Як у Сумах проходять медкомісію у воєнкоматі

Своїм досвідом поділився сумчанин Олександр Мироненко у фейсбуці.

Повістки у Сумах. Як воно є.

Вчора військові з поліцейськими зупиняли авто в Сумах. Я їхав на велосипеді, зупинився, мене попросили показати документ та виписали повістку на наступний день, тобто 1 вересня.

Пішов. Що одразу здивувало - люди просто шалено швидко проходили медичну комісії. Далі повертались назад та отримували інформацію про відбуття у військо наступного тижня. Це стосується як тих, хто служив, та тих, хто не служив.

Далі зрозумів, чому медкомісію проходили так швидко. Заходиш в кабінет, наприклад, до стоматолога, тебе питають та ставлять - здоров.

Зайшов до хірурга - показав документи та рентген - у мене був внутрішньосуглобовий багатоуламковий перелом, через що рука болить від навантажень та не згинається повністю. Попросив направлення до ортопеда - і тут почалися крики, звинувачення і що зараз тільки інваліди першої групи не йдуть у військо. У підсумки після декількох прохань виписали направлення до ортопеда, але попередили, що там лікар напише, що треба. Дивна система.

Отже - якщо не проявляти наполегливість при наявності справжніх проблем, вас одразу визнають придатним на медкомісії та скоріше за все повідомлять про швидке відбуття у військо.

Повістки, що роздають на вулиці - не для уточнення даних. А для медкомісії та послідуючого призову. Призивають зараз як тих, хто має досвід служби, так і цивільних без досвіду. Їх відправляють в учбові центри.

Мене реально здивувало хамство деяких лікарів та взагалі те, як та медична комісія проходить. Невже не можна організувати то все нормально? Я не ховався, прийшов на наступний день після вручення. Але реальність трохи здивувала.

view counter

Статистика

Всего тем на форумах 180365
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 65060
Последний зарегистрированный пользователь beredis

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.