Блоги

Розшук боржників: скільки батьків ховається від сплати аліментів?

Тікати та ховатися від виконання батьківського обов’язку – негарна звичка деяких громадян, котрі повинні сплачувати аліменти. Тому осіб, інформація про яких просто невідома, або ж тих, які навмисно уникають зустрічі з державними виконавцями, приховують відомості про місце проживання або роботи, оголошують у розшук.

Після того, як державні виконавці отримують від працівників поліції необхідну інформацію, вони повідомляють боржнику про наявність виконавчого документа та пропонують добровільно розпочати перерахування дитячих коштів. У разі несплати аліментів та накопичення заборгованості, фахівці юстиції арештовують банківські рахунки й майно неплатників та виносять постанови, якими обмежують деякі права боржників.

На теренах Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), станом на 1 травня поточного року, у розшуку знаходиться 1865 боржників, зокрема на Полтавщині – 976, на Сумщині – 658 та 231 безвідповідальна особа на Чернігівщині.

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.