Віхола душ (Дзінтарс Дрейбергс, 2019)

Події розгортаються у Латвії у роки Першої світової війни. 16-річний Артурс (Ото Брантевіцс) вперше закохався. Але замість романтичних хвилювань на нього чекають трагічні потрясіння (12+). 1576

Німецькі війська вбивають його матір та лишають без домівку усю сімю. Разом з батьком та братом Артурс вирушає до війська. Російська імперія саме дозволила формувати окремі національні загони. Хлопець воюватиме за свою землю. Добре було б розуміти одразу на чийому боці варто проливати кров і хто насправді є загарбником.

Військова історична драма «Віхола душ» – номінант на премію «Оскар» за кращий фільм іноземною мовою у 2021 році. Ця стрічка латвійського виробництва стала найбільш успішною у кінопрокаті за всю історію країни. У основі сюжету автобіографічна книга Александрса Грінса, що вийшла друком у 1935 році. Для режисера картини Дзінтарса Дрейбергса, який починав свою кінокар’єру у якості оператора, це четверта повнометражна стрічка.

В ролях: Ото Брантевіцс, Мартінш Вілсонс, Грета Трушина, Гатіс Гага, Раймонд Целмс.


Где и когда

Планета Кіно

С 23.09.2021 по 29.09.2021.  Время: 16.00; 20.00

view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.