Shard та сингл «Вибухи» : новий етап в українській популярній музиці військового часу

Молодий український музичний проєкт Shard починає новий етап в українській популярній музиці воєнного часу. На другий рік с початку повномасштабного вторгнення наші артисти почали відходити від активного використання елементів патріотичної та народної пісні.

Так, Shard препарує у своєму новому синглі теми, які зараз близькі усім дорослим людям. Автор у своїй ліриці та музиці передає те відчуття, коли твоє життя раз і назавжди змінилося і ти розумієш, що твої старі проблеми взагалі нічого не вартували.

Слід зазначити, що пісня була створена, ще перед подіями 24 лютого 2022 року. Але за збігом обставин вона отримала універсальний зміст для кожного з нас.

Ось що артист розповідає про історію створення свого треку: «Десь півтора року тому, незадовго перед моїм днем народження, мою дівчину треба було терміново оперувати. Це було вночі: сніг за вікном, приглушене світло, довгі холодні коридори, нікого взагалі і тільки те й можеш, що просто чекаєш, бо зробив все, що міг. Тож далі лише новини, які можуть бути будь-якими взагалі». 

Атмосферу тієї ночі вдалося передати завдяки вмілому продюсуванню та звуковим ефектам. «Звуковим символом» цієї події став цокіт годинника: «І тільки що й було там, то саме кляті годинники на стіні, кожна секунда яких була саме вибухами «а якщо», «а що буде» і таке інше», — пояснює артист.

Саме тоді, чекаючи вироку лікарів, Shard і написав першу версію свого треку. За півтора року роботи над треком він використав не тільки не звичні для себе інструменти, а й активно експериментував з аранжуванням та обробкою вокалу: «Пісня починається з семплів годинників, які я зненавидів ще під час прослуховування десятків різних звуків - вони створюють напруження майже протягом усієї пісні. Також я вперше експериментував з голосом таким чином, щоб зробити його синтетичним, «хімічним». Я хотів трансформувати голос так, щоб саме у цей момент голос повністю став синтезаторним, таким чином підкреслити моральний стан людини, яка вже втрачає останній якір у своєму здоровому глузді».

Робота над треком вже окупилася, тому що він викликає емоції у кожного слухача: «Зараз пісня у багатьох людей, яким я показував, асоціюється з війною. Але вона описує звичні емоції у людей в критичних умовах. Це про саморуйнування, якому дали привід. Ця музика про істерику, нервовий зрив, відчай у холодних коридорах, вакуум в серці. Це безсилий крик зламаним голосом у порожнечу снігопаду глибокої ночі», — говорить Shard.

У своїй пісні артист виражає універсальний для кожної дорослої людини меседж: «В наш час технологій дуже легко загубити самого себе десь у телефоні і стати більше роботом, ніж людиною. Головна ідея пісні — це сумний висновок, що люди з часом перестають цінувати те, що мають, і лише критичні моменти можуть здути пил з їхніх сердець і нагадати про чистоту почуттів, про ті часи, коли готовий був їхати через все місто заради п'яти хвилин особистої зустрічі. І саме зараз є лише жаль про те, чого вже може ніколи не бути».


Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

 

 

По тематике

Dasha Shocks та Murt Burner влаштовують вечірку "Crazy Party"
19.12.2023 09:10

Dasha Shocks та Murt Burner влаштовують вечірку "Crazy Party"

Нова зірка на музичному небі, Dasha Shocks, та скандальний артист Murt Burner презентували їхній першим спільним трек "Crazy Party"....

Гурт Bredberi презентує нову пісню «Крижана пустеля»
28.11.2023 09:29

Гурт Bredberi презентує нову пісню «Крижана пустеля»

Гурт Bredberi презентує нову пісню «Крижана пустеля», яка увійде у новий альбом 2024 року....

Реп-виконавець BURLA презентував романтичний кліп на пісню «Розтопи»
11.11.2023 09:27

Реп-виконавець BURLA презентував романтичний кліп на пісню «Розтопи»

Популярний реп-виконавець BURLA несподівано відійшов від свого звичного стилю і презентував романтичну пісню про кохання....

“Не відпускай” - романтичний трек про кохання від NICOLETTA
07.11.2023 16:01

“Не відпускай” - романтичний трек про кохання від NICOLETTA

Україна вітає захоплюючий новий талант на своїй музичній сцені - "NIKOLETTA". З її дебютним синглом у жанрі поп вона...

NANAVA випустила свій дебютний сингл «Ми на Ви», її підтримали артисти Global Records
27.10.2023 09:44

NANAVA випустила свій дебютний сингл «Ми на Ви», її підтримали артисти Global Records

Українська співачка NANAVA, яка підкорила шоу «The Voice Romania» випустила свій дебютний сингл «Ми на Ви» про кохання на відстані....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.