Блоги

Історія однієї світлини

Футбольна історія селища Терни, що в Недригайлівському районі, досить цікава і давня.

Футбольна історія селища Терни, що в Недригайлівськму районі, досить цікава і давня.

На початку 50 - х  років минулого століття тут вперше було організовано команду…

Я, вже якось писав, що на приїзд тренера збірної України з футболу Андрія Баля та начальника команди Ігоря Черкасова  в Терни,  чекали  з нетерпінням.
 
Гадаю, таке  нетерпіння було б і в будь-якому населеному пункті області, коли б сюди приїжджали такі відомі гості.

До речі, надіялися тернівчани, що до них прибуде й  головний тренер Олег Блохін.

Проте Олег Володимирович не приїхав, бо  за кілька днів збірна проводила товариську гру з болгарами, потім - з естонцями в Естонії. Пам’ятаєте? - українські футболісти в обох зустрічах отримали перемоги.

Чому тоді приїжджали Андрій Баль та Ігор Черкасов в Терни?

Дехто з уболівальників навіть розмріявся, що відомий в минулому футболіст, а зараз відомий тренер, очолить місцевий «Космос», який свого часу був чемпіоном області.

Жартували, звичайно, тоді тернівчани…

До речі, зайнявши друге місце в першості Недригайлівського району, «Космос» сподівається цього року зіграти на обласному рівні.

Андрій Баль та Ігор Черкасов, а разом з ними й відомий меценат Сергій Осиковий який народився й виріс у Тернах, приїхали того доволі теплого осіннього дня не з пустими руками: привезли подарунок - футбольну форму для дублюючого складу «Космосу», тобто,  для учнів місцевої школи.

Я й досі згадую:  як же іскрилися очі в юних футболістів, коли кожен гравець отримував комплект із рук Баля, Черкасова, а чи Осикового!

І це був не тільки подарунок, а й віра в перспективу майбутніх перемог місцевих юних футболістів.

- Завдяки приїзду до нас шанованих гостей, - сказав тоді із сцени Будинку культури селищний голова Ігор Борисовський, - у наших юних футболістів зажевріла не тільки надія про виступи у великому футболі, а й переконаність у тому, що й сільські хлопці зможуть грати за відомі команди (гравцем «Космосу» Максимом Ганжою цікавився ФК «Суми» - І.Ж.).

До речі, Андрій Баль, побачивши гру тернівських футболістів, відзначив, що є серед них перспективні гравці…

А «космонавтів» тренує відомий в області фахівець Анатолій Антонов, який сподівається, що як і тридцять років тому, приведе команду до чемпіонства в області.

Тут і раніше, й нині за команду «Космос», яка була й чемпіоном області, і півфіналістом Кубка області, чемпіоном району і переможцем різноманітних турнірів, грають місцеві вихованці.

Нагадаю, що під час приїзду гостей з Києва велася мова про заснування обласного юнацького турніру з футболу в Тернах.

Звичайно, буде добре, коли ця ідея втілиться в життя...

Схилилися до неї й голова Недригайлівської районної адміністрації Олексій Іванович Коренєв та селищний голова Ігор Петрович Борисовський.

На світлині: Борисовський І.П. - селищний голова смт Терни, Коренєв О.І. - голова Недригайлівської  районної державної адміністрації, Осиковий С.М. - бізнесмен- меценат, Черкасов І.Ф. - начальник збірної України з футболу, Житник І.О. - футболіст - ветеран, Баль А.М. - тренер збірної України з футболу («права рука»  головного тренера Олега Блохіна), Антонов А.П. - головний тренер команди «Космос» (Терни).

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Мелодії любові та життя
Мелодії любові та життя
Концерты Сумська обласна філармонія
17.00
Художня виставка "Київська рисувальна школа Миколи Мурашка. Видатні постаті"
Художня виставка "Київська рисувальна школа Миколи Мурашка. Видатні постаті"
Выставки Сумський обласний художній музей ім.Н.Онацького

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.