О ежегодных замерах пассажиропотоков (маршрутчики, цены)

Горисполком даже не хочет поднимать вопрос о необходимости ежегодных замеров пассажиропотоков. И даже неважно - по каким мотивам. Но требовать нужно от горисполкома. А не от маршрутчиков.

За 10 лет ни один горсовет и ни один горисполком даже не поднимали вопрос о необходимости регулярных (ежегодных) замеров пассажиропотоков в городе.
Стоимость таких замеров - думаю - была б в сотни, если не тысячи раз меньше, чем стоимость провоцируемого непонятного повышения стоимости проезда в маршрутках.

Каковы мотивы городских властей и что их заставляет сидеть на этой тлеющей проблеме - дело десятое. Может, им так выгоднее. Но так по всей Украине.

В том, что ситуация такова, как она есть, - ответственность городских властей, а не маршрутчиков.

Городские власти палец о палец не ударили, начиная с мая, чтобы спустить эту проблему на тормозах.
А ведь проблема только за последний год поднимается в третий раз (год назад - при Минаеве еще). Даже если люди, пришедшие к власти, не были готовы к этой проблеме - у них было полгода на то, чтобы подготовить решение проблемы.
И не мямлить, не откладывать решение "на ближайшую среду".

Позиция маршрутчиков - неважно, справедлива она или нет - понятна и предсказуема. С такой позицией - можно работать. Их позиция рациональна. С ней можно вести дискуссию, если - есть аргументы.

Аргументов (официальных, которые можно было бы признать) - нет. Плана действий - нет. Перспективы - нет. И т.д.

Ответственность - на городских властях.

Я высказываю очевидное: 
- если кто-то хочет перемен, то их следует требовать не от перевозчиков.
А от городских властей.

Потому что правила диктуют городские власти. 

Что касается решения "сегодняшнего" кризиса, то я лично согласился бы с тем, что

а) горисполком проводит через сессию порядок ежегодных (!!!) замеров пассажиропотоков
б) цена на маршрутку повышается до 3 грн.
в) все расходятся недовольные, но без всякой ернуды.

Пункт а) - самый главный. Он закладывает основу  исчезновения этой проблемы в целом. Напрочь.

И забыть все эти благоглупости про 200 000 общественных контролеров и общественные комиссии, которые должны заменить работу людей, которые не хотят принимать никаких решений.
Бред какой-то, господи.

У нас горисполком на зарплате плюс управления и т.п. на стопяццот человек. Который/которые не работает. А горисполком собирает по традиции митинги.
- Вот его нужно заставить работать.

А не маршрутчиков.

Dreadnought

Бред. Предложения автора повысить проезд до 3 гривен, при 100% рентабельности при тарифе в 2 гривны, что полностью подтвердил СУМГУ, являются либо примитивной провокацией, либо просто тупостью.

rebel soldier

автор таки або дурень, або проплачений Запорожцем, Перепеками і Ко.

навіщо щороку міряти пасажиропотік? Є статистика, яка обраховує наше населення, - воно зменшується, але не такими темпами, щоб щороку переглядати тариф виключно через "пасажиропотік".

дослідження СумДУ показали, що кілька років маршрутники і влада нас ДУРИЛИ, отримуючи надприбутки. Хто за це відповість і як це буде компенсовано пасажирам?

і головне, ЩО влада зробила для того, щоб не допустити підвищення вартості проїзду? а тут може бути дуже широкий спектр дій: аналіз кредитних угод на придбання маршруток (попутно встановлюється, чи дійсно і хто саме купував у кредит машини, коли, і на яких умовах) - і вирішення питання з банками про реструктурізацію/заморозку відсотків по кредитам - можна ж і з банками про це говорити, і з КМ та ВР. Не підуть на зустріч - люди про це принаймні дізнаються і поставлять свою оцінку ))

ліквідація всіх тіньових моментів в роботі маршруток )) і припинення потоків по кишеням чиновників і криш ))

мікро зменшення кількості маршруток на маршруті - уже піднімає рентабельність!

де реальні дії по любителям пострайкувати? їх слід викинути з цього бізнесу назавжди.

де політично-правові дії по братцам-акробатцам, які фінансували антимайдан і тітушок? і цілком можливо - працюють на сепарів.

де справи проти Мінаєва?!!! скільки було розмов про йго схеми, але справ - нема! не було схем чи просто домовились?

де вояж з простягнутою рукою по містам-побратимам у ЄС з проханням продати/у лізинг б/в автобуси?!!! машинки, які у ЄС вже вважаються застарілими і не катять по еко-критеріям, краще за наші нові, і їх європейцям ще головняк куди і як подіти! Бери на КП, - і став на маршрути!

зрештою, де нормальні дороги?!!!! а кожна ямка маршрутці - це мінус скількись ресурсу і гривень на ремонт...

Миропольский Геннадий

Авторы обследования (СумГУ) совершенно справедливо указывают в своем отчете, что методика обследования не предполагает "три выхода" на линию.
Что им пришлось корректировать методику (т.е. увеличивать погрешность).

- Авторы обследования честно указали, что "так дела не делаются". Впрочем, они не указали на оценку погрешности.

- Вы, обвиняя меня в "бреде" или "проплаченности", очевидно не читали их отчета. Это, мягко говоря, указывает не на мою тенденциозность и ангажированность, а на Вашу. И это - в свою очередь - говорит о том, что даже если бы замер показал рентабельность в 3 грн, Вы бы не смирились с этим.

- Кроме того, насколько я понимаю дело, пассажиропоток может носить сезонный характер. В те 3 выхода, которые проделало СумГУ сезонность не могла попасть никаким образом. И есть ли она, нет ли ее, - ни Вы, ни я, ни СумГУ не знают.

- И здесь Ваша безапелляционность вкупе с мало что значащими по нашим временам оскорблениями свидетельствует не о моей ангажированности, а о Вашей небеспристрастности. И Вы - повторю - судя по всему, не приняли бы результат замеров "в 3 и более гривны".

Между тем, моя логика ясна.
Все должны согласиться хоть с чем-то, если никто не надеется перевешать несогласных.
Согласиться с чем-то - это означит "довериться каким-то данным от кого-то".

Организовать процедуру замеров не "за 3 дня", так, чтобы результатам доверяло большинство граждан вне зависимости от того, нравятся им 2 или 3 грн, - дело власти, а не перевозчиков.
Учесть сезонность - значит проводить замер не круглый год, а - согласно методике - с какой-то периодичностью.

Почему каждый год?

- Потому что потоки могут меняться год от года. Люди мрут. Если мы не ставим перед собой задачу отомстить буржуям, то мы должны учесть возможные изменения потоков год от года. Ну, а если нам только отомстить - то да, замеры не нужны вообще.

Ну, и в заключение:
- Запорожец не хотел, не хочет и не захочет замеров. Ни разовых, ни, тем паче, регулярных.
- Гор.власти их не хотят ровно так же (иначе не тянули бы с замером до последнего дня).
В этом и власти и маршрутчики солидарны полностью. Там, скорее всего, гуляет черный нал, и как он распределяется - никто не знает, ломать это не хотел и не хочет никто.
А регулярные замеры - единственное средство, которое вылечит проблему в принципе, а не до ближайших конфликтов. И заодно убьет черный нал, если он там есть, либо на порядки снизит его объемы.

Так что определитесь, кому я там продался.

rebel soldier

Гена, ти можеш дутися на різкі слова, хоч лопнуть, але з пісні слова не викинеш. Щорічні заміри і тд - це все прийоми відволікання від вирішення головного і принципового питання: негайного наевдення системного ладу в цьому "бізнесі", який в наших умовах 1) монополізований, через що маршрутки по суті не послугу надають, а забезпечують потребу у транспортних перевезеннях (послуга - це те, без чого можна жити, потреба - без чого не можна, оскільки комунальний транспорт потребу не задовольняє, то... зрозумів?) 2) страшенно корупційний, починаючи з зарплат у конвертах і прихованих кінцевих бенефіціарів (за маршрутками стоять і прокурорські, і податкові, і сбушні, і депутати, і мер) і закінчуючи системою входу в цей "бізнес". Поясню останє трішки більше. Мінаєв, якого ти довго і щиро підтримував (а може, підтримуєш і досі?) провів такий чудний конкурс, який не встановив тарифу - лише тимчасовий. Зате про ДжіПС він подбати не забув, - і толку з того? тестова послуга "де моя маршрутка" вже не працює взагалі. Нал як ходив по кишенях, так і ходить, від конкурсу до стабільної щоденної данини. + Яник постарався законодавчо забезпечити укрупнення на ринку, - на конкурс стали виставляти не місце на маршруті, а цілі маршрути, + тре мати від 30, здаться, машин. Ніхто таку кількість машин не купував, звісно, а просто оті 10 сімей, які присіли на маршрутки по-крупному, взяли дрібних перевізників під себе і стрижуть бариші, тоді як отой підприємець-шофер за власний кошт утримує машину, а коли вона зноситься - може й копняка під сраку отримати від власника маршруту.

ок, я звернуся на "ви" (хоч це - не українська традиція): пане Генадію Миропольський! погляньте на ситуацію не на як "проект", а системно! і тоді вам стане зрозуміло, що щорічні заміри пасажиропотоків - це ледве не останнє, що треба робити, а може, й не треба робити взагалі. ну, а якщо ви цього не зрозумієте... тоді вибір оцінки щодо вас залишається дуже куцим: або - або.

ЗІ: ще трішк по пасажиропотоки і населення. Статистика регулярно надає звіти про кількіст занятих, в тч по сферах діяльності )) дані по студентам теж не секретні. на 90% пасажиропотік прораховується без усяких обстежень: людям треба доїхати до Хімпрому, до Фрунзе, на баранівку на кладовище, на базар, по універам, додому на Ганнівку чи там Тополю. Система давно усталена і принципово не міняється уже давно. І не зміниться, поки працюють вцілілі заводи. Або поки не відкриються нові виробництва. і то - дивлячись де. Ось Мануфактура: чи сильно вона вплинула на пасажиропотік? на перший погляд, інтенсивність двіжняка людей міг посилитися. Але мануфактура розташована на трасі, й без того жвавій, маршрутки і тролейбуси й так мимо шастають, та ще й у центрі - через міст пішки прогулятися це навіть приємно. хіба ото увечері два десятки продавчинь додому пізненько вертаються. І що вони принципово міняють? НІЧОГО.

ха, скажу більше про самі дослідження. в більшості маршруток стоять он-лайн камери ))) прописуй в умови конкурсу, щоб камери працювали на сервер відділу логістики - і тільки встигай рахувати пасажирів )) але толку з того? адже ініціювавши системні зміни + усунення з ринку шантажистів можна вирішити саму проблему - забезпечити ДОСТУПНІ ТРАНСПОРТНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ в місті прийнятної якості і належної надійності з простими механізмами контролю. навіть без впровадження он-лайн касових апаратів, - це теж різновид високих лівих фантазій, адже якщо хтось дає квитки, то хтось має перевіряти, чи ті квитки дійсно видані? треба контролерів, вони будуть годуватися штрафами, та ще й діставати пасажирів перевірками + створювати додаткову тісняву у маршрутках + все одно будуть домовлятися щоб за скромну винагороду закрити очі на безбілетників чи "поламаний" касовий апарат...

rebel soldier

не витримав, ще про "люди мруть".

Смертність в Україні - коефіцієнти смертності в Україні по роках. від 12 до 16 смертей на 1000 осіб, тобто, 1,5%. Ну просто офігенно вливає на пасажиропотік ))

тут дані по Сумщині. в містах смертність не перевищує 15 на 1000, у селах - гірше, але міських маршруток це мало стосується. а ще ж нові люди народжуються ))

і тут ми виходимо знову на системні завдання: слід створювати нові реальні виробництва і робочі місця, що дає можливість населенню жити і приростати, наповнює бюджети, а між іншим ще й  дає сенс пасажирським перевезенням ))

суто в рамках маршруточної теми: хтось прораховував, скільки у нас пасажирського транспорту в області? може, маленький заводик по складанню нормальних бусиків і їх обслуговуванню міг би бути цілком окупним проектом? чому б не пошукати можливостей для реалізації такого проекту? збирати форди чи фольксвагени у Сумах чи в Краснопіллі або Писарівці - це було б просто суперово з усіх точок зору: і бюджет, і робочі місця, і вартість машин, і їх вчасна заміна/капремонти... угу, знаю, знаю, замахуюсь на святе - на бізнес, в якому сам президент пораженко має свій інтерес )) але ж я про інше, про те, як нам будувати своє життя для себе в своїх інтересах, а не про шкурні інтереси тих, хто кермує на тій чи іншій висоті. і наше завдання як громадськості й полягає в тому, щоб змушувати владу працювати системно в цьому напрямку, чи не так? Wink

rebel soldier

http://sumynews.com/news-and-ideas/demography/4648 демографічні дані по сумщині, ссилка випала

Миропольский Геннадий

Мы с Вами на брудершафт не пили.

Никакого "немедленного" наведения порядка не будет. Его - факт - уже "нет".

Требование "немедленного наведения системного порядка" - это сознательная или бессознательная ставка на массовые беспорядки.

Нужно - в таком случае - открыто заявлять о своих намерениях. Что вы там хотите на самом деле: всех перевешать? Расстрелять? Отомстить за неудавшуюся историю? Завтра? Всем? Или по какому-то признаку? - Так и говорите. И берите на себя ответственность за это.

- Почему я так думаю? - Потому что у истории есть хвост. Какая-то юриспруденция, заключенные договора, решения судов, формальные и неформальные отношения. И тот, кто говорит "немедленно", не хочет и слушать ничего о (годичной всего!) процедуре, тот хочет отрубить этот хвост. 
А это невозможно. История - догонит. 

- Эта линия поведения ничем  не отличается от линии поведения Лысенко на Майдане. "Минаева геть!", а что "геть", и что потом он будет делать - он не знал и не знает до сих пор. Зато знают, что делать, ребята с битами, Сеня Салатенко-люстратор - тоже знает, и т.д.. 

- При этом "системно", как Вы пишете, и чего якобы хотите, ничего не меняется. Никаких "реформ", никакого "наведения порядка", ни медленного, ни немедленного. Становится только хуже. 

- Конечно, от власти нужно требовать. Вопрос - чего?
Я отвечаю конкретно: регулярных замеров и формирования общественного согласия у их результатов.
Это простое требование, которое легко контролировать, которое через год (уже) приведет к осязаемым результатам.
Которое легко выполнить при наличии политической воли, оно не требует денег на построение заводов и т.д. Которое дает время на адаптацию участникам процесса.

- А Ваши "немедленно!" будут длится еще годы. С избитыми журналистами, снятыми с помощью кийков чиновников, с судами, которые вы будете проигрывать, хоть и будете нагонять туда полубандитов. И все это вы будет делать "вместо", потому что ни на что другое нет денег.

PS. Если это важно: я не выбирал эту городскую власть. Мягко говоря.
И временами меня душит злоба и желание сказать кому-то: Очі бачили? Їжте, хоч повилазить!
Но другого муниципалитета сейчас нет.
И требовать от нынешних нужно того, что на самом деле зависит только от их политической воли, а не от мистических факторов типа "троллейбусов, заводов, пароходов".

rebel soldier

О як розібрало пана Миропольського, навіть про брудершафт, якого не було, згадав )) Гено, поцікався, чому росіяни почали "викати" )) повторюю, це - не українська традиція, а я таки українець ))

ну і емоції тобі явно заважають сприймати те, що я понаписував. зате допомагають там бачити те, чого там немає, в тч "містичні фактори тіпа тролейбусів, заводів, пароходів". Хоча, так, про заводик було. як приклад системного вирішення системних проблем, що недоступне не тільки для місцевої влади, а й для президента в купі з урядом і зРадою.

стосовно ж конкретного маршруточного питання і хвоста, який має ця історія, то...

хвостик росте з умов КОНКУРСУ, а не з замірів пасажиропотоку. Новий конкурс - з ціною, кількістю машин на маршрутах, механізмом котнролю, відкриттям кінцевих бенефіціарів учасників, недопущенням або програшем шантажистів тощо, - вирішує дуже багато чого. А от сам по собі щорічний  замір кількості пасажирів, - це фікція. бо навіть не торкається купи інших, більш суттєвих складових проблеми. 

Гена, і не треба паніки про "всіх постріляють і повішають" )) ти чого репетуєш? тебе є за що стріляти і вішати? Мінаєв геть - це по-твоєму погано, а люстратор Сєня Салат - страшніший від Жука, Шевіля і Ко?

і на останок. просто цитата з Тацита (по пам"яті): смілива людина вимагає вдвічі більше, ніж їй потрібно, щоб зробити якусь справу, - отримує половину і робить справу. Скромна людина просить рівно стільки, скільки їй потрібно, отримує половину, - і провалює справу. Мораль: слід прагнути більшого ))

view counter
view counter

Статистика

Всего тем на форумах 170339
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64991
Последний зарегистрированный пользователь helpcenter.sumy

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.