням. Банани розімʼяти, додати всі інгредієнти, замісити тісто й випікати ароматний хліб у духовці.

  3. Шоколадний кекс. Можна зробити як класичний варіант, так і без яєць і молока, замінивши їх рослинним молоком або приготувати кекс на воді.

  4. Лазанья з овочами. Нетипова випічка, але ж випічка! Для страви потрібні листи для лазаньї, томатний соус, рослинні вершки та овочі — перець, цукіні, баклажани.

  5. Овочева піца. Домашнє тісто для піци й так готується без яєць і молока, бо достатньо борошна, дріжджів, води та олії. А для начинки можна обрати улюблене овочеве асорті та подати під веганським сиром.

  6. Печиво з вівсянкою і какао. Взагалі найпростіша випічка до сніданку або чаювання. Достатньо вівсяних пластівців, веганського шоколаду або какао, олії. Також сюди смакуватиме банан. 

  7. Пиріг з ягодами або фруктами. Потрібно замісити солодке тісто на воді та соді, додавши цукор, борошно, та олію. Дістати заморожені або свіжі ягоди та вічна класика серед випічки готова!

Рецепт фокачі

Інгредієнти:

  • - 150 г борошна;

  • - 20 г пресованих «Львівських дріжджів»;

  • - 50 г манної крупи;

  • - 350 г води.

Тісто:

  • - опара;

  • - 300 г борошна;

  • - 10 г солі;

  • - 30 г олії.

Декор:

  • - оливки;

  • - вʼялені томати;

  • - розмарин;

  • - оливкова олія.

Приготування: замішуємо опару та відставляємо на годину в тепле місце. Потім додаємо решту інгредієнтів для тіста і замішуємо його до еластичної, ніжної, мʼякої консистенції. Залишайте для бродіння, перемішайте та знову нехай відпочине ще 30 хвилин.

Формуємо прямокутну фокачу товщиною 3–4 см, ставимо знову в тепле місце до утворення своєрідних бульбашок на поверхні фокачі. Вкладаємо в ці отвори начинку і ставимо випікати на 20–25 хвилин при 210–200°C.

Ваша кухня наповниться атмосферою Італії під час випікання фокачі. Саме час перевірити!

®

view counter
view counter

Цитата

Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.