Родом із дитинства: книги про душевні травми

Виховання – це, насправді, одна з найскладніших наук на землі. Не секрет, що дуже часто батьки бувають не дуже підготовлені до вибриків дітей, щось йде не так – і от, виростає доросла людина с купою комплексів і проблем, які тягнуться з дитинства...

Як же зробити так, щоб такого не сталося? Вам допоможуть книжки та віра в себе.

Книги про психологічні травми. Книгою про дитячі травми та методи, як їх позбутися, є «Досить істерик! Комплексний підхід до гармонійного виховання дитини» від Сігела Деніела та Брайсона Тіна. Тут розповідається про тонкощі дитячої психології і доводиться важливість взаємозв’язку між агресивною поведінкою дитини та батьківською реакцією. Насправді багатьох скандалів легко можна уникнути, якщо розуміти, як правильно себе вести. Автори доводять, що це не залежить від характеру чи темпераменту дитини, а лише від поведінки батьків.

Для кожного батька чи матері важливо підтримувати особистий зв’язок з дитиною та вміти правильно показувати свою любов. «Таємна опора: емоційний зв'язок у житті дитини» Людмили Петрановської – це одна з найкращих книг з самопідтримки батьків на їхньому нелегкому шляху. Про те, як виховати самостійну, впевнену особистість, яка не залежить ні від кого і при цьому довіряє своїм батькам повністю. Як правильно контролювати, при цьому надаючи необхідну для підлітка свободу? На ці та інші важливі питання майстерно відповідає авторка.

Книги з психоаналітики. Досить нестандартний підхід пропонує американка Кетрін Перлман у своїй праці «Ігноруйте!». Тут йдеться про те, як правильно не зважати на вередування дитини і при цьому не заподіяти їй психологічну травму. Коли звичайні розмови вже не діють, доктор пропонує перейти на розроблену нею методику з коригування поведінки і реакцій на відверто істеричне поводження.

А ось у праці Анни Гресь «Як пригорнути кактус? Книга для батьків, які хочуть зрозуміти своїх підлітків» розповідається про те, як правильно поводити себе з дитиною, яка переживає кризовий підлітковий вік. Вчорашній усміхнений малюк перетворився сьогодні на примхливого агресивного підлітка, в якому ви не впізнаєте власну дитину? Не хвилюйтесь, адже це абсолютно нормально. Анна Гресь допоможе батькам пережити цей нелегкий період і досягти при цьому неочікуваних результатів. Чудова книга про те, як зрозуміти і пригорнути колючу підліткову сутність.

І продовжує тему труднощів у вихованні маленький ілюстрований довідник «Дитина в умовах кризи» Енн-Клер Кляйнденст, який був створений мамами чотирьох і двох дітей. У грайливій формі авторки пропонують молодим і не дуже батькам кілька варіантів поводження у різних ситуаціях. Головне при цьому пам’ятати: з проблемами у вихованні зіштовхуються абсолютно всі і немає труднощів, які б неможливо було подолати.

А остання наша книга у підбірці – «Для турботливих батьків. Я зможу виховати щасливу дитину» Світлани Єфременкової. Чудова праця про те, як виховати щасливу людину, і бути при цьому не менш щасливими батьками. Адже діти – це віддзеркалення своїх мам і татусів. 

®

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.