Пневматичная зброя: за яких причин вона така приваблива

Пневматична зброя сьогодні є досить поширеною, оскільки, завдяки своїм особливостям, має цілу низку переваг.

Пневматична зброя сьогодні є досить поширеною, оскільки, завдяки своїм особливостям, має цілу низку переваг. Від вогнепальної зброї пневматика відрізняється і конструкцією, і боєприпасами, що використовуються. Енергію снаряду в пневматиці повідомляє стиснене повітря і потужність її зазвичай нижча, ніж у звичайного озброєння.

Постріл з пневматичної зброї здійснюється за допомогою того, що куля залишає стовбур під впливом сильного тиску, що створюється повітрям або газом. Методів створення такого тиску два, а тому й існує два види пневматичних гвинтівок – пружинно-поршневі та компресійні.

Пневматична зброя набагато компактніша і легша, ніж вогнепальні аналоги. Так, вага пневматичної гвинтівки становить приблизно півтора кілограма за повної довжини в межах 70-80 сантиметрів. Сьогодні напевно можна сказати, що полювання, наприклад, з нею стає все популярнішим з кожним днем. Слід зазначити, що найкраща пневматика для полювання – це зброя, вироблена в Австралії, Великій Британії, США.

Пристрій при пострілі не створює сильної віддачі та шуму, який характерний для класичної вогнепальної зброї, тобто гучний звук не злякає звіра на полюванні. Невелика віддача забезпечує безпеку, дозволяє здійснити точніші постріли під час тренування чи гри. Тому пневматика підходить для полювання і використання стрілками-початківцями.

У цього типу зброї взагалі лише дві сфери застосування: спорт та полювання. Ні про яку самооборону з ним не може бути й мови.

Завдання вибору пневматичної зброї виникає з різних причин: бажання зробити незвичайний подарунок, прагнення здобути навички спортивної стрільби, цікавість і таке інше. Який би не був мотив, вибирати пневматику необхідно, маючи хоча б початкові уявлення про те, що саме вибирати (тип зброї) і за якими ознаками варто це робити.

Пневматична зброя класифікується за дульною енергією та призначенням, залежно від яких встановлено різні правила її придбання, зберігання та використання. Сьогодні його можна купити навіть через спеціалізовані інтернет-магазини. Тут же можна придбати і кулі для стрільби з пневматичної зброї, причому не виникає проблем із їх асортиментом для будь-якого калібру.

Багато пневматичних пістолетів мають привабливий зовнішній вигляд і часто копіюють оригінальні бойові пістолети від Макарова і Стечкіна до Кольта і Беретти. Це робить їх чудовим варіантом для подарунка. 

®

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.