Блоги

Юрій Чмирь посадить навпроти Пентагон квітучий сад?

Коридорами Сумської обласної державної адміністрації ходять чутки, що губернатор Сумщини затіяв корінні перетворення пов’язані з виглядом обласного центру. По чутками, Юрій Чмирь виступив з ініціативою реконструкції центральної площі в місті Суми – площі Незалежності. Інформацію підтверджує запис зроблений в Фейсбуці людиною з близького оточення губернатора – голови постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної політики Сумської обласної ради Олександра Коновалова.

Визнаю, що проект з благоустрою центра Сум є загалом перспективним та позитивно вплине на розвиток нашого населеного пункту. Крім того, в разі успішної реалізації підніме рейтинг губернатора не тільки в очах жителів міста, а й можливо вплине на старих чиновників – «опозиціонерів», робітників обласної адміністрації, що нинішнім головою були залишені в насиджених кріслах, можливо, по його доброті душевній і сможуть спостерігати квітучі сади у себе за вікнами.

Не дивлячись на однозначну перспективність задуму як для жителів міста і особистості губернатора, до реалізації проекту реконструкції виникає купа запитань:

Як буде задіяна громада в формуванні вигляду центру міста Суми? Гарною ідеєю вважаю проведення конкурсу на кращий проект благоустрою та реконструкції площі Незалежності, можливо навіть окремі конкурси на кращі скульптурні композиції і т.п. Чи знову виграє конкурс кубік Рубіка імені Сахара – рафінаду?

Як будуть виділятись кошти? Обласний чи місцевий бюджети? Спільне фінансування? Чи можливо Київ підтримає?

Хто буде підрядником на виконання робіт пов’язаних з реконструкцією і чи знайдеться місце команді мера місце в «строительстве века» Сумської обласної державної адміністрації? Як будуть визначати підрядника? Чи повторять трюк з нашвидкуруч реконструйованим фонтаном «Садко» (особисто бачив, як організація вибрана Сумською міською радою для реконструкції фонтана, недобросовісно підійшла до виконання поставлених завдань.)

Будемо чекати підтвердження чуток, а поки мріємо, про вечірні прогулянки з коханими людьми квітучим центром міста.

Комментарии

Гость

РАССКАЗ ХРЕНОВА О КУЗНЕЦКСТРОЕ
И О ЛЮДЯХ КУЗНЕЦКА

К этому месту будет подвезено в
пятилетку 1 000 090 вагонов
строительных материалов. Здесь будет
гигант металлургии, угольный гигант и
город в сотни тысяч людей.
Из разговора.

По небу
тучи бегают,
дождями
сумрак сжат,
под старою
телегою
рабочие лежат.
И слышит
шепот гордый
вода
и под
и над:
"Через четыре
года
здесь
будет
город-сад!"
Темно свинцовоночие,
и дождик
толст, как жгут,
сидят
в грязи
рабочие,
сидят,
лучину жгут.
Сливеют
губы
с холода,
но губы
шепчут в лад:
"Через четыре
года
здесь
будет
город-сад!"
Свела
промозглость
корчею -
неважный
мокр
уют,
сидят
впотьмах
рабочие,
подмокший
хлеб
жуют.
Но шепот
громче голода -
он кроет
капель
спад:
"Через четыре
года
здесь
будет
город-сад!
Здесь
взрывы закудахтают
в разгон
медвежьих банд,
и взроет
недра
шахтою
стоугольный
"Гигант".
Здесь
встанут
стройки
стенами.
Гудками,
пар,
сипи.
Мы
в сотню солнц
мартенами
воспламеним
Сибирь.
Здесь дом
дадут
хороший нам
и ситный
без пайка,
аж за Байкал
отброшенная
попятится тайга".
Рос
шепоток рабочего
над темью
тучных стад,
а дальше
неразборчиво,
лишь слышно -
"город-сад".
Я знаю -
город
будет,
я знаю -
саду
цвесть,
когда
такие люди
в стране
в советской
есть!

1929

P.S. Що Хрєнов, що Чмирь - один хрєн херня. А не боєтесь товарісщі, що в тих насадженнях через ваше хрєнове керівництво та партизани заведуться?

telepin

Эта идея - реконструировать пл. Независимости - с прошлого года муссируется: http://www.dancor.sumy.ua/articles/community/58247.

Последнее время, правда, тема подутихла. Снова заговорили, теперь у Чмыря?

Белый

 
telepin написал:
Эта идея - реконструировать пл. Независимости

Идея, откровенно скажем, дебильная и вызвана она главным образом страхом перед собственным народом. А учитывая, что в Сумах больше нет соизмеримых по масштабу и приближеннности к власти площадей для проведения народных собраний, концертов и прочих шоу, то такое новаторство смело можно считать вредительством и авторам давать канделябром по  наглым мордам.

 
telepin написал:
Снова заговорили, теперь у Чмыря?

Ну, так Данкор постепенно и превратится в место озвучивания подобных идей "от кутюр" Чмыря и причем на халяву. Вон на Всесумы, тож блоги есть, однако там как-то активности в этом направлении нет, наверное имеется  какое-то специальное средство у них. Вы дустом не пробовали?

По тематике

Олег Медуниця
Гроші на «Барсу»- з кишень освітян та харчування дітей

У цій статті спробую зв’язати три події. Перша - спонсорська допомога освітньому закладу. Друга - виділення Сумською обласною радою додаткових... 16

Олег Медуниця 03.09.2013 17:53
Євген Передрій
З гепатитом до Чмиря

Активно розпочато збір підписів під онлайн-звернення до голови Сумської ОДА Юрія Чмиря з приводу вирішення питання щодо лікування вірусних гепатитів....

Євген Передрій 01.08.2013 14:35
Олег Медуниця
Останнім часом про що не пишу, найчастіше виходить про Мінаєва

Сьогодні міський голова оголосив про нове кадрове призначення у міськраді. Начальником відділу логістики Сумської міської ради без конкурсу призначено Геннадія... 13

Олег Медуниця 01.04.2013 17:25
Олег Медуниця
Юрій Павлович, ау! За виборами зарплату забули виплатити вчителям

Вчителям не виплатили зарплату. Прийшли керівники Охтирського району привітати вчителів з Днем вчителя, проголосили палкі слова, а в кожного вчителя... 31

Олег Медуниця 09.10.2012 15:56
Андрій Рибалко
Молодий Народний Рух підтримує ініціативу "Постав запитання губернатору!"

Сумська обласна організація "Молодий Народний Рух" висловлює жаль, що гасло Віктора Януковича "Почую кожного!" після 2010 року так і не... 34

Андрій Рибалко 03.08.2012 13:16
view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.