Заява Лапіна

Президенту України Ющенку В.А. Премєр-міністру України Тимошенко Ю.В. Голові Верховної Ради Литвину В.М. Голові опозиційного Уряду, Голові Партії регіонів Януковичу В.Ф. Голові Сумської ОДА Лаврику М.І. Голові обласної ради Токарю В.М. ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕНЯ Доводжу до Вашого відома, що 17.07.2009 на ВАТ «Сумихімпром» було примусово відключено поставку газу, що призвело до повного припинення роботи трудового колективу сумських хіміків вперше за 55 років діяльності. Станом на 20.07.2009 колектив збережено в повному складі з всією соціальною інфраструктурою.

Президенту України
Ющенку В.А.

Премєр-міністру України
Тимошенко Ю.В.

Голові Верховної Ради
Литвину В.М.

Голові опозиційного Уряду,
Голові Партії регіонів
Януковичу В.Ф.

Голові Сумської ОДА
Лаврику М.І.

Голові обласної ради
Токарю В.М.

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕНЯ
Доводжу до Вашого відома, що 17.07.2009 на ВАТ «Сумихімпром» було примусово відключено поставку газу, що призвело до повного припинення роботи трудового колективу сумських хіміків вперше за 55 років діяльності.
Станом на 20.07.2009 колектив збережено в повному складі з всією соціальною інфраструктурою. Втім, дії нинішньої влади направлені на дестабілізацію та знищення роботи велетня хімічної галузі. Через таку політику Уряду сьогодні може залишитись без роботи майже 5,5 тисяч працівників заводу.
Атмосфера мобільності щодо рішучих дій і у той же час напруги у трудовому колективі зростає з кожним днем. Сумські хіміки рішуче налаштовані на акції протесту щодо відстоювання та збереження єдиного, яке залишилось в державі – ДЕРЖАВНОГО підприємства з випуску фосфорних мінеральних добрив.
Немає сенсу сьогодні в нашій державі говорити про підтримку вітчизняного товаровиробника. Адже всі дії влади нині робітники великого заводу розглядають, як штучно утворені проблеми, направлені на знищення української промисловості.
На сьогодні сумські хіміки мають пакет замовлень, але припинено виробництво, а відтак порушуються договорні умови з представниками різних країн світу. Така ситуація спрацьовує лише на погіршення авторитету нашої держави в світі.
Я особисто неодноразово звертався до місцевої влади, профільних міністерств та відомств, до Президента та прем»єр-міністра , але жоден із підписанів документів, в тому числі меморандум порозуміння, протокольні рішення Уряду не виконако!
А саме:
1. Забезпечити термінове повернення ПДВ в повному обсязі заборгованості. 2.
2.Розробити механізм своєчасного повернення ПДВ.
3.При корегуванні Держбюджету – 2009 (згідно із Законом України «Про державну підтримку і стимулювання розвитку виробництва та споживання мінеральних добрив в Україні») передбачити виділення окремим пунктом коштів в сумі 300 млн. грн. на компенсацію сільгосптоваровиробникам вартості фосфорних добрив вітчизняного виробництва.
4.Забезпечити на 100% ринок України мінеральними добривами вітчизняного виробництва.
5.Рефінансувати заборгованість підприємства по погашенню кредитів та облігацій.
6.Основну сировину, що підприємство імпортує: фосфорит, сірку, хлористий калій, внести до Переліку критичного імпорту та встановити нульову ставку ПДВ.
7.Реструктурувати заборгованість по газу в сумі 25 543 668 грн на 6 місяців.
8.Ввести режим квотування обсягів імпортних мінеральних добрив та встановити ввізне мито.
9.Ввести держзамовлення на мінеральні добрива.
10.Врахувати ціни на мінеральні добрива в залежності від вартості енергоносіїв, сировини, транспортних витрат.
11.Провести заходи щодо реструктуризації підприємства з метою поліпшення фінансово-економічного стану з виведенням непрацюючих потужностей та залученням інвестицій.
12.Розглянути питання щодо призупинення до 2012 року відрахувань з підприємства до Пенсійного фонду на виплату пільгових пенсій за списками №1 №2.
13. В період подолання фінансово-економічної кризи розробити програму реструктуризації кредитів на житло, які мають молоді працівники.
14. Надати можливість підприємству перекредитуватися у банках, які мають менші відсотки по кредитуванню та перейти на довгострокові кредити у державних банках.
15. Звернутися до МНС по виділенню коштів на ремонт та утримання устаткування та будівель, які належать до категорії небезпечного виробництва.
16.Тимчасово до поліпшення фінансового стану ВАТ «Сумихімпром» не проводити позапланові перевірки контролюючими органами.

За дорученням трудового колективу ВАТ «Сумихімпром»: Євген Лапін - голова правління ВАТ «Сумихімпром», народний депутат України IV-V скликань.

Суперфосфат

1. Забезпечити термінове повернення ПДВ в повному обсязі заборгованості. (а то вже брати Буряки та Брокбізнесбанк зачекалися чергового траншу бабла)
2.Розробити механізм своєчасного повернення ПДВ. (дуже позитивно!)
3.При корегуванні Держбюджету – 2009 (згідно із Законом України «Про державну підтримку і стимулювання розвитку виробництва та споживання мінеральних добрив в Україні») передбачити виділення окремим пунктом коштів в сумі 300 млн. грн. на компенсацію сільгосптоваровиробникам вартості фосфорних добрив вітчизняного виробництва. (а також з японського бюджету компенсацію Лапіну за користування ним японськими автомобілями, компенсацію усім сумчанам за вдихання повітря хімпромівського виробництва...)
4.Забезпечити на 100% ринок України мінеральними добривами вітчизняного виробництва.(закрити кордони, заборонити конкуренцію, а тих, хто користується іншими добривами - розстріляти!)
5.Рефінансувати заборгованість підприємства по погашенню кредитів та облігацій. (а навіщо було брати ті кредити та облігації, якщо знаєш, що не повернеш?)
6.Основну сировину, що підприємство імпортує: фосфорит, сірку, хлористий калій, внести до Переліку критичного імпорту та встановити нульову ставку ПДВ.(сюди ж внести заморських баскетболістів)
7.Реструктурувати заборгованість по газу в сумі 25 543 668 грн на 6 місяців. (а потім ще реструктуризувати, коли знову наберемо за пів-року мільйонів 20 боргів).
8.Ввести режим квотування обсягів імпортних мінеральних добрив та встановити ввізне мито. (див. п.4)
9.Ввести держзамовлення на мінеральні добрива. (а також на мило, сірники, сіль...)
10.Врахувати ціни на мінеральні добрива в залежності від вартості енергоносіїв, сировини, транспортних витрат. (а також витрат на заморських баскетболістів, ремонти баз відпочинку та будинків культури, постійну присутність на телеканалах Лапіна, вечірок і банкетів...)
11.Провести заходи щодо реструктуризації підприємства з метою поліпшення фінансово-економічного стану з виведенням непрацюючих потужностей та залученням інвестицій.(проводьте, залучайте - хто заважає?)
12.Розглянути питання щодо призупинення до 2012 року відрахувань з підприємства до Пенсійного фонду на виплату пільгових пенсій за списками №1 №2. (сіє для нас загадка неразрешимая)
13. В період подолання фінансово-економічної кризи розробити програму реструктуризації кредитів на житло, які мають молоді працівники. (дуже позитивно!)
14. Надати можливість підприємству перекредитуватися у банках, які мають менші відсотки по кредитуванню та перейти на довгострокові кредити у державних банках. (а хто раніше заважав це зробити? хто спонукав брати кредити з більшими відсотками? чому тільки зараз виникла така чудо-ідея?)
15. Звернутися до МНС по виділенню коштів на ремонт та утримання устаткування та будівель, які належать до категорії небезпечного виробництва. (дуже позитивно!)
16.Тимчасово до поліпшення фінансового стану ВАТ «Сумихімпром» не проводити позапланові перевірки контролюючими органами. (а також надати право самім перевіряти і контролювати усі органи, їздити на червоний світлофор, ходити там де заборонено і плювати у колодязь)

@obaka

Апиридил Smile

Участник дискуссии
 
pystelnuk написал:
Втім, дії нинішньої влади направлені на дестабілізацію та знищення роботи велетня хімічної галузі. Через таку політику Уряду сьогодні може залишитись без роботи майже 5,5 тисяч працівників заводу.

Хипром, похоже, принудительно банкротят, чтобы еще до конца года продать. Как, например, Одесский припортовый завод. при том, конечно же, на выгодных ... для покупателя условиях. Так еще в конце прошлого года стартовая цена продажи Припортового завода колебалась от 3 до 3,5 млрд долл. (по сегодняшнему курсу - это приблизительно 24-27 млрд грн. А сейчас предприятие выставлено по стартовой цене в 6 млрд грн. Как в той рекламе: почувствуйте разницу. Так что Лапин стал заложником ситуации.
Но вопросы к нему относительно заморских баскетболистов все равно остаются. Ведь деньги они получают немалые и в твердой валюте. А играть не хотят. Лучше б на футбольную команду давали.

Кто-то

Лапин - уграл предприятие. Он никогда не имел чувства меры. Крал безбожно всегда. Вспомните, каким он оставил предприятие, когда сваливал в ВР по квоте Партии регионов! Уже тошнит от его пиара по Видикону (это такой ТВ-канал, логотипом которого является ЖОПА).

Трофименко поднял предприятие. И для этого ему не понадобилось регулярно проводить прессухи, раздавать перед телекамерами избранным ключи от квартир и т.д. Человек просто работал! Вселил веру во всех химпромовцев, что всё в наших руках!

Лапин пришёл, и снова Химпром в ж...! Лучше б сидел в своей фракции в ВР и не возвращался в Сумы. Сумчане "Спасибо!" сказали б, и Лапину, и партии, и ВР.

Видно, выперли. Он таким "трудягой" себя и там показал. Посмотрите историю выступлений на сайте ВР. Прослезитесь! Язык в ж... затянуло! Только пИ..дить и умеет! А пи...Еть в тему и то слаб!

Соня Собачкина
 
Кто-то написал:
Трофименко поднял предприятие. И для этого ему не понадобилось регулярно проводить прессухи, раздавать перед телекамерами избранным ключи от квартир и т.д. Человек просто работал! Вселил веру во всех химпромовцев, что всё в наших руках!

И стал оный (Трофименко) в отличие от Лапина (который всего лишь миллионер) миллиардером. Теперь вместе с Минаевым город грабит, вселяя уверенность во всех горожан в том, что от нас все в наших руках.

Глупые_люди

Если уже обсуждать, так давайте обсуждать объективно!

1. "Химпром" - предприятие банкрот и при чём давно, питается только благодаря государственным дотациям. Если государство денег не даёт, то и предприятие начинает залазить в долги. А учитывая, что сейчас кризис и продукция завода валяется на складах, то даже на 20% предприятие не может выполнять свои обязательства.

2. Как и любое государственное предприятие - проводит тендеры на закупку того или иного сырья. Естественно по цене, которая раза в 5-7 выше рыночной.

Все давным-давно знают, что вокруг предприятия находятся фирмы-спутники, - одни отмывают деньги при поставке сырья, другие в процессе производства, 3 при продаже. Так было во все времена работы предприятия.

Так вот, вы спросите какой выход? Выход есть - приватизация,- частная собственность.. Только частник сможет навести порядок... потому что не разрешит воровать кому-то свои же деньги. А когда это госпредприятие... то никто его щадить не будет.. Будут обворовывать до последнего и неважно кто будет во главе.

Гость77
 
Глупые_люди написал:
Если уже обсуждать, так давайте обсуждать объективно!

1. "Химпром" - предприятие банкрот и при чём давно, питается только благодаря государственным дотациям. Если государство денег не даёт, то и предприятие начинает залазить в долги. А учитывая, что сейчас кризис и продукция завода валяется на складах, то даже на 20% предприятие не может выполнять свои обязательства.

2. Как и любое государственное предприятие - проводит тендеры на закупку того или иного сырья. Естественно по цене, которая раза в 5-7 выше рыночной.

Все давным-давно знают, что вокруг предприятия находятся фирмы-спутники, - одни отмывают деньги при поставке сырья, другие в процессе производства, 3 при продаже. Так было во все времена работы предприятия.

Так вот, вы спросите какой выход? Выход есть - приватизация,- частная собственность.. Только частник сможет навести порядок... потому что не разрешит воровать кому-то свои же деньги. А когда это госпредприятие... то никто его щадить не будет.. Будут обворовывать до последнего и неважно кто будет во главе.

НЕ все так просто.
1. Это не государственное (де-юре), а фактически семейное (де-факто) предприятие.
2. Не такое уж оно и банкрот. Его бытаются банкротить как со стороны "семьи" так и со стороны кабмина. Но пока, до скандала Лапина и мошенницы было на плаву.

Плохо это или хорошо - пусть решают акционеры Smile
Понятно одно - нынешнее правительство не даст ему работать ни при каких условиях. Лапин пошел против газовой мафии тимошенки, и она это ему не простит.
На счет семьи - уже много лет предприятие балансирует на уровне нулевой прибыли (искусственно конечно). Почему? Да все просто. "Семья" хочет жить и жить хочет хорошо. Почему бы им не жить, когда на них пашут 5 тысяч батраков? Причем вполне законно Smile

Пусть кто нибудь попробует купить продукцию завода напрямую у химпрома Smile Нет, для этого существуют спецфирмы -они то и занимаются реализацией продукции. Тоже все вполне законно. Только одно НО. Они покупают продукцию у завода по себестоимости, т.е. прибыль завода =0! А реализуют по "мировым" ценам. Все довольны. Рабочие получают зарплату, "семье" идут барыши с фирмочек однодневок, патентщиков, чэпэшников и т.п. В проигрыше только государство - ему, как акционеру достается болт с резьбой. Да и на развитие завода остается пшик.
Но нам то это в принципе все равно. Ведь не наше. Smile

С другой стороны Лапин содержит баскетбольную команду, детские лагеря, обеспечивает свое нахождение в ВР.

Пока у нас смутное время "деловые" люди делают капиталл. Химпром, и все, что с ним связан, не исключение.

view counter
view counter

Статистика

Всего тем на форумах 170053
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64996
Последний зарегистрированный пользователь prometej

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.