23 тисячі вчителів та 600 тисяч учнів виїхали за кордон за час війни в Україні

87 тисяч школярів долучилися до навчання в інших областях України як вимушені переселенці.

Внаслідок війни в Україні за кордон виїхали більше ніж 23 тисяч вчителів та понад 600 тисяч учнів. Про це в інтерв’ю LB.ua повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет

“Це ті, що підтверджені. Але думаю, що ці дані не дуже точні. Я спілкувався з деякими директорами і ректорами, які говорять, що в середньому не ідентифіковано, де конкретно перебувають 10-15% учнів і студентів”, - зазначив міністр. 

Разом з тим, зауважив міністр, обсяг тимчасово внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає майже 87 тисяч. Найбільше таких дітей - учнів шкіл, закладів загальної та середньої освіти - у Львівській області: майже 24 тисячі.

Загалом, до навчання повернулися 3,7 млн учнів. 

“Уже восьмий тиждень освітній процес відбувається в умовах воєнного стану. За даними департаментів освіти, станом на 25 квітня усі заклади загальної і середньої освіти в 14 областях продовжують освітній процес у дистанційній формі. У трьох областях - або частково змішане, або очне навчання, в шести організовано дистанційний процес, частково - канікули, частково - навчання зупинено. У Львівській області в освітніх закладах десь наполовину здійснюється очне навчання. Близько 12600 закладів загальної і середньої освіти працюють, і до навчання повернулися майже 3,7 мільйона учнів”, - зазначив міністр.

За словами Шкарлета, дистанційне навчання стало певним порятунком, який дозволяє не прив’язуватись до площ, до наповненості класів, але забезпечити при цьому максимально можливий обсяг залучення дітей до освітнього процесу.

“Ми суттєво доопрацювали і використали наш інформаційний ресурс, нашу платформу «Всеукраїнська школа онлайн», на якій розміщено уроки з усіх шкільних предметів. Разом з компанією Google ми створили Всеукраїнський онлайн-розклад - дитина може долучитися до усередненої програми з будь-якого місця і брати участь в освітньому процесі в повному форматі.

Стартував освітній проєкт «Навчання без меж», спільний з Мінкультури, Міносвіти і провідними українськими телеканалами, - щоденні відеоуроки за кожною з тематик з 5 по 11 клас. Тому сьогодні ми не прив’язуємось до площі, але ми пишаємось тим, що можемо долучити кожну дитину, яка цього хоче і прагне, і кожного вчителя до освітнього процесу”, - розповів міністр.

Для дітей, які не мають можливості брати участь у освітньому процесі, за словами міністра, передбачили можливість пройти програму пізніше, створити індивідуальний освітній простір, індивідуальну траєкторію для кожного.

“Жодна дитина, за нашими рекомендаціями, не має бути відсторонена від освітнього процесу. Навчання може бути відтерміновано лише в часі”, - резюмував міністр. 

 

По тематике

Роспропаганда розганяє дезу, що на Сумщині закриють 41 школу
Сьогодні 09:01

Роспропаганда розганяє дезу, що на Сумщині закриють 41 школу

Ворожі TG-канали поширюють інформацію про те, що на Сумщині у 2025 році буде закрито 41 школу в 20 громадах області...

41 навчальний заклад на Сумщині можуть припинити фінансувати з 2025 року
17.04.2024 12:28

41 навчальний заклад на Сумщині можуть припинити фінансувати з 2025 року

З 1 вересня 2025 року уряд не фінансуватиме коштом освітньої субвенції зарплату вчителів у школах із кількістю учнів менше ніж...

У сумській громаді з понеділка розпочнеться набір першокласників
10.04.2024 08:03

У сумській громаді з понеділка розпочнеться набір першокласників

Заклади освіти Сумської міського ї ТГ з понеділка, 15 квітня, розпочнуть приймати заяви та документи для зарахування дітей до перших...

Школи і дитсадки Сумської громади стали переможцями на міжнародній виставці
04.04.2024 15:04

Школи і дитсадки Сумської громади стали переможцями на міжнародній виставці

Центр професійного розвитку педагогічних працівників і шість закладів освіти Сумської МТГ відзначили на конкурсі тематичних номінацій....

Закладам освіти Сумської громади рекомендовано змішане навчання
22.03.2024 15:12

Закладам освіти Сумської громади рекомендовано змішане навчання

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сумської міської ТГ ухвалила рішення щодо подальшої організації навчально-виховного процесу у закладах...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.