Блоги

У сумських дорожників проблеми з пам’яттю

Проблеми почалися з того часу, як заступником начальника Служби автомобільних доріг у Сумській області став депутат обласної ради від Партії регіонів Олександр Будник. Проте з пам’яттю все добре у його колег по партії, які послідовно стали вигравати тендери на дорожнє будівництво у Сумській області.

Нещодавно ДП «Сумський облавтодор» викинули з тендерів через прострочену довідку, щоб розіграти 3 мільйони між фірмами «регіонала» (з сайту «Наші гроші»).

«Сумський облавтодор» на цих тендерах проґавив одразу дві можливості - заключити договори на 1,41 млн грн. на поточний ремонт дороги по вул. Карла Маркса та на 1,78 млн грн. на поточний ремонт дороги по вул. Депутатська у м. Шостка.

Усе ніби по закону: перевірили документи, знайшли порушення – прострочену на три дні довідку, усунули з тендеру. В черговий раз. Торік те ж підприємство точнісінько так само банально і нахабно «прибрали» з тендеру на ремонт вул. Ковпака у м. Суми вартістю у 21,7 млн грн. (детальніше - тут).

І тоді, і зараз замовлення отримали і вкотре прожували свій шмат бюджетного пирога ті, хто має мандат і правильний партквиток.

Тоді: тендер виграло ВАТ «ПМК-45», безпосередньо пов’язане з Партією регіонів, зокрема з прізвищем Віталія Жиленка, депутата Сумської міськради від ПР. 

Зараз: 3 млн грн. отримає ТОВ «Техкомресурси», засновниками якого станом на початок 2012 року були депутат Сумської міськради від Партії регіонів Віталій Жиленко та його помічники Юрій Жиленко і Ігор Буката. Треба зауважити, що окрім «облавтодора», який швиденько випав із змагань, конкурентом переможця була фірма ТОВ «Будтранс 7». ЇЇ засновники – той же самий Віталій Жиленко і Ігор Буката.

Отак і виграють тендери у «рівній» боротьбі! Благополучно освоюють грошики з державної казни. От тільки попрацювати забувають: у 2011 році дорогу вже під зиму чомусь ремонтував все той же «облавтодор»; у 2012 – «ета пєсня хороша, начинай с начала»?

У сухому залишку: фірми регіоналів «їдять» державні кошти, корупція квітне буйним цвітом, держпідприємства виконують брудну роботу за копійки. Картина маслом!

P.S. Коли матеріал вже було написано, перший заступник начальника Служби автодоріг у Сумській області Олександр Будник та секретар Сумської міськради Олексій Мовчан провели прес-конференцію. Вони пафосно заявили про пріоритетність ремонту доріг в Сумській області. Запевнили сумчан, що дороги у нас ремонтуються швидко, успішно та якісно. А ось суха статистика сайта «Наші гроші»: за два останні роки на ремонт доріг Донецькій області виділено близько 4,5 млрд грн., Сумській області - лише близько 600 млн грн. 

Тим часом з’явилася інформація, що засновник ТОВ «Техкомресурси» депутат Сумської міськради від Партії регіонів Віталій Жиленко отримає ще 24,02 млн грн. на капітальний ремонт доріг Охтирки, Шостки, Сум і Конотопщини. ТОВ «Техкомресурси» знову «виграло» тендер.

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.