Блоги

Переборний фізичний примус не відміняє відповідальності

Характер фізичного примусу, застосованого до особи – «деталь», яка може докорінно змінити рівень відповідальності за завдану особою шкоду правоохоронюваним інтересам під його впливом.

Якщо особа перебувала під безпосереднім впливом переборного фізичного примусу, тобто могла керувати своїми діями, і при цьому не перебувала у стані крайньої необхідності, вона буде нести відповідальність на загальних підставах, визначених Кримінальним Кодексом України.

Наголошуємо, що мова про виключення відповідальності за вчинене протиправне діяння під впливом фізичного примусу йтиме лише у тому випадку, якщо особа НЕ могла керувати своїми діями, тобто не могла самостійно приймати рішення.

Нагадаємо: фізичний примус – це застосування до особи фізичного насильства з метою примушення її до вчинення або невчинення певних протиправних дій всупереч її волі.

Для отримання юридичної консультації ви можете звертатися до контактного центру системи надання безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103.

По тематике

Новини Сумщини очима містян
Сумчанам розповіли, як допомогти людині з порушеннями зору під час повітряної тривоги

Багато хто з нас вже виробив для себе певний алгоритм дій під час повітряної тривоги, але для деяких осіб ця...

Новини Сумщини очима містян
Документи держави-окупанта – злочинний слід на території України

Поразки на полі бою змушують владу рф шукати втіху у пригніченні цивільного населення. З порушенням будь-яких демократичних принципів запроваджується вигідна...

Новини Сумщини очима містян
Підтримка партнерів та віра громадян: як правова система України протистоїть ворогу

Україна має безкомпромісну підтримку міжнародного товариства, яке переконливо засуджує російську військову агресію. Цивілізовані країни солідарні у думці, що будь-яке порушення...

Новини Сумщини очима містян
Стаття 40 ККУ – правовий порятунок від терористичних нападок ворога

Сучасне українське кримінальне законодавство добре адаптоване до боротьби зі злочинами, що кояться у війні. З моменту російського військового вторгнення на...

Новини Сумщини очима містян
“Правотворення” окупантів – необґрунтоване зухвальство

У сучасному суспільстві надважливо дотримуватися загальновизнаних норм поведінки. Стимулювати правослухняність допомагає єдина законодавча система, яка збалансовує співіснування різних людей, мінімізуючи...

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.