Блоги

Льюїс Керролл: відображення із Задзеркалля

(До 190-річчя від дня народження письменника)

27 січня 1832 року народився письменник Льюїс Керролл, якого насправді звали Чарльз Лютвідж До́джсон, та який працював професором математики в Оксфорді. Усі свої серйозні математичні роботи Чарльз Лютвідж Доджсон підписував справжнім ім’ям, а всі літературні – псевдонімом. При цьому вперто відмовлявся визнати, що це одна й та сама особа. Талановита людина талановита у всьому, тож крім математики та письменництва Чарльз захоплювався філософією, релігією, фотографією та малюванням. Всесвітню славу автору принесли фантасмагорійні твори «Аліса в Дивокраї», «Аліса в Задзеркаллі». У 1865 році він опублікував історію маленької дівчинки Аліси, яка провалилася у кролячу нору і відкрила зовсім інший світ — неймовірний, чудовий і повний усіляких небезпек. Відтоді почалися безсмертні пригоди Аліси. Казки письменника давно вже стали надбанням світової культури, їх доля унікальна: написані для дітей, вони не лише увійшли до класики літератури для дорослих, але й в англомовних країнах займають третє місце поміж книг, що цитуються найбільше, після Біблії та Шекспіра.

 В Читальному залі для юнацтва Сумської ОУНБ представлені книги в  українському перекладі, позначені іскристою фантазією, з неймовірно гарними ілюстраціями. Завітайте до бібліотеки і хутчіше розгортайте книгу: Аліса, Божевільний Капелюшник, Чеширський Кіт, Березневий Заєць та інші герої зачекались і хочуть якомога швидше зустрітися з читачами

Фото
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.