СБУ в черговий раз повертає історичні цінності

Провести перші демократичні вибори виявилось набагато важче, ніж це здавалось на перший погляд. Небажання поступатися президентським кріслом негативно акумулюється на внутрішньому кліматі держави та створює неабиякі труднощі правоохоронним інституціям у виконанні своїх функцій. В умовах, коли всі державні структури перетворилися на заручників політичної ситуації, відповідальність за забезпеченню стабільності із вдвічі більшою важкістю покладається на плечі правоохоронних органів. Вибори 2010 року стали неабияким тестом для придатності для правоохоронців.

Провести перші демократичні вибори виявилось набагато важче, ніж це здавалось на перший погляд. Небажання поступатися президентським кріслом негативно акумулюється на внутрішньому кліматі держави та створює неабиякі труднощі правоохоронним інституціям у виконанні своїх функцій. В умовах, коли всі державні структури перетворилися на заручників політичної ситуації, відповідальність за забезпеченню стабільності із вдвічі більшою важкістю покладається на плечі правоохоронних органів. Вибори 2010 року стали неабияким тестом для придатності для правоохоронців. Штучне нагнітання політичних конфліктів зумовлює виникнення небезпечних ситуацій, що часто, без належного реагування спецслужби та інших силових відомств, виходять за рамки закону. Та не рідко й самі силовики стають об’єктами політичного тиску в тому значенні, що кожна притендуюча на владу політична сила підлаштувати правоохоронців під себе.
В таких умовах, стратегічне завдання відомства, а саме - не піддатися політичному впливу, залежить від керівника. Без зайвих слів, вберегти силову структуру від тиску політиків це вже добра половина того, що відомство ефективно виконуватиме завдання які передбачені законодавством.

Із впевненістю можна сказати, що з таким завданням впорався Голова СБУ Валентин Наливайченко, який неодноразово давав зрозуміти політикам, що: «СБУ поза політикою». Спроби політичних титанів увінчалися нічим. Спецслужба продемонструвала свою непохитність, разом з тим, в ній відбувся ряд демократичних перетворень, що дали можливість максимально демократизувати Службу та остаточно розвінчати міф про те, що СБУ – каральний орган. Все це позитивно відобразилось на довірі громадян, які все частіше звертаються по телефонах довіри із своїми проблемами та інформацією про виявлені ними факти правопорушень в тому числі і під час виборів.
Показово також і те, що незважаючи на політичні перипетії довкола виборів Президента України, СБУ незмінно продовжує брати участь у гуманітарних проектах, відновленні історичної справедливості, співпраці із неурядовими організаціями. Продовжується започаткована Наливайченком практика передачі громаді вилучених у ході діяльності спецслужби культурних та історичних цінностей, як Україна могла назавжди втратити. Так, нещодавно, у приміщенні Харківської обласної державної адміністрації співробітники Управління Служби безпеки України в Харківській області передали до фондів Харківського історичного, художнього музеїв, а також до Харківської наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка близько 140 історичних та культурних цінностей, що були вилучені у контрабандистів протягом останніх років. Грошові знаки Римської Імперії, старовинні монети 18-19 століть, ікони, книги, картини, державні нагороди колишнього СРСР та інших держав, військові відзнаки часів Російської Імперії, фарфорові скульптури та інші цінні історичні речі стали надбанням держави, а не товстосумих колекціонерів.
Політики приходять і йдуть, залишається народ та країна, тому саме в таких складних політичних ситуаціях всім інституціям держави дуже важливо не забувати це. Політичні амбіції не повинні ставати керівництвом до дії, нажаль не всі це розуміють. На прикладі СБУ бачимо, що лише професійне виконання визначених законом завдань, демократичність та гуманітарна складова в діяльності можуть наблизити державний орган до найкращих європейських стандартів.

Вячеслав Киричок

СБУ стоїть на правильному шляху. Принаймні нема скандальних справ, які час од часу струшують Прокуратуру і Суди.

Антибиотик.

Вячеслав Киричок

Бо iх взагалi нема. Але скоро будуть, друже Киричок.

А трясти нафталином прошлого века, или перехватывать то, чем должно заниматься УБОП, это такое дело. Аби хоть щось...

Разведка и контрразведка - альфа и омега.
Остальное, от лукавого и по неспособности.

А суды пока струшуе Портнов.). Активно так.

без ника.

ВЫЗОВЫ ВРЕМЕНИ. Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud ДОЖИЛИСЬ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СБУ НАНИМАЕТ ФОРУМНЫХ СПАМЕРОВ ЗАСПАМЛИВАТЬ ФОРУМЫ ПИАРЯ СБУ. КУДА БЛЯ СТРАНА КАТИТСЯ!!!!!!!!!!!!

Вячеслав Киричок

Без нікагавкнув з підворотні. Отакі у нас сміливці і правдолюби.

без ника.
 
Вячеслав Киричок написал:
Без нікагавкнув з підворотні. Отакі у нас сміливці і правдолюби.

Спамер работющий за деньги в штабе Бютовской сволочи о правдолюбии заговорил. Жесть!!!!!!!!!!!!

patriot_sum

без ника.
Зря вы так. Я думаю просто отслеживается реакция.
А тема правильная.

@obaka
 
без ника. написал:
ВЫЗОВЫ ВРЕМЕНИ. Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud ДОЖИЛИСЬ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СБУ НАНИМАЕТ ФОРУМНЫХ СПАМЕРОВ ЗАСПАМЛИВАТЬ ФОРУМЫ ПИАРЯ СБУ. КУДА БЛЯ СТРАНА КАТИТСЯ!!!!!!!!!!!!

Клавикатура залипла.
Вытряхни слюни.

Антибиотик.

без ника.

Вы правы, дружище.Тема гос.безопасности, вообще не должна отслеживаться на такого рода форумах. На то она и безопасность.

AWASS
 
@obaka написал:
Клавикатура залипла.
Вытряхни слюни.

А чего ты свои проблемы на других кидаешь? Shock
Собака, гавкай по делу!!!

Вячеслав Киричок

Антибиотик: Вы правы, дружище.Тема гос.безопасности, вообще не должна отслеживаться на такого рода форумах. На то она и безопасность.

Антибіотик, очевидно, виховувався в ті часи, коли про ГБ і гебістів говорили на кухнях і то пошепки. Недарма він натягнув на себе такий красномовний мундир. "Плохо спится стукачам по ночам..."

Антибиотик.

Вячеслав Киричок

Да полноте Вам, батенька, желчью плеваться. Все выискиваете агентов КГБ? Это уже навязчивая идея...Смотрите, умом не троньтесь от бесконечного поиска ворагов.
Нормальные люди о ГБ и служащих ведомства, не говорили. Это было не нужным.) Ну а если находились диссиденты, то это как и в любой другой стране.)

Какой то Вы ограничено - обиженный тип. Норовите оскорбить, приклеить ярлык...)))
Еще раз прошу, не разочаровывайте меня. Иначе перейдете в разряд элементарных дебилов, и Ваши посты будут игнорируемы.

Итак, соберитесь!

Вячеслав Киричок

Еще раз прошу, не разочаровывайте меня. Иначе перейдете в разряд элементарных дебилов, и Ваши посты будут игнорируемы.

Сделайте милость. Я в Ваших комментариях не нуждаюсь. А кого в какой разряд зачислять, не Ваша забота.

без ника.
 
Антибиотик. написал:
Еще раз прошу, не разочаровывайте меня. Иначе перейдете в разряд элементарных дебилов, и Ваши посты будут игнорируемы.

Вы что серьезно не понимаете что как только закончатся выборы и этому товарисчу перестунут платить зарплату в одном из штабов за флудерство вы этого чела больше не увидите?

view counter
view counter

Сейчас на форуме

Лариса Брежнєва

Зарегистрированных 1
Гостей 1064
Администраторов 0

Статистика

Всего тем на форумах 170047
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64994
Последний зарегистрированный пользователь prometej

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.