У Туреччині нарахували $104 мільярди збитків від землетрусів

Збитки від руйнувань, спричинених землетрусами на сході та південному сході Туреччини, становлять приблизно 104 млрд доларів США

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав у зверненні до учасників Міжнародної донорської конференції, яка відбулася в Брюсселі, повідомляє ua-independent.com.

“Кількість зруйнованих, тих, що підлягають знесенню і сильно пошкоджених будівель, досягає 298 тисяч. Відомо, що вартість руйнувань, спричинених землетрусом, сягне близько 104 мільярдів доларів. Жодна країна не може самостійно впоратися з катастрофою такого масштабу”, - сказав Ердоган.

Президент Туреччини подякував членам та установам Європейського Союзу, Організації Об’єднаних Націй, інших міжнародних організацій та країн за підтримку Туреччини під час землетрусу. Загалом допомогу надали майже 130 країн.

“Вчені кажуть, що це найсильніша катастрофа, яка сталася на суші у світі. Деякі з наших провінцій, які постраждали від землетрусу, останніми днями борються з сильними дощами та повенями. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб задовольнити потреби жертв землетрусу”, - сказав турецький президент.

За його словами, у регіоні планують побудувати 650 тисяч одиниць житла, з низ 319 тисяч - за перший рік. Окрім того, продовжують встановлювати наметові містечка, контейнерні містечка та будинки швидкої збірки.

Як повідомлялось, Міжнародна донорська конференція, що відбулася вчора в Брюсселі під егідою Єврокомісії та Шведського головування в ЄС, мобілізувала 7 мільярдів євро негайної та гуманітарної допомоги для населення Туреччини та Сирії, які постраждали внаслідок руйнівних землетрусів.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

Туреччина на третину скоротила експорт в росію через загрозу санкцій
04.03.2024 16:39

Туреччина на третину скоротила експорт в росію через загрозу санкцій

Туреччина скоротила експорт до рф у лютому на 33% – до $670 млн в порівнянні з $1 млрд за аналогічний...

Україна і Туреччина домовилися продовжити "транспортний безвіз"
02.03.2024 15:34

Україна і Туреччина домовилися продовжити "транспортний безвіз"

"Транспортний безвіз" з Туреччиною діятиме щонайменше до завершення війни. Джерело:...

Туреччина заблокує кораблі Великої Британії, призначені для України
02.01.2024 18:43

Туреччина заблокує кораблі Великої Британії, призначені для України

Туреччина відмовилася пропустити через турецькі води до Чорного моря кораблі-мінники, надіслані Великою Британією в Україну....

В Японії повідомили про перші жертви землетрусу
02.01.2024 10:18

В Японії повідомили про перші жертви землетрусу

Внаслідок потужного землетрусу у Японії загинули чотири людини, іще 30 людей отримали поранення....

Збільшився імпорт продуктів з Туреччини
16.12.2023 19:12

Збільшився імпорт продуктів з Туреччини

Українські імпортери збільшують поставки продуктів харчування з Туреччини через обмеження на кордоні з Польщею, розповіла начальник відділу маркетингу оптового ринку...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.