Повістки у Сумах. Як воно є.
Вчора військові з поліцейськими зупиняли авто в Сумах. Я їхав на велосипеді, зупинився, мене попросили показати документ та виписали повістку на наступний день, тобто 1 вересня.
Пішов. Що одразу здивувало - люди просто шалено швидко проходили медичну комісії. Далі повертались назад та отримували інформацію про відбуття у військо наступного тижня. Це стосується як тих, хто служив, та тих, хто не служив.
Далі зрозумів, чому медкомісію проходили так швидко. Заходиш в кабінет, наприклад, до стоматолога, тебе питають та ставлять - здоров.
Зайшов до хірурга - показав документи та рентген - у мене був внутрішньосуглобовий багатоуламковий перелом, через що рука болить від навантажень та не згинається повністю. Попросив направлення до ортопеда - і тут почалися крики, звинувачення і що зараз тільки інваліди першої групи не йдуть у військо. У підсумки після декількох прохань виписали направлення до ортопеда, але попередили, що там лікар напише, що треба. Дивна система.
Отже - якщо не проявляти наполегливість при наявності справжніх проблем, вас одразу визнають придатним на медкомісії та скоріше за все повідомлять про швидке відбуття у військо.
Повістки, що роздають на вулиці - не для уточнення даних. А для медкомісії та послідуючого призову. Призивають зараз як тих, хто має досвід служби, так і цивільних без досвіду. Їх відправляють в учбові центри.
Мене реально здивувало хамство деяких лікарів та взагалі те, як та медична комісія проходить. Невже не можна організувати то все нормально? Я не ховався, прийшов на наступний день після вручення. Але реальність трохи здивувала.
Всего тем на форумах 180365
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 65060
Последний зарегистрированный пользователь beredis