Виставка пам’яті сумських художників Віктора та Галини Михайличенків "Мистецтву відданні серця"

В експозиції представлено близько 30 акварелей та 15 гобеленів з фондів музею і родинної колекції, збереженої донькою. 1363

У Сумському обласному художньому музеї ім. Никанора Онацького відбувся вернісаж виставки, присвяченої пам’яті сумських митців Віктора (1949 – 2021) та Галини (1947 – 2011) Михайличенків членів Національної спілки художників України.

Глибоко принципові у своїх поглядах на мистецтво, Михайличенки знайшли одне в одному і вірне плече, і натхнення, з великою любов’ю виховали талант своїх дітей Сергія та Світлани.

Галина Олександрівна за фахом  – художник-постановник, а в історію Українського мистецтва увійшла як майстриня гобелену. Віктор Костянтинович – відомий аквареліст.

Основні теми для творів вони черпали з природи Сумщини. Їхні твори зберігаються у багатьох музеях України, за кордоном, а також у приватних колекціях.

На вернісажі виступили із привітальним словом та поділилися спогадами про творче подружжя їх друзі, колеги: директор музею Надія Юрченко, голова Сумської організації НСХУ Іван Гапоченко, народний художник України Олександр Чередниченко.

Музичним супроводом стали авторські композиції у виконанні творчого колективу «LeLi».

Где и когда

Сумський обласний художній музей ім.Н.Онацького

С 25.01.2022 по 25.02.2022.  Время: 10.00-17.00; щоденно, окрім п'ятниці

Кино
Театр
Выставки
view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.