До уваги абітурієнтів: Сумський державний педагогічний університет ім.А.С.Макаренка

Сьогодні СумДПУ ім.А.С.Макаренка – це сучасний вищий навчальний заклад, що є одним із найбільших науково-методичних і культурних центрів Східної України.

За значні досягнення у підготовці висококваліфікованих педагогічних кадрів університет отримав у 2004 році диплом лауреата рейтингу вищих навчальних закладів України «Софія Київська», у 2009 році удостоївся нагороди Міжнародного академічного рейтингу популярності та якості «Золота фортуна», а у 2011 році був визначений як один із кращих університетів у межах Всеукраїнського проекту «Золотий фонд нації». Це свідчить про вагомий внесок навчального закладу в розвиток вітчизняної освіти й науки. 

              Навчальний заклад ІV рівня акредитації

              (сертифікат РД-ІV № 1920108 від 29 вересня 2010 р.)

              Рік заснування – 1924.

              Ректор: професор КУДРЕНКО Анатолій Іванович

             Освітньо-кваліфікаційні рівні: бакалавр, спеціаліст, магістр.

             Форми навчання: денна, заочна, екстернатна. 

До структури університету входять три інститути (філології, педагогіки та психології, фізичної культури), чотири факультети (фізико-математичний, історичний, природничо-географічний, мистецтв), сорок кафедр, два навчально-консультаційні пункти в містах області (Лебедин, Путивль). Навчально-виховний процес здійснюється силами 520 викладачів, серед яких 28 докторів наук, професорів та 228 кандидатів наук, 2 академіки, 12 заслужених працівників освіти, народної освітия, фізичної культури і спорту України, 11 заслужених тренерів України, 7 заслужених діячів мистецтв, заслужених майстрів народної творчості, заслужених художників, заслужених лікарів, заслужених журналістів України.

Інститут філології: українська мова та література, російська мова та зарубіжна література, англійська, німецька, французька мови.

Інститут педагогіки та психології: соціальна педагогіка, практична психологія, корекційна освіта (олігофренопедагогіка), дошкільна освіта, початкова освіта.

Інститут фізичної культури: фізичне виховання, здоров’я людини (фізична реабілітація), спорт, туризм, корекційна освіта (логопедія).

Природничо-географічний факультет: біологія, географія, хімія.

Фізико-математичний факультет: фізика, математика, інформатика.

Факудьтет мистецтв: музичне мистецтво, образотворче мистецтво, хореографія.

Історичний факультет: історія.

Усі спеціальності педагогічного напряму подвійні, що дає змогу випускнику викладати кілька дисциплін і надає значну перевагу на ринку праці. Університет здійснює перепідготовку фахівців на базі повної вищої освіти за всіма ліцензованими спеціальностями та підготовку магістрів за спеціальностями «Педагогіка вищої школи», «Управління навчальним закладом». В університеті діє аспірантура з 10 спеціальностей.

Матеріально-технічна база університету включає в себе 14 корпусів та споруд, у тому числі 5 навчально-лабораторних корпусів, в яких розташовані сучасні лабораторії, спеціалізовані кабінети; 3 гуртожитки, спортивний комплекс, бібліотеку, 5 музеїв, стадіон, ботанічний сад та навчальну біологічну базу.

Детальніше про Сумський державний педагогічний університет ім.А.С.Макаренка. 

40002, м.Суми, вул.Роменська, 87.

Тел.: (0542) 22-14-95, 68-59-15.

e-mail: rector@sspu.sumy.ua;

            prcom@sspu.sumy.ua

Офіційний сайт: www.sspu.sumy.ua 

Ліцензія МОНМС України АД №  041486  від 14.08.2012 ®

view counter
view counter

Статистика

Всего тем на форумах 170249
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64985
Последний зарегистрированный пользователь helpcenter.sumy

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.