Мінцифра отримала нагороду Академії електронного управління за розробку Дія.Підпису-EU

Україна стала першою країною — не членом ЄС, чий електронний підпис визнається в Європейському Союзі. Дія.Підпис-EU — це унікальна та захищена технологія, яка дозволяє підписати документ, кліпнувши очима.

Академія електронного управління (e-Governance Academy) відзначила Мінцифру за співпрацю в розробці українського Дія.Підпису-EU, який відповідає стандартам ЄС.

«З березня український електронний підпис став сумісним з платформою електронного підпису Європейської комісії. Україна стала першою країною — не членом ЄС, яка отримала таку можливість. І це ще один спосіб для Європейського Союзу відкрити свої кордони для українців. Цього разу — цифрові», — Михайло Федоров.

Робота над визнанням українського е-підпису країнами ЄС розпочалася у 2017 році. Вносили зміни до законодавства, проводили переговори з Європейською комісією та впроваджували технічні рішення.

Загалом внесено зміни до понад 70 законів для визнання українських електронних довірчих послуг у ЄС. Це відкриває нові можливості для українців та бізнесу. Тобто ви можете підписати контракт з європейським партнером із Дія.Підписом

Академія електронного управління (eGA) — спільна ініціатива уряду Естонії, Інституту відкритого суспільства та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй. Працює в Україні з 2012 року, починаючи з органів місцевого самоврядування, а з 2014 року підтримує уряд України. eGA реалізувала в Україні 12 проєктів у сфері електронного урядування, і наразі флагманськими проєктами є EU4DigitalUA та DT4UA. Програма EU4DigitalUA спрямована на розвиток інфраструктури цифрового урядування, державних електронних послуг, кібербезпеки та захисту даних.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

Федоров анонсував нові послуги в “Дії”
Учора 12:25

Федоров анонсував нові послуги в “Дії”

У застосунку “Дія” найближчим часом з’являться ряд нових функцій. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, найближчим часом запрацює кабінет...

З грудня через "Дію" продали понад 22 тисячі автівок
29.02.2024 13:46

З грудня через "Дію" продали понад 22 тисячі автівок

З грудня минулого року через застосунок «Дія» вже продано понад 22 тисячі транспортних засобів....

В Мінцифри пояснили причину збою Дії під час Євробачення
04.02.2024 13:28

В Мінцифри пояснили причину збою Дії під час Євробачення

Застосунок Дія ввечері, 3 лютого, перестав працювати під час голосування за переможця Національного відбору на Євробачення-2024....

У Дії запрацювала послуга продажу-купівлі авто
20.12.2023 15:36

У Дії запрацювала послуга продажу-купівлі авто

Тепер придбати машину можна буде в кілька кліків без зайвих перевірок, «бігунків», черг на касі банку та величезної комісії —...

Під брендом Дія запустили шахрайську схему з виплати 9 тис. грн
14.03.2023 12:42

Під брендом Дія запустили шахрайську схему з виплати 9 тис. грн

Ворог, ймовірно, запустив шахрайську фінансову кампанію у Facebook про виплату 9000 грн. Як не стати жертвою?...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.