Матриця: Воскресіння (Лана Вачовскі, 2021)

«Матриця: Воскресіння» – довгоочікувана четверта стрічка улюбленої франшизи від режисерки-новаторки Лани Вачовскі. У новій частині возз’єднаються зірки попередніх фільмів, Кіану Рівз і Керрі-Енн Мосс, та виконають культові ролі Нео і Трініті, які зробили їх знаменитими! (16+) 2075

Фантастичний бойовик «Матриця: Воскресіння» стане прямим продовженням франшизи, перший фільм якої вийшов у 1999 році. На відміну від попередніх фільмів, режисеркою стала лише одна з сестер – Лана Вачовскі. Свою участь у проекті підтвердили виконавці головних ролей Кіану Рівз та Керрі-Енн Мосс. Франшиза обумовила поштовх розвитку технологічної сторони кінозйомок. З 1999 року набув популярності ефект «мертвої кулі»: рух предмету або героя у кадрі показувався уповільнено одночасно зі швидкою зміною ракурсу. Такі фрагменти фільму знімалися встановленими в чіткому порядку нерухомими фотокамерами. Синхронно або з дуже маленьким інтервалом їх приводили у дію, а отримані зображення з них послідовно збиралися в суцільний відеофрагмент. Сам термін «мертва куля» було зареєстровано торговою маркою Warner Bros. Відтоді він набув популярності та широко використовується. Наразі аналогічного ефекту можна досягти також за рахунок комп’ютерної графіки.

В ролях: Кіану Рівз, Керрі-Енн Мосс, Джонатан Ґрофф, Ях'я Абдул-Матін II, Джада Пінкетт Сміт, Джессіка Хенвік, Ніл Патрік Харріс.


Где и когда

Планета Кіно

С 22.12.2021 по 19.01.2022.  Время: 22.00

Кінопалац "Дружба"

С 22.12.2021 по 05.01.2021.  Время: 20.10

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.