У Сумах відкрили виставку «Донбас: ПереPROчитання образу»

Виставка містить маловідомі матеріали з фондів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Галузевого державного архіву СБУ, а також документи з Державного архіву Донецької області.

За словами керівника апарату облдержадміністрації Дмитра ЖИВИЦЬКОГО, виставка – це спроба подолати нав’язане російською пропагандою уявлення про Донбас, як «особливий» антиукраїнський регіон.

«Останнім часом з’явилася фейкова інформація про те, що нібито Донеччина – це якийсь окремий регіон. Це не так, – говорив Дмитро Живицький. – Історія доводить, що українська нація гартувалась на цих землях сотні років, проявляючи себе з найкращої сторони у найбільш важкі часи. І саме експонати виставки «Донбас: переPROчитання образу» допомагають зрозуміти, що Україна тут була, є і завжди буде», – зазначив керівник апарату облдержадміністрації.

Потрібно відмітити, що 20 банерів виставки підготовлені Українським інститутом національної пам'яті спільно з Національним музеєм історії України.

Кожен бажаючий може ознайомитися із матеріалами виставки у холі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, що буде розміщена протягом місяця. Далі ця виставка відправиться до районів області, де  функціонуватиме протягом двох тижнів.

view counter
view counter

Статистика

Всего тем на форумах 170249
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64985
Последний зарегистрированный пользователь helpcenter.sumy

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.