Як перевірити стан батареї на Android-пристрої?

Акумулятор - дуже важливий компонент смартфона, стан якого багато в чому визначає зручність використання пристрою.

Яким би потужним і зручним не був телефон, неможливо розкрити його потенціал без відповідної батареї. Однак навіть накопичувачі з величезною ємністю з часом втрачають свою потужність, і ресурс пристрою може знизитися. Тому рекомендується регулярно перевіряти стан батареї.. 

Перевірка акумулятора на смартфоні

 На відміну від пристроїв Apple, у яких діагностична функція вже доступна в налаштуваннях, в «Android» телефонах стан батареї перевірити набагато важче. Однак хороша новина полягає в тому, що, проявивши трохи терпіння, подібну інформацію все-таки можна отримати.

Як визначити стан батареї на пристроях Android?

Перший спосіб може здатися занадто простим. Крім того, цей варіант не завжди працює. Однак, якщо пристрій підтримує його, то це найшвидший спосіб перевірити стан акумулятора. Просто виконайте ці 2 кроки:

  1. Відкрийте інженерне меню, набравши комбінацію *#**#4636#****.

  2. У меню, що з'явилося, натисніть «Інформація про батарею».

Другий спосіб вимагає завантаження додаткового програмного забезпечення, але воно точно працюватиме. У магазині Play Market можна знайти величезну кількість додатків для перевірки стану батареї, які містять й інші корисні функції. Якщо немає часу на пошук, рекомендуємо одразу завантажити програму AccuBattery. Це надійне, зрозуміле і, найголовніше, безкоштовне ПЗ. 

Після встановлення додатка просто відкрийте його і, клацнувши вкладку «Здоров'я». Таким чином, ви зможете перевірити стан батареї. Також додаток містить додаткову інформацію, зокрема про поточну ємність накопичувача енергії (відсоток від вихідної ємності, який все ще може бути задіяний). До слова, батареї марки Huawei з цього списку https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/huawei можуть витримувати до 1000 повних циклів перезарядки.

Після першого запуску точність індивідуальних даних може бути не зовсім актуальною, тому розробники рекомендують провести кілька циклів (розряд-заряд пристрою), тоді отримана інформація буде більш достовірною.

Поради щодо збереження працездатності акумулятора

Якщо ви дбаєте про стан свого мобільного телефону і хочете, щоб він залишався повністю функціональним і придатним до використання якомога довше, то рекомендуємо дослухатися до наступних порад, які допоможуть зберегти заряд акумулятора якомога довше:

  • - не розряджайте пристрій повністю до 0%,

  • - підтримуйте рівень заряду батареї в діапазоні від 40 до 80%

  • - якомога рідше користуйтеся швидкою зарядкою

  • - не піддавайте пристрій впливу дуже високих температур,

  • - використовуйте тільки оригінальні або інші сертифіковані зарядні пристрої та кабелі,

  • - не підключайте зарядку на всю ніч.

 Якщо стан вашої батареї нижче 80%, то краще замінити її. Це більш рентабельне рішення, ніж купівля нового пристрою.

®

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.