Дипломат рф розкритикував режим Путіна та подав у відставку

Дипломат РФ в Женеві розкритикував Лаврова та пішов у відставку через війну в Україні.

Радник місії Росії при ООН у Женеві Борис Бондарєв публічно засудив війну РФ проти України, подав у відставку та розкритикував міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Про це повідомляє unian.ua.

Бондарєв зауважив, що його звернення, можливо, запізніле, але надто важливе для нього особисто. 

"За двадцять років роботи мені доводилося спостерігати різні віражі нашої зовнішньої політики, але ніколи ще мені не було так соромно за свою країну та свою роботу, як 24 лютого цього року. Розв'язана Путіним агресивна війна з Україною, а за фактом з усім західним світом, - не лише злочин проти українського народу, а й, мабуть, найтяжчий злочин проти народу Росії, який жирною літерою Z перекреслив усі надії на поступовий розвиток у нашій країні успішного демократичного суспільства", - заявив Бондарєв.

За його словами, ініціатори цієї війни хочуть тільки одного — залишитися при владі назавжди, жити в помпезних палацах, плавати на розкішних яхтах, насолоджуючись необмеженою владою та цілковитою безкарністю. Бондарєв наголосив, що заради цього режим Путіна готовий принести у жертву багато життів.

Окремо Бондарєв розкритикував роботу російського МЗС, рівень березні та непрофесіоналізму якого зростав з року в рік. В останні роки, зауважує дипломат, це набуло просто катастрофічного масштабу - "вибудувано систему, яка обманює сама себе".

"Міністр Лавров – гарна ілюстрація деградації цієї системи. За 18 років він пройшов шлях від професіонала й освіченого інтелектуала, на якого хотілося рівнятися багатьом працівника міністерства, до людини, що постійно транслює заяви, що суперечать одна одній, і загрожує світові (тобто й Росії теж) ядерною зброєю! Сьогодні МЗС не займається дипломатією. Він сіє брехню, розпалює ненависть та війну. Дипломатія обслуговує приватні інтереси вузького кола осіб, які мають нічого спільного з реальними потребами російського суспільства", - зазначив Бондарєв.

Він констатував, що у Росії більше не залишилося союзників через її агресивну політику, "а не через горезвісну русофобія", про яку постійно говорять на російському телебаченні.

"Я навчався на дипломата і хотів би й надалі працювати на свою країну. Але сьогодні, на жаль, залишатися на держслужбі та йти згубним політичним курсом означає зраджувати свою Батьківщину. Не хочу та не можу цього робити. У зв'язку з цим я вирішив звільнитися", - підсумував Бондарєв.

По тематике

Скільки у росії залишилося артилерії та боєприпасів?
25.03.2024 12:37

Скільки у росії залишилося артилерії та боєприпасів?

Навіть із допомогою союзників в України завжди було менше озброєння, ніж у Росії. Але схоже, що інтенсивність обстрілів російською армією...

1068 хімічних атак застосувала росія від початку широкомасштабної війни
05.03.2024 18:22

1068 хімічних атак застосувала росія від початку широкомасштабної війни

Мобільними групами та іншими підрозділами угруповання сил і засобів підтримки зафіксовано 1068 фактів застосування російською федерацією іритантів сльозогінної дії, які...

Пошкоджені заводи та збиті літаки: непересічні успіхи Збройних сил
26.02.2024 15:08

Пошкоджені заводи та збиті літаки: непересічні успіхи Збройних сил

На фоні тривожних новин з фронту варто згадати, що Сили оборони також мають великі здобутки, які наближають перемогу, розповідають в...

МЗС Китаю зробило заяву щодо війни в Україні
17.02.2024 18:52

МЗС Китаю зробило заяву щодо війни в Україні

Китай начебто не був ініціатором і не є учасником так званої “кризи в Україні”, проте сидіти “склавши руки та спостерігати”...

Роспропаганда заявляє, що путін намагався домовитися зі США про припинення вогню в Україні
14.02.2024 13:29

Роспропаганда заявляє, що путін намагався домовитися зі США про припинення вогню в Україні

Російська пропаганда заявляє, що путін у 2023 р. через посередників нібито намагався домовитися зі США про припинення вогню в Україні...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.