Георгієвська стрічка як символ зневаги до ветеранів

Расєйським нацюкам з данкорівського форуму, вчергове, - мої вітання. Ось вже й 9 травня близенько, а ми ще й досі чомусь не відзначили його сваркою. Тому пропоную розпочати: Брати КАПРАНОВИ ПІСТРЯВА СТРІЧКА Ми часто помиляємося. Втім, як і всі люди. Проте деякі помилки бувають корисними. Років п'ять тому, коли з півночі тільки-но імпортувати моду обв'язуватися стрічками до Дня Перемоги, ми давали коментар для телебачення і зопалу поплутали ордени та їхні кольори.

Расєйським нацюкам з данкорівського форуму, вчергове, - мої вітання.
Ось вже й 9 травня близенько, а ми ще й досі чомусь не відзначили його сваркою. Тому пропоную розпочати:

Брати КАПРАНОВИ
ПІСТРЯВА СТРІЧКА

Ми часто помиляємося. Втім, як і всі люди. Проте деякі помилки бувають корисними.

Років п'ять тому, коли з півночі тільки-но імпортувати моду обв'язуватися стрічками до Дня Перемоги, ми давали коментар для телебачення і зопалу поплутали ордени та їхні кольори. І хоч це природно для людей далеких від фалеристики, проте помилка залишається помилкою, і нам на неї вказали.

Саме цей випадок змусив зазирнути до статутів Ордена Святого Георгія та його радянського клона - Ордена Слави. Почитайте і ви - довідаєтеся багато цікавого.

Наприклад те, що Орденом Слави, стрічка якого пістрявіє сьогодні на антенах машин, нагороджували за збитий з особистої зброї літак чи захоплений ДОТ, або ж за два танки, підбиті з протитанкової рушниці, чи то за один, підірваний гранатою. Орден отримував також той, хто вогнем особистої зброї знищив 10 солдатів, хто взяв в полон офіцера або, скажімо, захопив прапор військової частини ворога.

Орденська стрічка - це невід'ємна частина ордену. Щоб переконатися у цьому достатньо зазирнути до будь-якого довідника. Мало того, носити її, так само, як і сам знак, мають право виключно особи, які цим самим орденом нагороджені.

- Скільки танків ти підбив? - запитали ми одного зі знайомих, на „Тойоті” якого побачили помаранчево-чорну смугасту стрічку.

- Яких танків? - не зрозумів він.

- Ворожих. А може, ти служив льотчиком і знищив два винищувачі супротивника? Чи то три бомбардувальники? Бо якщо ні, ти не маєш права носити стрічку ордена Слави.

Далі ми довго сперечалися - він переконував, що стрічка є акцією пам'яті про війну. Ми - що шануючи загиблих зовсім не обов'язково профанувати військові нагороди. Не чіпляють же на себе зірку Героя як акцію. А могли б, бо закон не карає за носіння незаслужених нагород.

- Якщо ти хочеш святкувати Перемогу - начепи собі червону стрічку, під колір прапора переможців. Врешті-решт армія-переможець називалася Червона! Не біда, що переможені теж мали червоні прапори і теж були соціалістами, між своїми часто трапляються непорозуміння. Але чому святкування обов'язково має бути пов'язаним з топтанням ногами орденських стрічок?

- А хто їх топче?

Ми, звісно, одразу знайшли поруч машину іще з торішньою стрічкою, брудною, обдертою та вицвілою.

- Оце вшанування, так? А ті стрічки, що будуть валятися попід ногами ближче до 9 травня? Орденська стрічка - це зовсім не те, чим перев'язують подарунки і не те, що дівчата вплітають у коси. На повсякденному одязі вона замінює сам орден, який роблять, до речі, зі срібла чи золота. Якби до революції ти отак от нав'язав на себе Георгієвську стрічку, одразу потрапив би до поліції, а то й до суду дійшло б.

- Зачекайте, а як же гвардійські частини? Чи то орденоносні? Вони теж гуртом носили. Хіба не те саме?

- Та ну? А ти хіба гвардієць? Орден Слави, до речі, давали тільки за особисті заслуги. І тільки рядовим та сержантам. Ані військові частини, ані тим більше автомашини „Тойота” цим орденом не нагороджували. У статуті спеціально зазначено.

- Ні, ну це ви перебільшуєте. Всі так роблять. Склалася традиція...

Дивний аргумент. Нас іще у школі вчили, що треба думати власною головою, а не робити „як усі”.

А от щодо традиції... Щодо традиції ми погодилися.

Традиція дійсно склалася, але не зараз. Корені її лежать в тих далеких роках, коли ані нас ані цього нашого приятеля ще на світі не було.

Наш дід, Іван Капранов, воював з липня 1941-го, був тричі поранений, востаннє - на Сапун-горі під Севастополем. За те, що особисто взяв у полон двох офіцерів заслужив на медаль „За відвагу”. За штурм Севастополя - на орден Червоної Зірки. Пізніше йому, як і всім ветеранам, регулярно давали блискучі брязкальця, проте їх за нагороди він не вважав, і навіть за труною звелів нести тільки „справжні” - тобто бойові.

А нещодавно ми довідалися, що маршал Жуков точно таким, як у нашого діда орденом нагородив був свою ППЖ - „похідно-польову жону” - можна тільки здогадуватися, які подвиги вона здійснила і чим заплатила за нагороду.

Що ж до нашого діда, то знаємо точно - за свій орден він заплатив головою, у буквальному сенсі слова. Бо в результаті останнього поранення йому видалили фрагмент черепа, і коли дід їв чи говорив, на скроні зліва було видно, як ходять вгору-вниз сухожилля, а трохи вище під тоненькою шкірою пульсує незахищений мозок.

Нам, дітям, тоді було страшно. А ще страшніше було - ночувати з дідом в одній кімнаті, бо всю ніч він воював: вимагав патронів, командував, лаявся з кимось. І так до останніх днів життя.

Не знаємо, чи відав дід, з ким саме він ділить честь бути кавалером ордена Червоної Зірки. Але цікаво, що наш відомий земляк Павло Глазовий, повернувшись з війни, роздав свої нагороди сусідським дітям і більше про них не згадував - може через те, що довідався, кому і за що їх роздавали?

А від діда, до речі, іще зберігся лист до районної влади з проханням хоч трохи збільшити пенсію - бо усі кругом торочать про героїв війни, а отримуючи пенсію у п'ятдесят чотири рублі на себе і дружину, ветерану жити важко. Пенсію дідові не збільшили, проте регулярно вітали з Днем Перемоги, дарували сувеніри та нагороджували черговими ювілейними брязкальцями - зі стрічками і без.

Таке ставлення до ветеранів було загальною практикою. Але чи може воно бути виправдане тим, що „всі так роблять”?

Актор Борис Січкін, той самий Буба Касторський з „Невловимих месників”, у своїй книжці із захватом згадує, як на одному з бенкетів Жуков наказав привести шльондр і кожній навішати на груди орденів та медалей - для солідності. Найбільш цицькатій вчепили Золоту Зірку Героя та Орден Леніна, і п'яний французький генерал просто-таки млів, тицяючись носом у профіль вождя світового пролетаріату.

Так вони святкували Перемогу.

Так закладалися ті самі „традиції”.

От звідки саме родом зневажливе ставлення до бойових нагород та орденських стрічок. От звідки взялася мода в'язати їх на машини та дерева.

Друзі, невже не є очевидним, що все це - звичайнісіньке блюзнірство?

Дійсно, жукови, хрущови та брежнєви могли давати один одному Героїв до ювілею. Отак от просто з хвойдиних цицьок - і на свої груди. Але ж вони - нелюди, і це навіть не потребує доказів.

А ми з вами? Ким ми є, коли зневажаємо бойові нагороди?

І не треба розповідати, що підтяжки теж бувають смугастими, і дитячі банти та шарфи. Адже випадкове співпадіння кольорів - це одне, а пов'язування стрічок на машини з метою імітувати орденську стрічку - зовсім інше. Це свідоме приниження військової нагороди.

Звісно, не просто так відродилася раптом жуківська мода профанувати святині. Сьогодні, коли крізь десятиріччя замовчування та фальшування проростає справжня трагічна історія тої війни, сторожові пси „єдино-правильного” погляду на історію хочуть пов'язати нас із собою кров'ю - кров'ю наших дідів.

Це давній бандитський прийом - зробити новачка співучасником злочину, щоб він був прив'язаний намертво і навіть думки не мав про повернення у світ порядних людей.

І тому мобілізуються все - паради, нагороди, показова агресія в бік інших учасників війни, зокрема УПА. Усе це ланки одного ланцюга, а точніше, складові ще однієї військової операції, тепер вже інформаційної.

Точно так, як комуністи кулеметами гнали свого часу наших дідів в атаку та прикривалися ними від ворога, путіни-януковичи-табачники тепер підіймають з могил і женуть в ідеологічну атаку вже мертвих, ховаються за їхніми нагородами та братськими могилами.

Але тепер ця війна - проти нас, бо сьогодні народ, пам'ять поколінь, історія кожної української родини є головним їхнім ворогом.

І хоч жоден не годен медалі „За відвагу”, бодай знятої з хвойдиних цицьок, можновладці святкують Перемогу так, неначе самі її здобули. Стріляють салютами, гупають чоботами, роздирають асфальт гусеницями танків. А ми...

А у нас з вами все-таки є тепер вибір.

Або забути про дідів і прадідів, і „як усі”, „за традицією” в пароксизмі святкової істерії в'язати стрічки від зрошених кров'ю орденів на машини, паркани та собачі нашийники.

Або вибачитися.

Вибачитися перед своїми дідами за те, що до влади у країні прийшли покидьки, які не хочуть дати спокій ані мертвим ані живим.

За те, що як і їхні попередники-комуністи, вони не здатні забезпечити гідне життя живим та людське вшанування загиблим.

За те, що в нашій країні знову розпочинають війну, намагаючись довести, що одні вбиті українці є кращими за інших. Довести попри те, що більшість кісток з того часу лежать у братських могилах вперемішку - вороги з друзями, старі з молодими, жінки з чоловіками. Радянська влада традиційно не розбиралася і загортала усіх одним бульдозером - не те, що нелюди-нацисти, які кожного свого солдата клали у окрему труну та ставили хрест.

За війну, що вас на неї кличуть з могил, за спекуляцію на ваших подвигах, за блюзнірство і зневагу до ваших нагород пробачте нас, діди! Пробачте, воїни!

Вічна вам пам'ять і вічний спокій!

P.S.Окремо хочеться звернутися до молоді:

Друзі, помаранчево-чорні стрічки - це не символ футбольного клубу „Шахтар”, хоч кольори і співпадають. Це не символ якоїсь політичної організації - „Партії регіонів” чи „Нашої України”.

Право носити орденську стрічку можна заробити тільки на полі бою. Знайте, що ані Орден Слави, ані Георгієвський хрест у мирні часи не давали, а отже ваші діди та прадіди за цю стрічку платити власною кров'ю. Тому не варто в'язати її на себе. Адже вам не отримати таких нагород - і слава Богу! - тож майте совість і поважайте мертвих!

Бо колись всі ми помремо.

без ника.
 
Petlyura написал:
Ось вже й 9 травня близенько, а ми ще й досі чомусь не відзначили його сваркою.

Точно. Пока ты свое нацисткое рыло сюда не сунул.

Petlyura

без ника писав:

Petlyura писал(а):
Ось вже й 9 травня близенько, а ми ще й досі чомусь не відзначили його сваркою.

Точно. Пока ты свое нацисткое рыло сюда не сунул.

Давйте пане без цих імперастичних емоцій. Хотілося б все таки коментар почути ближче до теми.

Perpetuum mobile

Petlyura
Так ближе некуда, уже всунул рыло...Разве что по рылу, чтоб не брызгал поганой нацистской слюной на славные дела наших дедов,а?
Ближе стало?

без ника.
 
Petlyura написал:
Давйте пане без цих імперастичних емоцій. Хотілося б все таки коментар почути ближче до теми.

Так причем тут без эмоций если ты и есть нацисткий ублюдок. С тебя украинский националист как с Минаева честный человек. Ты сунул сюда свое нацисткое рыло обсуждать тему которую даже сам не написал а просто скопировал чужие мысли к тому же мысли тупые. Так что афтора в мусорку ( Минаевскую) нацикам по еба...у. С тобой что т ообсуждать себя не уважать. Твой друг по обсуждению АВАС вот с ним и обсуждай за что наши деды погибали.

Petlyura

Perpetuum mobile писав:

Petlyura
Так ближе некуда, уже всунул рыло...Разве что по рылу, чтоб не брызгал поганой нацистской слюной на славные дела наших дедов,а?
Ближе стало?

Так прийшлося ж всунути, бо за таку фальсифікацію творціва міфу "георгієвської стрічки" по рилу треба бити. Якщо тут є ще наївні, то нагадаю, що цей міф почав творитись у 2005 році і не раніше. Решту - дивись вище.

Джугашвили - 2
Perpetuum mobile

Petlyura
Пока ты своими петлюровскими мозгами не дойдешь, что живешь еще на земле этой, вообще в принципе существуешь, как белковая субстанция, только благодаря подвигу тех, кого ты регулярно поливаешь дерьмом, говорить с тобой не о чем. А обсуждать борзопись двух бездарностей, которым следовало бы заменить в фамили "Капра..." на "Копро...", вообще выглядит полным абсурдом.

Гость77

Петлюркам, бендеркам и прочим нацюцюрникам - читайте, "хлопци" Бузину. Особенно "10 заповедей сознательного украинца".
Надеюсь до вас дойдет то, что ваше племя - это племя неудачников и прохиндеев, у которых нет ни памяти, ни совести.

без ника.

Perpetuum mobile давайте не обращать внимание на провокации нацистов. Именно нацистов а не националистов в хорошем понимании этого слова. История столь сложна что обсуждать ее могут только профи. При этом я знаю точно ЧТО НЕ МНЕ ОБСУЖДАТЬ ИЛИ ОСУЖДАТЬ МОИХ ДЕДОВ. Благодаря им я живу на этой земле и отец мой жил. Быть неблагодарной сволочью это удел Минаева и таких как эти нацики а не мой.

Petlyura

Ну ти ж диви як носії путінських міфів в Сумах завили. Та все ветеранами прикриваються, та все прикриваються? зреалізовуючи свої інтереси в сучасності. Панове, та якби хто в часи війни ту стрічку назвав словом "георгієвська" він ми не був сьогодні ветераном. Ніякою георгієвською для учасників війни вона не була. А тепер ось вам ще трохи про справжню георгієвську в часи війни. Дивіться сюди:
http://jesfor.livejournal.com/616919.html
Справжні георгієвські хрести в часи Другої світової війни продовжували отримувати представники емігрованих білогвардійських військ, які були союзниками фашистів. Цікаво, хтось запитував у справжніх ветеранів, а не тими, хто прикривається ними про те, чи хотіли вони продовжувати традиції фашистських прихвостнів e cучасності.

Perpetuum mobile

Petlyura

И при этом, в России нет идиотов, подчеркиваю, именно идиотов , славящих отщепенцев, воевавших на стороне фашистской Гемании.
Нет таких. И улиц Власова или Рутецкого нет, и никто им званий Героя России не присваивает, и не назначают таких вот подонков почетными гражданами.
Да что и говорить. У таких вот особей нет праздников, нет светлых воспоминаний. Одни поминки. Вот так вот , в вечных поминках, и закончите влачить свое существование.
Или думаете, что баварское пивко потягивали бы сейчас, благодаря "велыкой нимеччини, та ии вождю, ясновэльможному пану Гитлеру"? Так, если мне не изменяет память, риторствовали всякого рода моральные уроды без роду-племени.
А я думаю, что потягивали бы, слава Богу что не так, пивко бюргеры...Из ячменя вырощенного на полях, удобренных золой из крематориев. Где сжигали бы славян, как нацию второго сорта...
А остальные...Особо свидомые, бегали бы на "цирлах" и с преданностью в очах, мягко выговаривая с галицким диалектом "яволь,мой пан", подавали бы это пивко.
Или я что то упустил?

Вячеслав Киричок
 
Perpetuum mobile написал:
Petlyura
Так ближе некуда, уже всунул рыло...Разве что по рылу, чтоб не брызгал поганой нацистской слюной на славные дела наших дедов,а?
Ближе стало?

Цікаву, змістовну статтю написали брати Капралови.
Petlyra лише розмістив її на форумі Данкора. Якраз слиною бризкають його опонети, адже кращих аргупентів у них нема. Я вже писав, що таке ведення дискусій притаманне базарним бабам.

Perpetuum mobile

Вячеслав Киричок

Еще один юродивый. Дезинтегрируйтесь и телепортируйтесь в район Галицкой республики. Там развивайте свои лжеучения.
Что касается братьев Копро...новых...Знаю братьв Вайнеров,Стругацких.Даже знаю братьев Запашных и Кио...
Это творцы, настоящие творческие личности.
А этих борзописцев,кроме как с пасквилями в Украинской правде, и не видел. Так что и их забирайте в Галицкую республику.
И ,в качестве совета, отследите форум, и выведите статистику, сколько на пару - тройку таких вот киричков-петлюр-голок, совершенно нормальных, адекватных и...Да что там "и", просто добрых и приличных людей.
А комментировать вас, Киричок, как не хотелось, так и не хочется. Разве что при пищевом отравлении...

Вячеслав Киричок

ОСТАННЯ НОВИНА

Янукович заборонив продажу яєць у Києві в День Перемоги.

Мабуть, боїться за мундири тих вояків з держави Моксель, які робили "зачистку" Чечні і "принуждали к миру" Грузію.

Petlyura

Панове, ви що справді тільки на тупу лайку здатні, а чи все таки й мізки з їхнією функцією мислення інколи вмикаєте? Пане Perpetuum mobile, щоб робити такеі широкі узагальнення, які зовсім не випливають із сказаного мною потрібно справіді мати лише рівень початкової освіти. Я все таки сподіваюсь, що ви можете підніматись вище рівня лайливої базарної баби.
Отже, ще раз: предметом моєї уваги є лише акція по розповсюдженню георгієвської стрічки і не більше.
Тезово мої думки такі:
1. Потрібно розрізняти події Великої Вітчизняної війни (вони характеризують 1941-1945 роки) і спеціальне формування образу цих подій (таке формування характеризує сучасність).
2. Назва "гергієвська стрічка" в часи війни в Червоній Армії було відсутнє. Її тодішня назва "Стрічка Ордену Слави"
Те що зараз називається "георгієвська стрічка" не може бути символом ні в якому разі. Воно має чітку прив'язку: це аналог ордена Слави, який вручається за ОСОБИСТІ ЗАСЛУГИ, конкретніше: за збитий з особистої зброї літак чи захоплений ДОТ, або ж за два танки, підбиті з протитанкової рушниці, чи то за один, підірваний гранатою. Орден отримував також той, хто вогнем особистої зброї знищив 10 солдатів, хто взяв в полон офіцера або, скажімо, захопив прапор військової частини ворога. Орденська стрічка - це невід'ємна частина ордену і носити її, так само, як і сам знак, мають право ВИКЛЮЧНО особи, які цим самим орденом нагороджені. Тобто колодки з такими кольорами можуть носитись замість ордена.
Георгієвська стрічка прикрашала також колодки медалі "За перемогу у Великій вітчизняній війні", якою нагороджувались бійці, що приймали БЕЗПОСЕРЕДНЮ участь у війні.
Носити зараз масово "георгієвську стрічку" - це все одно, що начепити на себе Золоту зірку Героя Радянського Союзу і стверджувати, що вона лише символізує ВВВ.
Коротше кажучи, я не знаю як там в Україні, а в Росії носіння стрічки тими, хто її особисто не заслужив чітко підпадає під дію ось цієї статті Адміністративного кодексу:
Статья 17.11. Незаконное ношение государственных наград
1. Ношение ордена, медали, нагрудного знака к почетному званию, знака отличия Российской Федерации, РСФСР, СССР, орденских лент или лент медалей на планках лицом, не имеющим на то права, — влечет предупреждение или наложение административного штрафа в размере от ста до трехсот рублей с конфискацией ордена, медали, нагрудного знака к почетному званию, знака отличия Российской Федерации, РСФСР, СССР, орденских лент или лент медалей на планках.
2. Учреждение или изготовление знаков, имеющих схожее название или внешнее сходство с государственными наградами, — влечет наложение административного штрафа на граждан в размере от трехсот до пятисот рублей с конфискацией знаков; на должностных лиц — от пятисот до одной тысячи рублей с конфискацией знаков.

3. Автентичні назви нагород "Геогієвський хрест", "Георгієвська зброя", "Георгієвська стрічка" в часи Другої світової війни збереглися у частини тих білогвардійських військ, що емігрували після поразки в Громадянській війні і стали союзниками Гітлера. Саме серед них продовжувалося нагородження цими відзнаками в часи Другої світової війни, а не лише в Громадянську чи Першу світову. Таким чином, пропагувати зараз "георгієвську стрічку" означає пропагувати союзників фашистів. Це взагалі ні в які ворота не лізе.
Ось вам портрет одного з таких козаків георгієвських кавалерів на службі у фашистів:
http://s45.radikal.ru/i107/0906/48/6d7ba83adbdc.jpg
Отже, носіння такої стрічки є особиста образа для тих учасників війни, хто її заслужив своєю кров'ю.
4. Розповсюдження культу "георгієвської стрічки" є яскравим прикладом фальсифікації історії ВВВ з боку ініціаторів такого дійства.
5. Причина популяризації акції "Георгієвська стрічка" в Україні вбачається в імперському бажанні сучасної російської влади повернути собі владу над "Русским миром" після розпаду Радянського Союзу. І чому б для цього не сконструювати й не використати потрібний образ війни, а заодно й ветеранів, якщо імперастична душа вимагає?

Perpetuum mobile

Вячеслав Киричок
Petlyura

Выростаете, борзеете, все забываете....Но придет время, и вам придется вспомнить нас.)
Своей вороватой истории по братьям КОПРО...новым, учите в погребах( приучайте к карпатским схронам) немногочисленну.. националистическую поросль.
Что то не нравится в истории? Чемодан - вокзал - Галицийская республика.

Perpetuum mobile

Нормальным, адекватным людям!

Предлагаю данную ветку, закрепить за иудами ( их тут пара), пусть испражняются .
Мне противно их блевотину уже читать. Хотя, честно, старался быть толерантно-сдержаным.
Испражняйтесь, иуды.

без ника.
 
Perpetuum mobile написал:
А этих борзописцев,кроме как с пасквилями в Украинской правде, и не видел. Так что и их забирайте в Галицкую республику....

Вчера один из этих одклеточных выступал на Интере в программе Киселева. Знаете что меня больше всего поразило????????? Что эти одноклеточные которые считают себя интилегенцией воспринимают нас за тупое бездумное быдло. И вот один из таких писателей который настрочил пасквиль в начале темы стал вешать в прямом эфире лапшу на уши всей нации. По словам этого чмо оказалось что у них один дед воевал о чем они написали а второй оказалось был бендеровцевм или что то вроде этого. Вообщем врагом народа которго осудили на 25 лет. Так вот это лживое чмо всем вешало лапшу на уши что они с родителями из за деда-предателя были вынуждены с родителями постоянно менять место жительства где не задерживались ни в одном городе более чем 5 лет. Принимая во внимание что этим однояйцеклеточным нет и 50 лет то могу с уверенностью сказать что эти ребятки еще те скоты набравшиеся у Бют умения врать напропалую не моргая. Поскольку все знают что после 55 года всем было наплевать враг народа твой дед или ты и даже более того кто до этого был врагом народа вдруг стали НЕЗАКОННО РЕПРЕСИРОВАННЫМ. Так что смею вас заверить что эти братья-писаки которые хотели всех убедить что коммуняки были подлецами гонявшиеся за их семьей в период 60-70 годов прошлого века лишь потому что их дед был врагом народа есть простые пиз...ны и пиз...олы. При этом мне понравилось выступление одного представителя еврейского фонда который сказал ЧТО МЫ НЕ ЖИЛИ В ТЕ ВРЕМЕНА И НЕ НАМ СУДИТЬ ТЕХ ЛЮДЕЙ ДАЙТЕ ЭТИМ ЛЮДЯМ СПОКОЙНО УМЕРЕТЬ. Ведь сейчас даже нашему нацику наплевать что было между реестровыми и нереестровыми козаками на Украине которые в средние века в ходе бесконечных гражданских войн вырезали друг друга тысячами. Там бендера и шухевич с кучкой своих бандитов пацанами кажутся. И всем как то сегодня плевать на это. Как я уверен что будет всем плевать на то что происходило на Западной украине в период 30-50х годов через пятьдесят-сто лет если эту тему не раздувать постоянно. А кто эту тему раздувает????????? Правильно НАЦИСТКИЕ СВОЛОЧИ. Так что вы дуйте дуйте на костер судя по населенности Восточных областей против западных по мордасам вы можете получить неслабо если этот костер разгорится от всей души. Вот тогда и сопли будут и вопли. Еще раз говорю. НЕ НАМ СУДИТЬ НАШИХ ДЕДОВ ЭТО ИХ ТРАГЕДИЯ ЭТО ИХ ВОЙНА. Они для нас ее выграли и за это им низкий поклон и уважение. И мне плевать как это уважение выражается георгиевкой лентой или еще как.

Гость77
 
Perpetuum mobile написал:
Нормальным, адекватным людям!

Предлагаю данную ветку, закрепить за иудами ( их тут пара), пусть испражняются .
Мне противно их блевотину уже читать. Хотя, честно, старался быть толерантно-сдержаным.
Испражняйтесь, иуды.

Поддержу двумя руками. Безродные нацисты могут только гадить и разрушать. Нет никакой необходимости вступать с ними в дискуссию, так как они это БОТы. Без совести, чувств и мозгов.

Petlyura

Так, расєйська націоналістична діаспора в Сумах, контраргументи наводити будемо чи й далі свою патріотичеську ерзацрелігію будем гнать?

СФ

Меня это удивляет самого, но в вопросе я в основном согалсен с неуважаемым Petlyura.

Логичней всего была бы красная лента. Но это была бы реклама компартии, которую Кремель(Киев) ни за что не хочет рекламировать.

Позитивы Г.Л, в том, что она обьединяет население (как и помарачова стричка, с которой её позаимствовали), напоминает о войне и ветеранах.

Негативы - путинское правительтво(в украине- ПР), которые распространяют идею, этим как бы приписывает себе победу в ВОВ. К которой(победе) не имеет ни малейшего отношения - ни идейно, ни организационно.

Смысл их идеологии такой, что народу нужно слушаться нефтегазовых олигархов и все будет хорошо.

СФ

п.с. - красные флаги, красные звезды были бы проявлением уважаения к ветеранам. ИМХО.

Perpetuum mobile

СФ

Возвращение к Георгиевским цветам, это способ своеобразного возвращения назад, в иторию, к мощи Российской армии.
Т.е. совершенно адекватные идеологи-политтехнологи, разработали сверхпростую и архидоходчивую фишку.
Георгиевская лента, это показатель абсолютной непобедимости...Ни тогда, ни сейчас, ни в будущем.
Не нужно читать Копро...новых, и пытаться постичь всю запредельную улетность бредней "свидомитов", это больные люди.
Все гораздо проще.
А весь вой, по одной простой причине. Кроме "Галичины", "роланда","Бранденбурга","Нахтигаля" да карнавально ряженых в форму( кстати советского образца) казаков(?)( и откуда их только набралось в таком колличестве?), у "шароварников" нет альтернативы ленточке. А раз нет альтернативы, в лучших традициях "свидомизма", это дело нужно обгадить.
Вот и гадят. Собака лает, ветер носит. Пусть гавкают.

Иван Мариченко

Для большинства, эта так называемая "георгиевская" лента, ничего не значит, много Вы видали, этих лент, большинство попало в мусорки, потому что есть СИМВОЛЫ которые необходимо вручать торжественно, а есть рекламная продукция которую ВСУЧИЛИ в руки и убежали, совестно дать в руки или выкинуть в мусорку.

Fakир

цікаво, кому спаде на думку коментити купу гівна?

AWASS
 
без ника. написал:
С тобой что т ообсуждать себя не уважать. Твой друг по обсуждению АВАС вот с ним и обсуждай за что наши деды погибали.

Политическая ШЕСТЕРКА, тебя то другим и уважать не за что, но ты сам себя уважай, уважай Laughing out loud

Из трех человек моего рода, воевавших на фронте, все трое и вернулись, отец, дядька и дед. Сейчас жив один отец, имеющий как боевые так и трудовые ордена и я только что вернулся от него, устроил ему праздник, такой что он себя 9-го мая чувствовал себя прекрасно. И я рад что ему хорошо, а кто не может сделать хорошо ЖИВОМУ, пусть западает на мертвые символы. Ведь не так много осталось возле нас участников войны, так не лучше ли им отдавать ПОСТОЯННУЮ дань уважения вместо пустого трепа

- Серж -

 
без ника. написал:
С тобой что т ообсуждать себя не уважать. Твой друг по обсуждению АВАС вот с ним и обсуждай за что наши деды погибали.

 
AWASS написал:
Политическая ШЕСТЕРКА, тебя то другим и уважать не за что, но ты сам себя уважай, уважай Laughing out loud

Крепко Авас с отцом-ветераном дернул! Но за то хоть кто-то на этом форуме дал правильную характеристику без нику! без ника - политическая шестерка! Причем коричневого цвета! Браво, Авас!

Sun Shine
 
СФ написал:
п.с. - красные флаги, красные звезды были бы проявлением уважаения к ветеранам. ИМХО.

Какое уважение к ветеранам? О чем Вы говорите? неужели Вы не видели, что впервые в этом году - в честь 65-летия Победы наверное - не пустили ветеранов возлагать цветы вместе с начальством? Неужели Вы не видели, где шли ветераны в колонне и как заместитель мэра Панченко бегал внутри нее и умышленно ее раскалывал? А Вы не видели как другой Панченко не пускал ветеранов возлагать цветы и как те плакали?

Вадим

РАСПАД УКРАИНЫ : однозначно ! 

Малороссии - статус независимости, и прежде всего - от фашистско-бандеровско-русофобско-НАТОвской СС "Галичины" !

Бандеровских ублюдков - братьев Капрановых - расстрелять, как это делал в свое время Великий Сталин !!! И правильно делал ! 

Славик

Вадим

"""Малороссии - статус независимости, и прежде всего - от фашистско-бандеровско-русофобско-НАТОвской СС "Галичины" !"""

Ну, как ты не мил к своим галичанским братьям, как не мил! Некрасиво! Они достойнее и честнее нас, а также патриотичнее. Мы должны брать с них пример, как бороться за свободу и незалежность нашего народа!

Посему рекомендуем пересмотреть свою позицию. И чем раньше, тем лучше.

А пока на первый раз ставлю тебе на вид.

Будешь повторяться, получишь от меня строгача.

view counter
view counter

Сейчас на форуме

Сергій Скакун
Лариса Брежнєва

Зарегистрированных 2
Гостей 1113
Администраторов 0

Статистика

Всего тем на форумах 170008
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64992
Последний зарегистрированный пользователь prometej

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.