День шахтаря в Луганську: звільнення кількох тисяч гірників під пісні Кобзона

Цієї неділі, 30 серпня, на Донбасі відзначатимуть День шахтаря.

В Луганську готуються помпезні урочистості. Співати для працівників вугільної промисловості обіцяв народний артист РФ Йосип Кобзон, а грати - Липецький оркестр народних інструментів. Кобзон передасть гуманітарну допомогу. Виступлять і лідери терористів з обіцянками "відродити славу і повагу шахтарської професії".

Російські куратори організовують інформаційну кампанію для популяризації "ДНР/ЛНР". Крім місцевих ЗМІ, котрі висвітлюватимуть цю подію, у спеціальне відрядження відправляються групи телеканалів "РТ" і "Lifenews".

Буде видача зарплат, премій, подарунків і грамот. Хоча з липня минулого року на "Луганськвугіллі" зарплату виплачують дуже епізодично, а загальна заборгованість становить вже понад 240 млн. грн.

Однак, як стало відомо Gazeta.ua, Міністерством палива, енергетики та вугільної промисловості "ЛНР" розроблений і затверджений план з ліквідації до кінця цього року більшості вугледобувних підприємств на територіях, які контролюють бойовики. Зокрема, протягом вересня-грудня ліквідують 4 шахти "Луганськвугілля". А до кінця року - звільнять 1500 працівників.

Не краща ситуація і на "Краснодонвугіллі", яким керує ахметівський "Метінвест". Через низький видобуток вугілля і необхідністю значних інвестицій у підприємства, плануються скорочення на шахтах: "Молодогвардійська", "Оріхівська", "імені Баракова", "Самсонівська-Західна", "Дуванна", "Суходольська-Східна", "імені 50-річчя СРСР". Загалом на об'єднанні звільнять до 1200 гірників.

view counter

Статистика

Всего тем на форумах 169173
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64991
Последний зарегистрированный пользователь Zanna_

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.