Захід став однією із завершальних стадій підготовки номінаційного досьє для подачі елементу “Культура приготування українського борщу” до списку нематеріальної культурної спадщини «ЮНЕСКО», пише сайт Кролевця.
25 учасників з усіх регіонів України зібралися разом, щоб приготувати борщ за неповторним автентичним рецептом кожного. За словами учасниці, всі борщі були гарні, а різноманіття смаків вражало.
«Мій борщ складався з багатьох складників, серед яких, зокрема, було по 2 види – м’яса (птиця та свинина), буряк (запечений цукровий та червоний), гриби (свіжі та сушені білі), ягоди терну, селера, тушкований солодкий перець в томатах, копчена паприка і, звичайно ж, яблука з нашої неймовірної яблуні-колонії. Дякую всім друзям, хто підтримував і вболівав!» – поділилася своїми враженнями та інгредієнтами унікального борщу Тетяна СОКУР на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.