Відьмина служба доставки (Хаяо Міядзакі, 1989)

«Відьмина служба доставки» — п’ятий повнометражний аніме-фільм, випущений у 1989 році студією Ghibli. 612

В основу фільму лягла книга японської письменниці Ейко Кадоно — збірник окремих оповідань про пригоди Кікі. Для створення повноцінного сценарію Міядзакі вніс зміни до сюжету, що розлютило письменницю настільки, що та відмовилася передавати права на екранізацію. Але відвідавши студію, Кадоно була приємно вражена ставленням мультиплікаторів до своєї роботи та дозволила відхилення від книги.

Під час створення фільму Міядзакі та його художники багато разів подорожували до Швеції, де ретельно вивчали пейзажі для майбутнього фільму. Їхні фотографії Стокгольма та Вісбю лягли в основу вигаданого міста Коріко. Окрім того, там можна помітити окремі частини Лісабона, Сан-Франциско та Мілана.

«Відьмина служба доставки» — одна з наймасштабніших робіт Міядзакі. Для створення фільму студія Ghibli використала 67317 створених вручну кадрів, використавши при цьому 462 кольори. Спершу Міядзакі хотів створити 60-хвилинний аніме-фільм, але в ході роботи над картиною збільшив хронометраж до 102 хвилин. Вона стала першою картиною студії, випущеною спільно зі студією Волта Діснея — реліз 1998 року був настільки успішним, що лише в США було продано понад 1 мільйон VHS касет.


Где и когда

Планета Кіно

С 04.02.2021 по 10.02.2021.  Время: 17.00

Кино
Театр
Выставки
view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.