Рентген: переваги та недоліки методу діагностики

Рентгенівське дослідження — це один із найдавніших методів діагностики, що активно використовується і донині.

Під час процедури використовуються електромагнітні хвилі — промені, що проходять через тіло і поглинаються тканинами, створюючи при цьому детальне зображення внутрішніх органів та кісток. Якщо потрібно пройти рентген в Києві, зробити це можна у клініці Oxford Medical — медичному закладі з кваліфікованими спеціалістами та сучасним обладнанням. 

Коли потрібно робити рентген: основні випадки

Під час діагностики будь-яких захворювань лікарі використовують клінічні протоколи. Відповідно до них рентгенівське дослідження вважається найбільш доцільним у таких ситуаціях:

  • - переломи та вивихи — рентген дає змогу виявити та оцінити ступінь тяжкості кісткових травм; 

  • - захворювання легенів — за допомогою методу можна діагностувати пневмонію, туберкульоз, рак легенів та інші патології; 

  • - стоматологічні дослідження — дентальні знімки дають змогу виявити карієс, абсцеси, деформацію кісток щелепи;

  • - виявлення чужорідних тіл — якщо провести УЗД неможливо, лікарі призначають рентген. 

Метод також широко використовується в урології та нефрології — для діагностики хвороб нирок. 

Коли рентгенівське дослідження може бути неефективним? 

Ще декілька років тому вважалося, що рентген погано візуалізує м’які тканини, тому його не можна використовувати для діагностики захворювань м’язів, зв’язок та нервів. Проте сучасні технології постійно рухаються вперед. 

Вже зараз у клініці Oxford Medical можна пройти цифрове рентгенівське дослідження із використанням контрасту. Це спеціальна речовина, що вводиться в організм внутрішньовенно та «фарбує» судини. Тому зображення виходить більш чітким та інформативним для лікаря.

Завдяки цьому рентген широко використовується багатьма спеціалістами, у тому числі для діагностики захворювань на ранніх стадіях. До того ж процедура майже не має протипоказань, а повністю безпечним вважається проходження двох досліджень на рік.

®

 
 
view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.